Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Den blødeste softice...

Jeg har fået Limousine.

Jeg går ikke op i biler, men KØKKENGEAR er jeg dybt optaget af.

Nu er min stor, bløde, cremede blender-drøm gået i opfyldelse.

Jeg så denne blender første gang på et madlavningskursus, som Umahro  Cadogan (Ham med "Køkkenrevolution på høje hæle) og Thorbjörg holdt. Og jeg var solgt på stedet.

Blenderen - VITAMIX - har flere hestekræfter. Det betyder, at den kunne lave blød is af en frosne bær, en ganske lille smule ris - eller soyamælk.

Det vilde ved denne blender er, at den har en skubbe-pind og så mange kræfter, at man aldrig oplever, at mange frosne bær på en gang, sætter sig fast. Det KØRER bare. Og den findeler bær, nødder og alle de fine ingredienser, så smagen er HIMMELSK. Som italiensk is! Den store rørepind hjælper også på processen.

Hver gang jeg sover hos Thorbjörg er jeg så lykkelig over den måde, hun laver jorbdbærcreme-agtig shake, som vi spiser med ske. Og det er kun muligt med denne blender.

Den kan også nærmest juice frugt med alle fibre, så man ikke går glip af det sunde i dem, som ved en almindelig saftpresser.

Og den er genial, hvis du vil lave grøntsagsshakes eller supper - kolde og varme.

Så derfor: Sådan en måtte jeg have.

Og ved i hvad? MAN KAN FÅ DEN I DANMARK NU.

Nu står den på mit køkkenbord. Og den er alle sparepengene værd!

I kan læse mere om den her

 

Kommentarer (38)

  1. Marianne Krogstrup på 11.06.2008
    Hej Heidi S.
    Jeg vil bare lige sige at da jeg havde fået børn var jeg altså også meget syg de første par år. Børnene kommer jo nemt hjem med noget, specielt den første vinter hvor de bliver passet og når man så måske ikke altid får sin nattesøvn og er i søvnunderskud og dermed mere sart, er man jo også selv mere udsat for at blive smittet.
    Så mon ikke det er en blanding af mange faktorer. Jeg har ikke løsningen, men ville bare give min erfaring videre.
    Mvh. Marianne
  2. Maja A på 11.06.2008
    Hej Heidi

    Det lyder super godt!

    Min mor sagde en gang til mig, at min far aldrig så støvet i krogene osv, så hun synes også det var nemmere at gøre det. MEN det sjove i hele historie, og som er pointen, er, at min far altid havde det rent, da han boede selv. Jeg synes, at det fortæller lidt om, at mændene vænner sig for meget til vi kvinder gør det for dem - så pas på med det! hehe

    Jeg kan også godt lide at ordne vasketøj, så det gør jeg. Til gengæld HADER jeg at støvsuge, så det har jeg overladt til min kæreste. Hos os fungerer det fint, hvis jeg synes der går lidt for lang tid mellem støvsugningen og rengøring af badeværelse (som han også står for), så siger jeg det - og så gør han det indenfor et par dage.

    Men jeg tror også, at det handler om at give slip på, at der skal være pænt og ryddeligt hele tiden. Der skal også være plads til at man bor der. Og der er jo MEGET bedre, at du bruger 10 minutter ekstra på den lille eller dig selv end 10 minutter "for meget" på rengøring :-)
  3. Heidi Sørensen på 10.06.2008
    Hej Maja A

    Tusind tak for gode svar. Vil prøve det med smoothien, har ikke prøvet med peanutbutter.

    Du har sikkert ret i at jeg bør slappe mere af. Det er jeg enormt dårlig til. Jeg synes nok vi deles om arbejdet hjemme, men vi har forskelligt syn på hvornår der er rent og ryddet op ;o) Er alle det alle mænd der tror at det at gøre badeværelset rent kun inkluderer støvsugning og gulvvask ;o) Netop derfor er det nemmere at gøre det selv. Som regel har vi delt det op at han ordner tingene udenfor og jeg indenfor. Jeg kan jo også godt lide at stå for alle de ting - pakke christians taske til dagplejen, lægge tøj frem, vaske tøj osv. Men jeg kan godt se at jeg bør tage den lidt med ro. Før jeg blev mor var der jo meget mere tid til at pleje sig selv. Har også ekstra ansvar på job for tiden fordi vi er underbemandet.

