Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Boller op, boller ned - GLUTENFRI boller i min mave..

Guess who's back - Fastelavn!!!

Hvad serverer du for dine børn i stedet for slik i tønden?

Er du i tvivl om alternativerne til vingummi, mavepine og tomme kalorier, når katten skal slås af tønden?

Her er en af mine ynglings opskrifter:

Penaut-kakaobar

200 g ristede peanuts

500 g dadler

1/2 tsk vaniljepulver

4 spsk kakaopulver uden sukker

1 spsk kokosolie

Pynt: 50 g ristede peanuts

Kør alle ingredienser sammen i din foodprocessor. 

Vær tålmodig. Det skal være en toffee-agtig masse.

Bred massen ud i en folieform 10 x 20 centimeter.

Pynt med hele peanuts. Lad den stå på køl, eller frys. 

Skær ud i barer, og drys med kakao.

God som alternativ til chokoladebarer med sukker.

Hvad har du tænkt dig at lave?

Kommentarer (9)

  1. Louise Dalsgaard på 12.05.2011
    Hejsa piger

    Peanuts\'ene - er de saltede eller usaltede? Jeg troede nemlig det var de usaltede, men dem har jeg svært ved at finde.

    Er vaniljepulver = vaniliesukker?

    Og kan jeg lave massen i min blender - har kun en Kitchen Aid køkkenmaskine og den kan ikke hakke.

    Håber nogen vil svare.

    Kh Louise
  2. Margit Keinicke Kristiansen på 02.03.2011
    Hej Mie
    1000 tak for opskriften, glæder mig til at lave dem i morgen :-)
  3. mia kielgast henriksen på 01.03.2011
    Hej Margit!
    Prøv de her...de skal helst spises rimelig friske, da de som meget andet glutenfrit bliver hurtigt tørt ;O)

    Fastelavnsboller
    2 1/4 dl rismælk
    1 ½ spsk fiberhusk
    25 g gær
    2 æg
    100 g smeltet kokosolie
    225 g fuldkornsrismel
    200 g maizena
    ½ tsk st koriander
    ½ tsk st kardemomme
    ½ tsk salt
    1 revet æble
    ---
    Lun rismælk piskes m fiberhusk og gær, tilsæt æg og olie. Resten blandes og æltes godt sammen med det våde.
    Laves til ca 20 boller. Lav dybt hul til cremen med en ske og lad dem hæve under fugtigt klæde i ca 1 time.

    Creme:
    2 æg
    2 spsk birkesød (evt mere hvis man synes - jeg synes den er meget sød)
    1 spsk maizena
    2 dl rismælk
    1 tsk vanillepulver (evt mere, hvis man synes)
    --
    Det hele piskes sammen i en gryde og bringes langsomt i kog til cremen er tyk.
    Cremen fordeles på bolerne.
    De bages herefter ved 250 grader i 15 min
  4. Camilla Jacobsen på 01.03.2011
    Så er er kernesunde "Snickers" på køl - elsker dem allerede, tror dog min foodprocessor sætter pris på en pause, da den kom på seriøst over arbejde....

    Ellers er Caroline Fibæks RAW brownie 42 - også et super alternativ til den søde tand. Kan skæres ud i mundrette stykker eller rulles til serveringsklare kugler.

    Tak for en dejlig og inspirerende blog - for alle os der ønsker et sundere liv...:-))
  5. Margit Keinicke på 28.02.2011
    Er der nogen der har en opskrift på "sunde" fastelavnsboller jeg kan tage med i institutionen?

    Kram Margit
  6. Dorte Kjær på 27.02.2011
    Jeg vil da lige byde ind med nogle lækre knækbrød, det er godt nok ikke kage men lækre alligevel.

    1 dl. sesamfrø
    1 dl. græskarkærner
    1 dl. solsikkekerner
    3 1/2 dl. boghvedemel
    1/2 dl. hørfrø
    1 tsk bagepulver
    1 tsk salt
    røres sammen
    1 dl. rapsolie
    2 dl. vand
    røres i og deles i 2 klumper på 2 stk bagepapir. Kom 1 stk bagepapir over og rul med en kagerulle til de bliver helt tynde.
    Skær forsigtigt med en pizzaskærer, så de er nemme at brække over når de er bagt.
    Bages ved 200 grader i 15 min.
    Ps. dejen klister lidt da jeg har skiftet hvedemel ud med boghvedemel.

    Ha en god weekend
    Dorte
  7. Anja Christensen på 25.02.2011
    Ninka,
    Hvor meget kakaosmør i forhold til kakao bruger du ca.? Bare sådan et løst slag på tasken?
  8. Ninka Mauritson på 25.02.2011
    Anna

    Jeg har før lavet svamPevenlig chokolade af kakao, kakaosmør (fås i helsekost og Matas), ristede nødder eller sesamfrø, xylitol som jeg smeltede sammen. Og der efter spredte på bagepapir og i små folieforme og frøs dem ned. Det blir gode kakao-brude, som skal spises med det samme.

    Knus
  9. anna møller på 25.02.2011
    Hej Ninka og alle andre.

    Jeg er en lille smule på bar bund med hensyn til fastelavn.

    Konrad er på stram diæt pga svamp, så ingen dadler, rosiner, kun to stk frugt om dagen osv. Vi kan bruge xylitol, og jeg har nogle gange ristet mandler i det, jeg har en kage opskrift som også dur til ham. Og det er så det, so far.

    Jeg mangler altså lidt inspiration...

    Så jeg håber at I andre kan komme med nogle gode idéer, som jeg måske kan videre udvikle på.

    God weekend til Jer alle

    Love love

    Anna

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.