Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Chokolade-kage helt uden mel

Her er den bedste chokolade-kage jeg har smagt til dato:

4 æg

300 gram birkesød

200 gram mandler

200 gram smør

2 tsk bagepulver

200 gram mørk chokolade

50 gram nødder

Sådan gør du:

Smørret smeltes og tages af varmen. Chokoladen brækkes i små stykker og kommes ned til smørret, så det smelter.

Birkesød og æg piskes godt sammen til en æggesnaps.

Mandlerne kværnes til mel i en kaffemølle og blandes med bagepulveret.

Mandelmel og æggesnapsen piskes sammen og chokolade-smør-massen hældes i stille og roligt, mens der piskes.

Dejen hældes op i en form beklædt med bagepapir. Mandelflager eller andre nødder drysses hen over dejen og kagen kommes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter (ikke varmluft).

Kagen skal afkøles helt før den spises. Den er meget saftig og dessert-agtig. Skal du give den ekstra gas, så pisk en gang flødeskum og server til.

Knus

Ninka

P.S. Hvad er din favorit-dessert?

Kommentarer (10)

  1. Renate Norge på 16.05.2012
    Nå har jeg lagd kaken, men siden vi holder på å flytte fant jeg ikke kakefat. Derfor ble det muffins istedenfor og det ble SÅ godt! JAM! Jeg tok kun 200g bjørkesøt og syntes det likevel ble søtt nok, og litt økologisk vaniljepulver i. Takk for deilig oppskrift, den skal nytes i morgen på Norges nasjonaldag... og ikveld:)
  2. Renate Norge på 14.05.2012
    Hei Ninka, bare meg igjen.

    Jeg lurer på, hvor mye og hvor ofte, kan man spise en slik type kake dersom man bruker din "nye kost" med fett, proteiner og grønnsaker? Jeg prøver å holde meg til denne kosten og siden jeg ikke bruker mel, sukker og mel fra før er det ikke vanskelig å snu litt om på matvanene likevel... Jeg jobber forsatt med å gå ned de siste kilo før jeg er på min "idealvekt", og lurer derfor på hvordan en slik kake vil påvirke... Vet det er vanskelig å gi korrekt svar når du ikke vet hvordan kroppen min er, men kan du prøve likevel!?! Takk:)
  3. Marlene Koldig Hansen på 14.05.2012
    Har lige lavet denne skønne kage og brugte 1,5 spsk Stevia, den blev super god.
  4. coco coco på 14.05.2012
    kære Ninka

    tusinde tak for en super blog.

    må jeg spørge dig om, du kan anbefale nogle probiotica(mælkesyrebakterier) i så høj dosis, som muligt?
    det skal være nogle man kan købe indenfor EU, da der ellers kommer tax på.og gerne ikke alt for dyre, hvis det er muligt.

    derudover ville jeg gerne høre dig, om alle har brug for mælkesyrebakterier, hvis man i forvejen lever sundt og ikke oplever problemer?

    kan se at du oftest anbefaler kværnede hørfrø, som fibertilskud. jeg har læste mange steder at hørfrø indeholder enormt meget cadmium? køber naturligvis de økologiske, men har da slet ikke lyst til at få cadmium ind i kroppen.

    synes virkelig du gør et stort arbejde, for at forsøge at redde danskerne for dårlig livsstil,fedme og sugar overload! det er meget generøst af dig, at du deler ud af din enorme viden.
    du er så cool at du giver de åndsvage gammeldags kostråd fingeren:)
    TUSINDE TAK:)

    hav en god aften:)
    glæder mig til at høre fra dig.
    Hjertelig hilsen
    Coco
  5. helle nielsen på 14.05.2012
    DEN må jeg også bare prøve.
    Jeg har en anden variant.

    Valnøddebund med mango og mørk chokolade

    100 g valnødder
    100 g mørk chokolade
    3 æggehvider
    1 dl birkesød

    200 g vanilleis (soya) - kan udelades
    100 g frossen, optøet mango (frisk mango endnu bedre)
    50 g mørk chokolade

    1. indstil ovnen på 175 grader
    2. hak valnødder og chokolade groft
    3. tag en springform og beklæd den med bagepapir
    4. pisk æggehviderne let ig tilsæt birkesød lidt efter lidt
    5. hæld massen i formen
    6. lad den bage i ca. 35 min.

    Lad den køle af. Dæk valnøddebunden med vanilleis, strø mango på og riv chokolade hen over den. Server med det samme.

    Den gode valnøddebund passer også fint til andre slags frugt eller bær.
  6. Renate Norge på 14.05.2012
    Hvilke sjokolade bruker du?
  7. Laura Schropp på 14.05.2012
    Kære Ninka.
    Hvad for en chokolade bruger du eller kan du anbefale en som ikke gør at ens blodsukker svinger. På forhånd tak for svar.
    Knus Laura.
  8. Betina Snefred på 14.05.2012
    Uhm.. Jeg bager næsten den sammen kage, men i stedet for birkesød kommer jeg dadler i, mon det er ok? Når jeg skal have noget lækkert for tiden, skal det være lune ristet nødder :)
  9. JEANET KLEVANG på 14.05.2012
    Kan man erstatte birkesød med Stevia?? Og hvis, er der så nogen der kender forholdet/mængde så?? ;0)
  10. Nina Fosmark på 14.05.2012
    Hei Ninka
    Lyder flott. Når er du begyndt at synes mælk er ol. Tidligere var.kakerne dine altid utan mælk, men nu er de ofte med både smør og fløde. Har du ændret holdning. Ved du siger i små mængder, men har bemærket at det er oftere i forhold til tidligere. Så en eldre udsendelse, hvor du sagde "vi er jo heller ikke udstyret med yvere" og at mælk i alle former for mælk giver snotnæse, ørepine osv!
    Er der kommet frem nu forskning?

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.