    Nå, nu må jeg så tage mig sammen. Fra i morgen vil jeg være bedre mod mig selv :o) Og så skal vi altså have sat dato på den kæresteaften :o)

    Tak for gode råd :o )

    Vh Heidi

  4. Maja A på 10.06.2008
    Hej igen Heidi S

    Jeg læste også lige dit indlæg med kosttilskud.
    Hvis du føler dig stresset eller presset og ikke får din søvn vil kroppen på et tidspunkt reagere.
    Det kan også være, at du ikke har været syg i mange år, fordi du ligesom har "dulmet" symptomerne med sukker. Det kan jeg ikke svare på. Men det lyder som om, at du har for meget at se til og glemmer at give dig selv fri af og til. Lidt alenetid. Måske er det ikke så nemt fordi du er blevet mor, men forsøg at find tiden - lad din mand overtage en aften, hvor du kan gå på cafe med veninderne og bare slappe af. Måske kan I få passet den lille i en weekend og så kan I tage på "ferie" sammen og nyde stilheden, hinanden, en god bog, naturen... hvad som helst (I kan sikkert finde en billig campinghytte, slå et telt op et sted eller finde et billigt sommerhus...). Måske er det bare et afbræk fra hverdagen, som du mangler? Jeg tror næppe at et kosttilskud vil hjælpe dig - og i så fald er det jo en lappe-løsning, hvis du ER stresset. Man kan ikke bare spise sig til mere tid, den må man skabe!

    Måske hænger kønsrollefordelingen også lidt for meget fast hjemme ved jeg? Jeg ved det jo ikke, men HVIS du står for både at hende barn fra vuggestue, støvsuge, vaske gulv, lave mad, købe ind, gøre rent, vaske tøj, lægge tøjet sammen, pudse vinduer osv osv, så er det jo også utrolig tidskrævende. Hvis det er tilfældet, kan I jo forsøge at dele tingere mere ligeligt mellem jer?

    Men... det er jo kun DIG, der ved, hvad der skal ændres på. Måske ved du det inderst inde godt, men "overhører" det fordi det er for besværlig, ikke muligt...

    Det kan også bare være, at du har været uheldig! Jeg er heller aldrig syg, men af og til bliver jeg det da! - men der kan da godt gå et år imellem.
  5. Maja A på 10.06.2008
    Hej Heidi

    Noget proteinpulver smager bedre end andet... Det kan jo være du har fået fat i en af de mindre gode. Jeg synes fx også Vegan Risprotein smager forfærdeligt - måske er det tilfældigvis den du har anskaffet? Du kan i stedet købe en anden og prøve den eller du kan tilsætte pas. æg.

    Mht. olien så kan det være smagen bliver for dominerende, fordi du ikke har noget andet med kraftig smag i? Nu ved jeg jo ikke hvordan du plejer at lave dine smoothie, men citronsaft og -skal samt peanutbutter smager skønt i en smoothie - og peanutbutteren hugger også smagen fra meget af det andet. Så du kunne jo i hvert fald prøve det.
  6. Heidi Sørensen på 06.06.2008
    Hej

    Nu har jeg fået gang i min nye blender. Har savnet smoothies, tror især min søn har :o)

    MEN, jeg kan simpelthen ikke lide det med protienpulver i :o( Jeg kan godt få det ned hvis jeg skal, men så nyder jeg det jo ikke :o/

    Synes også hørfrø/kæmpenatlysolien kan tage livet af en ellers skøn smoothie - dog kan jeg godt lide det med ren hørfrøolie.

    Nogen der har det ligeså ? Eller fif?

    Søger stadig råd om kosttilskud - læs nedenstående indlæg :o)

    Vh Heidi
  7. Charlotte Jensen på 05.06.2008
    Hej Ninka og alle andre kernesunde!

    For det første mange tak for din bog - vi startede her i huset for en uge siden og det er helt fantastisk!!
    Har lige et par spørgmål; Både min søn på 1½ og jeg har været meget snottet og halvsløje de sidste par dage, er det normalt her i udrensningsfasen? Eller kan det evt. være fordi der er noget vi ikke kan tåle - i taler jo om at det kan være et af generne ved mad man ikke tåler? Og derudover vil jeg høre hvor meget æg man må spise om dagen - kender jo det gamle kostråd med max 1 æg om dage, holder det? Jeg spørger fordi jeg spiser æggeblomme i mine smoothies da det risprotein jeg fejlagtigt har købt smager ganske ækelt! Skal have købt noget valleprotein istedet.

