Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Børnefavorit: Laks med broccoli-mos og gulerødder

I går skrev en pige en kommentar på bloggen om fisk. Hvorfor vi ikke spiser mere fisk. Det gav mig helt lyst til laks og derfor blev dagens menu laks med broccoli-mos og gulerødder. Det er en ret som børn elsker og det kan nærmest ikke blive nemmere.

Opskriften på broccolimosen er til 3 personer.

Skyl et stort broccolihoved og skær de ud i buketter. Det øverste af den grønne træstamme må gerne komme med. Put buketterne i en gryde med vand og lidt salt og sæt på kogepladen og skru op for varmen.

Imens steger du laksefileterne på panden og krydrer med salt og peber.

Når broccolien er mør, hælder du al vandet fra og putter knap en halv pakke smør i, urtesalt, peber og 2 bundt persille. Du kan evt. tilsætte et lille fed presset hvidløg i. Tag stavblenderen og blend det til den fineste mos.

Server broccolimosen med laks, der er dryppet med lidt citron og små minigulerødder, der er skåret ud i stænger.

Hvad er dine unger helt vilde med?

Stort knus

Ninka

 

 

Kommentarer (7)

  1. Lone Slot Lauridsen på 14.02.2012
    STOR succes med denne skønne ret. Min knægt på 14 sagde efter første mundfuld broccolimos: "Det smager godt, det her"!
    Og han kan ellers ikke li\' broccoli (har prøvet mange forskellige tilberedninger).
    Spændende hvordan kyllingeretten modtages i morgen.
    Tusind tak for dejlig og brugbar inspiration.
    Aftenen skal gå med at kigge i din og Maya Grys nye kogebog - glæder mig :-)
    Knus fra Lone
  2. Reidun Granberg på 12.02.2012
    Veldig mange bra ideer til hurtge hverdagsmiddager! Laks er lekkert, og jeg vil gjerne by deg på den helt lekre Sashimikvaliteten, likedan vil jeg gjerne invitere på noen av de lekre hvite fiskefileter, søtunge, piggvar, breiflabb, hellefisk, til det skal man kun ha urter, grovt salt, god olivenolje og en glass av en deilig tørr hvitvin. Jeg elsker Danmark og har spist riktig god fisk der, marinert sild på Samsø og søtunge på Ærø, men rent faktisk tror jeg Danmark er en landbruksnasjon og tradisjonen derfor for en stor del er storfe og svin. Ikke noe galt med det, men fisk er godt, sunt og lekkert. Og det finnes en del eksotiske fiskefileter som er riktig gode å ha i fryseren for en nemm middag. Bon appetit til dere alle, og knus fra Oslo!
  3. Jill Toft Hansen på 10.02.2012
    De er også vilde med laks og broccoli. De spiser helst broccolien som den er (dog kogt) de er ikke vilde med at ting blir blandet for meget sammen. Laksen kommes i ovn el steges.
  4. Sarah Svendsen på 10.02.2012
    Ser dejligt ud, min datter elsker kylling i karry, det er det eneste hun siger hver gang jeg spørg hvad vi skal have at spise :) dog elsker hun fisk og en stor bøf. Er det ok at spise smør hver dag? Min datter får ingen mælkeprodukter ud over smør og fløde som hun til gengæld elsker.
  5. Mette Kloster på 10.02.2012
    Mmm, hvor ser det lækkert ud og lyder nemt, men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilken slags smør det er, du bruger??
    Tak for din inspiration!
  6. Lene Baggesgaard på 10.02.2012
    I aften skal vi have kylling i ovnen tilberedt med smør, citron, frisk rosmarin og hvidløg. Min mand og jeg skal have rødkålssalat med hasselnødder og dressing til, vores tre små børn får friske grøntsager skåret i mundrette stykker og kartofler bagt sprøde i ovnen med salt, pepper, rosmarin og masser af olivenolie. Og så lige et spørgsmål til Ninka og jer andre. Vi har ikke længere råd til at købe alt kød og fisk økologisk med de mængder vi spiser nu. Hvad gør I? Er der noget der er vigtigere end andet at købe økologisk?

    Masser af kærlige hilsner fra
    Lene
  7. Christina Pedersen på 10.02.2012
    Tak tak tak - så fantastisk at få nye ideer - specielt til og af de madvarer familien elsker i forevejen. For Åhh hvor kan det her hos os nogle gange bllive, "som vi lavede det sidst".

    knus og kærlighed,7
    Christina

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.