    Håber nogle kan komme med lidt svar!

    Og tak for et fantastisk forum, har snart fået kigget alle indlæggene igennem :-)

    Charlotte
  8. Kristina Knoll på 05.06.2008
    Hejsa.

    Ang. fældning har jeg fået af vide af min frisør at ændringer i kosten sagtens kan komme til udtryk på denne måde. Hun sagde at det var pga. manglende fedt at jeg fældede så meget. Derudover sagde hun at produkter ikke ville kunne hjælpe på dette. Hun rådede mig til at få mere fedt fx ved avocado, fisk og olier da kuren mod fældning skal komme indefra.
    Håber dette kan hjælpe.

    Mvh Kristina
  9. Kristin Sæter på 05.06.2008
    Til Mette K

    Ang. mygstik så har jeg hørt at det hjælper at spise b-vitamin!!!

  10. heidi sand på 05.06.2008
    Hej Tina og Katrine
    Tak for rådene om erstatning for hel hirse. Det prøve jeg.
    Hej Mette.
    Jeg fælder også meget og jeg har tyndt hår i forvejen, så det er psykisk hårdt. Jeg kan ikke forstå hvorfor, når jeg nu spiser så sundt.
    Har talt med lægen, som siger det kan være svamp i hovedbunden, som gør, at man taber hår og nyt hår ikke kan dannes.
    Så jeg er gået i gang med en hårkur på recept.
    Så har jeg læst på google, at en god B-vitamin og silicia kan afhjælpe.
    Er der andre der evt. har råd omkring hårtab.
    heidi
  11. Mette Kristiansen på 05.06.2008
    Hejsa. Jeg vil høre om der er nogle, som kan give mig nogle gode råd. Jeg fælder rigtig meget og det har stået på i flere mdr. nu. Plejer at være korthåret og det er meget fristende at klippe de hele af igen, da lange lyse hår ikke pynter på tøjet eller for den sags skyld i afløbene... :-)
    Mit andet problem er myggestik - jeg bliver ÆDT for alle andre får ét myggestik.
    Gode råd ønskes.

    KH Mette
  12. Tina Jensen på 05.06.2008
    Hej

    Jeg har flere gange brugt hirseflager i stedet og det blev rigtig fint og godt brød :-)
    Min blender er en kitchen aid, som jeg fik til min 40 års føds`dag og den kører upåklageligt, men det med pinden i midten tiltaler mig , da der nogle gange godt kan være frosne bær i mine shakes, men skidt pyt.. jeg må lige røre med en ske og gi` shaken en tur mere. Måske man kan få en midtepind til en kitchen aid ? Fortsat rigtig god dag. Kh Tina Jensen
  13. connie kargo på 05.06.2008
    hej

    vil bare sige jeg glæder mig meget til mit højskole ophold næste uge sammen med jer
    hav en god dag

    hilsener connie
  14. Janna Vestergaard på 05.06.2008
    Hej Heidi!!

    Hvis det er den samme obh blender som vores nabo købte i Januar, er den også rigitig god. Den er bare ikke stor nok til vores forbrug. Nu har vi i øvrigt afprøvet vores KitchenAid. Den er fed!! Den kan nemt anbefales, men ja den er dyr. Vi var heldige at få den ca. 700 kr. billigere, så selvom vores budget heller ikke brød sig om det, besluttede vi at det kunne vi ikke sige nej til.
    Har også set den på nettet til ca. 1500 kr. Ved ikke helt hvor min mand fandt den men prøv at google den.

    Janna
  15. Tine B. på 05.06.2008
    Hehe... Her har jeg haft en blender med rørepind i årvis og aldrig brugt den pind, fordi jeg ikke gad læse brugsanvisningen. Satte pinden i da jeg skulle lave morgensmoothie, og pludselig blev den blød og luftig og uden frugt-klumper... Der kan man bare se, man skal jo lære noget nyt hver dag :-D
  16. Katrine Larsen på 04.06.2008
    Til Heidi...

    Jeg har flere gange brugt quinoa istedet. Det er ikke det samme som hel hirse, men et temmeligt godt alternativ. Målene er vist ikke helt de samme, så du må køre lidt på "slum" eller hvad det hedder.
    Jeg er iøvrigt også ved at få spat af at min lokale helsepusher ikke har hel hirse. Sikke noget at byde os!
    Kh Katrine
  17. Marianne Krogstrup på 04.06.2008
    Rabarberkompot.
    Vil bare lige videregive erfaring omkring rabarbarkompot:
    har lige lavet den skønneste kompot af lidt tynde rabarber skåret i små stykker, som har simret med et par spiseskefulde birkesød.
    Smager bare SÅ lækkert. Kan bruges til Umahros dadelkage eller ovenpå sojayoughurt.
    Mvh. Marianne
  18. Heidi Sand på 04.06.2008
    Hej til alle
    Jegkan ikke få fat i hel hirse i helsekostbutikken, hvad kan jeg erstatte den med? Skal bruge hirsen til de glutenfri boller. Jeg har hirseflager kan de bruges i stedet for?
    Når vi til skoleferien, har levet kernesund i 7 uger, skal børnene på lejrskole i 4 dage.
    Jeg tænker lidt på, hvordan de vil reagere på en ikke kernesund mad, jeg mener kan de blive meget dårlig, eller skal jeg tage nogle forbehold?
    hilsen heidi
  19. Hanne Holm på 04.06.2008
    Hej familien Mauritson,
    jeg har netop læst kernesundfamilie -sådan og jeg er allerede bidt af den :O)

    Det er en rigtig dejlig bog at læse, med tekst som er til at gå til og super flotte billeder.


    Jeg har lidt spørgsmål jeg gerne vil stille jer:

    Jeg vil gerne starte med hardcore sukkerafvænning da jeg er alt for afhængig af sukker.
    En af dagene skal man lave et indre oliebad og denne dag må der kun indtages flydende føde. -Men jeg synes ikke jeg kan se nogle opskrifter på en hardcore suppe.
    Er der evt. nogen herinde som har sådan en opskrift?

    Derudover vil jeg høre om det er en god idé til den hardcore version at vedligeholde at spise snacks 2 timer efter hvert måltid?

    Og i så fald om i har flere gode ideer til hardcore snacks?


    Slutteligt så havde jeg tænkt at jeg vile gå igang med den hardcore diæt med det samme, men jeg ved at vi skal til en stor fest inden de 12 uger er gået.
    Så er det bedre at vente med den hardcore version, eller vil det ikke skade det store at få lidt alkohol indenbords en enkelt aften?

    Kan jeg evt.spise noget op til festen/efter festen som kan hjælpe, så den hardcore linje ikke bliver brudt?
  20. Christin Halle på 04.06.2008
    Hej Louise :-)

    Tusind tak for dit svar. Nu vil jeg gå og tænke lidt over hvad du har skrevet og så vil jeg læse det igen.
    For jeg har det med, at lyve over for mig selv. Så bilder jeg mig selv en masse ind som slet ikke paser.
    At jeg f.eks. tager det stille og roligt med min livsstil. Endtil jeg hører rigtig mange steder fra
    "jamen du behøver da heller ikke være så sort/hvid" HVAD!!! det er jeg da heller ikke, tænker jeg og så går der et godt stykke tid, så har jeg tabt gejsten....Så jeg må ha en seriøs snak med mig selv.
    I dag har jeg ikke fået cola og kæmpe indtag af sukker og det fede er jo, at hver gang sker der det samme og ret hurtigt med mig. Jeg kan mærke en lille forskel i mit humør bare på EEN dag :-)
    Min datter har oven i købet opmuntret mig ved hele dagen, at fortælle mig hvor vild hun er med mig :-) fantastisk :-)
    Go nat til alle jer der ude :-)
    Christin
  21. Heidi Sørensen på 04.06.2008
    Hej

    Godt råd søges !!!

    Jeg plejer ALDRIG at være syg, og med aldrig mener jeg virkelig aldrig - ikke engang en årlig forkølelse plejer at bide på mig. Men siden februar har jeg være syg 3 gange og sidder nu her og føler mig sløj igen, svimmel og dunrende hovedepine. Jeg blev mor i april 2007 og det er jo ikke altid man får sin søvn. Jeg har også haft en række bekymringer på det seneste og har travlt på job. Jeg spiser kernesundt og får også min daglige olie og vitaminpille. (jeg er ikke perfekt, der ryger da lidt "FY" ned en gang imellem når jeg bliver svag ;o) )

    Jeg tænker på om mit imunforsvar er gået ned af for lidt søvn og lidt stress. Er der nogen der har erfaringer med om der er et kosttilskud jeg med fordel kan tage for at få mit gode imunforsvar tilbage??

    Jeg rider 3-4 gange om ugen og går mange kilometer på job i rask tempo. Jeg vil så gerne igang med at løbe igen, men med konstant snotnæse er jeg ikke kommet afsted.

    Tillykke med blenderen i øvrigt, Ninka og jer andre. Min blender er lige gået kaput og måtte finde mig en ny. kiggede på Kitchen Aid til 2000 kr. men det kunne budgettet ikke bære denne gang, så jeg måtte nøjes med en obh til 400 kr. Den store på på drømmelisten.

    Vh Heidi
  22. Janna Vestergaard på 04.06.2008
    Hej Linda!!

    Tak for tippet. Nu har vi fået købt en ny blender.
    Det blev en KitchenAid. Vores lokale Bahne havde sat den 400 kr. ned og gav så oven i købet 20% ekstra i dag, fordi der er aften åbent. Det tilbud kunne vi ikke sige nej til. Så nu står der en fin rød blender i vores køkken og venter på at blive taget i brug (det bliver den lige om lidt).

    Vi kan vel sige at vi har fået en mini limosine...

    Janna
  23. Maya Jacobsen på 04.06.2008
    Kære Mia!

    Loppefrøskallerne suger rigtig meget vand til sig, så hvis man ikke får nok væske sammen med dem, kan de give forstoppelse og ondt i maven - kunne det være problemet?

    Fibrene og den slim de danner med væsken skulle virke beskryttende/\'rensende\' for tarmen.

    Og så er de med til at sænke den glykæmiske belastninng af de fødevarer, man evt. indtager dem sammen med - lige som Guarmin.

    Venligst, Maya
  24. Morten Mauritson på 04.06.2008
    Kære Tina

    Jeg har netop sendt rettelserne til dig, og jeg håber, du bliver glad for dem:-D

    /M

    PS. Som der så rigtigt skrives i tidligere kommentar, kan alle få rettelserne i pdf-format ved at sende mig en mail, hvor der står læggerier i emnefeltet.
  25. Anita Jensen på 04.06.2008
    Hej Tina.
    Dette indlæg er fra Morten skrevet onsdag, 28-05-08 18:59 på en anden af Ninkas blogs...

    "Kære Alle

    Jeg har rettelserne til Kernesund Mad i pdf-format.
    Send en mail til mig - så sender jeg rettelserne retur:-D
    Skriv til morten@kernesundfamilie.dk og skriv læggerier i emnefeltet.

    /M"
  26. Tina Beth på 04.06.2008
    Jeg tror at det er "ernesundt" at tage ansvar for sine fejl. Også sine STAVEFEJL.

    Vi er - som ofte nævnt - mange mange tusinde der har købt jeres kernesunde kogebog.

    Og vi er rigtig mange der har efterlyst rettelserne til de mange slå- eller stave-fejl, men uden svar?? Vær nu SØDE at henvise til et link, en doc eller en pdf - med rettelserne så vi kan få fuldt udbytte af vores dejlige bog.

    Kernesund tak!
  27. Mia Høg på 04.06.2008
    Hej allesammen.
    Jeg ville lige høre om nogle af jer ved om man kun skal tage HUSK hvis man har forstoppelse eller diarré? For jeg havde ingen af delene da jeg begyndte at tage det, men fik rigtig ondt i maven. Trode at det ville hjælpe min stakkels mave ( so er blevt fyldt med alt muligt dårligyt i årenes løb) med at "genstarte".. ligesom man kan gøre med probakterier.. Men kan man det?
    Mia
  28. Louise Dahl Andreasen på 04.06.2008
    Lige en lille tilføjelse...
    Det hjælper mig ikke at have de ting i huset, som jeg prøver at undgå. Det er værst med sukker - det vil jeg stadig helst ikke have inden for dørene - eller er det alt for fristende for en fuldblods sukkerjunkie som mig...
    Kh Louise
  29. Louise Dahl Andreasen på 04.06.2008
    Kære Christin
    Nøj,hvor kan jeg følge dig!

    Det er så frustrerende gang på gang at dumpe i.
    For mig ligger "hemmeligheden" i ikke at ville for meget på en gang. Jeg startede i februar med at blive sukkerfri. I starten fokuserede jeg meget på at finde søde ting, der kunne erstatte slik og kage. Jeg har bagt RIGTIG mange muffins med dadler og birkesød og spist mange pandekager (bananbomber i let version) med sukkerfrit syltetøj, kanel og birkesød... Smoothies med banan, jordbær og anden frugt er også et fint sødt indslag. Med protein og olie er det jo et fornuftigt måltid...

    Jeg har brugt 3-4mdr på at køre det tilstrækkeligt godt ind til, at jeg havde energi tilovers til at give mig i kast med gluten og mælk. Jeg har siden februar reduceret mit mælke- og glutenindtag, og for ca. en måned siden prøvede jeg så at udelukke begge ting på en gang. Det resulterede i at jeg "faldt i" gang på gang og faktisk endte med at få større mængder end jeg plejede. Der er noget i mig, der stritter imod, hvis der er for mange forbud - også selvom det er mig selv, der har stillet dem op... Så bliver jeg trodsig og tænker, at så drikker jeg fandme et glas mælk, for der er ingen, der skal bestemme over mig...!! Paradoksalt når jeg faktisk ikke har drukket mælk i flere måneder - jeg har kun fået lidt smør, ost og surmælksprodukter i dressinger mm.

    Nå, men jeg valgte i stedet at tage en ting ad gangen og startede med gluten pga. min udprægede lighed med en, der er højgravid... Jeg har været glutenfri i næsten 3 uger nu. Ligesom med sukkeret har jeg brugt en masse krudt på at finde alternativer, der smager godt og som kan tilfredsstille min brødtrang. Jeg har bagt og bagt - nogle gange mere vellykket end andre gange... Jeg har spiste mere brød end jeg plejer ligesom jeg spiste store mængder kernesundt guf i starten med sukkeret. Men det skal nok indstille sig på et mere normalt niveau igen, når der er gået lidt tid. Det vigtigste er at finde nogle velsmagende alternativer, så jeg ikke føler afsavn. For så går det galt.

    Mit næste projekt er mælken, da jeg hos sundhedsrevolutionen er blevet rådet til også at udelukke det i en periode. Det starter jeg på i næste uge, da jeg skal på højskole med Ninka og co. Der må maden være helt i orden, så det tror jeg vil være en god start. Glæder mig rigtig meget til højskolen og til at møde andre "ernesunde", der gider tale om mad uden at vende det hvide ud af øjnene...

    Christin, det blev en lang smøre.. Kort fortalt er mit budskab, at du måske har kørt dig selv for hårdt? Hvis du tror det er noget om det, så kunne du måske starte med et enkelt indsatsområde i stedet for at forbyde det hele på en gang. Lav evt. en plan med flere delmål, så du kan se, at du nok skal nå i mål, selvom det tager noget tid.
    Held og lykke!
    Kh Louise
  30. Maya Jaobsen på 04.06.2008
    Tillykke Ninka med vidunderet!:-)

    Er der nogen, der har erfaring med Gordon Ramseys favorit Bamix stavblenderen??:-)

    Mange hilsner
    Maya
  31. Tina Vang på 03.06.2008
    Tusinde tak, Ninka, for dit svar !
    På sin vis kan jeg jo godt følge dig i dit råd til mig, og jeg tror, at en del af mit problem ligger i, at jeg aldrig har været den, som stod for maden her i huset - eller nogen andre steder for den sags skyld.
    Så jeg føler mig faktisk som en 18-årig (og ser utroligt nok bedre ud end dengang... ;o) ), som lige er flyttet hjemmefra og skal igang med mine første måltider.

    Faktisk har jeg overvejet at smide nogle af vores kogebøger ud, for de fleste af dem har vi (dvs. min mand) aldrig brugt. Og nogle af dem ryger nok også ud, men alle mine vegetarbøger får lige et ekstra kig med på vejen. Så vender jeg måske tilbage med en masse spørgsmål om, hvordan man erstatter dette og hint med noget kernesundt.

    Vi er simpelthen ikke særlig gode til at finde på grøntsagsretter og spændende salater. Og en del af dem fra de kernesunde bøger og fra Sundhedsrevolutionen indeholder lige et eller andet, som vi ikke har eller kan få her omkring.

    Jeg vil dog sige, at jeg lige nu ikke har behov for at teste det med grød, brød, tørret frugt og smoothies - skrækken over den oplevelse sidder stærkt i kroppen !
    Min ældste søn har dog så ondt af mig (ja, jeg har klaget mig højlydt...), så han har foreslået, at jeg får lov til at spise de ting om fredagen.

    Knus Tina
  32. Henriette Bekker på 03.06.2008
    Mælk.....

    Keith Woodford har skrevet bogen Devil in the milk.

    Som der også står herinde under spørgsmål+svar, så er synderen i mælk kasein: "Der dannes beta-casomorfin-7, når mælkeproteinet kasein fordøjes. Beta-casomorfin-7 stimulerer dannelsen af slim og histamin i luftvejen, huden og slimhinderne i mavetarmsystemet. Det kan give luftvejs– og øre-problemer. Mange oplever det som astmasymptomer, hoste, snot eller ørepine og mellemørebetændelse."

    Beta-kasein findes i to varianter, en A1 og en A2 variant, Keith Woodford redegør for i sin bog at A1 varianten frigiver 4 gange så meget beta-caseomorphin-7 (BCM7) som A2 varianten.

    Den genetiske variant A1- kasein er mest almindelig i den vestlige verden, mens A2-varianten er mest almindelig på feks Island. Faktisk skelner man mellem A1 og A2 køer, dvs. at det afhænger af racen, således er A1 det mest almindelige hos Holstein-Friesian, Ayrshire og Rødkvæg, derimod er Guernsey og Jersey A2.

    I Irma har jeg set mælk fra Jerseykøer, det er jo interessant at hvis man reagerer på mælk, så reagerer man måske ikke eller i mindre grad på den mælk......???????

    Jeg har tidligere skrevet om at indholdet af A1 kasein er lavere (eller ikke eksisterende) i gedemælk end i komælk her på Ninkas blog

    Manden kommer desuden med et kontroversielt forslag, nemlig at udradere A1 kvægene i kvægproduktionen i løbet af 10 år....

    The solution seems obvious. We already have more than 1 million pure A2 cows and we could breed the rest across within two cow generations (about 10 years). In the meantime, we could put the A2 milk into priority products such as drinking milk, infant formula and ice cream. These are products from which we believe the release of BCM7 can be high. A1 could be used for products such as cheese, butter and whey powders, for which the A1/A2 status is much less important. There would be some logistical issues, but the major barrier to progress is industry politics and intransigence. Entrenched interests, including non-disclosed associations between researchers and industry are just one part of this.

    Læs mere her.....

    http://www.nzdoctor.co.nz/news?article=1d81b30f-8bf3-4db3-b838-e5210fead0d9


    Mvh



    Henriette
  33. Christin Halle på 03.06.2008
    Kære Ninka og alle jer andre :-)

    I november 2007 fik jeg lungbetændelse og købte din bog Ninka. Levede da endnu bedre end før og oplevede vægttab, glæde og overskud.
    Var til dit foredrag, købte den næste bog samt den af Thorbjørg.
    Er kommet igang med at løbe, løber ca. 2-3 gange om ugen.
    Men et eller andet sted midt i det hele stod jeg af.....
    Spiser stadig meget af kernesund mad. men spiser is, kage, chokolade og drikker cola.
    Tager selvfølgelig på og har det skidt både fysisk og psykisk.
    Har altid i mit voksne liv vidst hvor vigtig maden er og så alligevel kan jeg ikke rigtig komme tilbage på min rette hylde igen.
    Jeg ved simpelthen ikke hvordan og hvad jeg skal gøre.
    Det er som om jeg ikke har lyst til alle disse sukker holdige ting, men jeg indtager dem bare alligevel. Og jeg kan ikke lade være med bare at kyle det ned.
    Jeg er i mellemtiden blevet mere økologisk end før, hvilket jeg nyder.
    Men jeg nyder ikke en nedtur som viser sig ud af ingenting. Jeg kan ikke koncentrerer mig.
    Trods jeg har et fantastisk liv med skønt barn, mand, hund og hus.
    Jeg elsker at løbe, jeg elsker at vise min datter det "fede" (sunde) liv.
    Jeg hader at vise, at mor bliver stille og roligt federe og det er ok at køre et par is ned :-(
    Min datter er vild med riskiks, bananis med mørk chokolade osv.
    Det er faktisk ret nemt. Vi har hver dag i over 4 år spist shake, min datter vil (heldigvis) ikke ha andet til morgenmad. Se det er jo en god start på dagen. Og hver dag satser jeg på i dag kører jeg igennem med kernesund mad og nej så ikke alligevel øv.
    Nå, jeg tænkte det var lang tid siden jeg havde været her inde og måske dette hjælper, at komme af med lidt frustrationer :-)
    Mange hilsner
    Christin
  34. Henriette Bekker på 03.06.2008
    Dårlig proteinfordøjelse fortsat.....

    Hej!
    Jeg har søgt videre omkring dårlig proteinfordøjelse, jeg har tidligere skrevet et indlæg om det inde på Tinas blog. Jeg henviste der til en artikel i Naturli, der var nogle der ikke kunne læse linket, prøv det her i stedet....

    http://www.epaper.nu/naturli/naturlifokus/

    Jeg gengiver nedenfor også noget mere info fra den norske protein intolerance forening.

    For at opsummere, så siges der i artiklen i Naturli og også på den norske hjemmeside at det er en god ide at tilføre aminosyrer. Desuden anbefaler den norske hjemmeside at man får lavet en test før man udelukker gluten, den test de anbefaler er en urinprøve, hvor der testes for IgE, IgA og IgG mod gluten , samt Transglutaminaseantistof og Endomycium antistof. Den test man kan købe hos bl.a. Sund nu tester kun for IgA auto antistoffer dannet mod transglutaminaseenzymer.

    Desuden siger den norske hjemmeside at man hvis man ikke kan tåle gluten, ligeledes kan reagere på spinat og quinoa....

    Desuden tænker jeg, hvis man ikke kan fordøje protein, kan man så ikke hjælpe det på vej med fordøjelsesenzymer????

    Nå her kommer udpluk fra den norske hjemmeside.....

    http://www.npif.no/
    Hva er proteinintoleranse?
    Proteinintoleranse innebærer at enkelte proteiner fra mat kan framkalle sykdom. Dette gjelder f. eks kasein (i melk) og gluten (i mel), fordi kroppen har for lite av de enzymene som bryter ned proteinene. Det finnes i dag forskningsresultater som viser at proteiner i melk og gluten spiller en rolle i utvikling av symptomer ved autisme,schizofreni og depresjoner. Når proteiner fra mat fordøyes, dannes det peptider. Det er gjort studier som viser at slike peptider også kan være av betydning ved hyperaktivitet (ADHD). Nyere forskning setter også utslett, migrene, spiseforstyrrelser og psoriasis i sammenheng med proteinintoleranse.
Peptider som stammer fra kasein og gluten, kan ved hjelp av følsomme analysemetoder, påvises i urin. Hvis disse stoffene finnes i større mengder enn normalt, er det gode holdepunkter for at en diett (kasein - og glutenfri) kan føre til merkbare positive endringer. For noen er det dessverre ikke nok å slutte med melk og gluten. Noen er født med store problemer i tillegg, hos andre har problemene kommet som følge av feil diett i flere år.

    http://www.npif.no/pdfs/brosjyreny2007.pdf
    I deres brochure står der....

    Mange i vores forening følger en biomedicinsk behandling som går ud på at tage vitaminer og aminosyrer, træning og probiotika.

    Struktur av opioide peptider fra mat
    Kaseinpeptider - Glutenpeptider - Spinatpeptider - Soyapeptider - andre kjente peptider

    Kaseinpeptider

    Casomorfiner dannes ved fordøyelse av kaseinproteinet. Det mest slående trekket ved casomorfiner er det høye innholdet av aminosyren prolin.

    Glutenpeptider

    Gluteneksorfiner dannes ved enzymatisk fordøyelse av glutenproteinet. Gliadorfin dannes på samme måte fra gliadin-komponenten av gluten.

    Spinatpeptider
    Rubiscoliner er en nylig oppdaget gruppe av opioide peptider. De dannes ved fordøyelse av ribulose-bifosfatase-karboksylase/oksygenase-proteinet (Rubisco) fra spinatblader. Disse peptidenes innvirkning på mental helse er fortsatt lite kjent. Man har imidlertid lagt merke til at personer med store utslag på gluteneksorfiner ofte ikke tåler spinat.

    Andre opioide peptider
    Opioide peptider kan komme fra andre kilder enn kasein, gluten og spinat. Utfra erfaringer mistenkes det at det kan være opioide peptidsekvenser også i quinoa og amarant. Heldigvis er det svært få som reagerer på alle disse matvarene, men de som har forhøyede verdier av gluteneksorfiner kan ofte reagere på spinat og quinoa også.

    I tillegg finnes et "mystisk" peptid som kalles dermorfin. Dermorfin kommer fra en mikrobiell kilde, men organismen(e) som danner peptidet er fortsatt ukjent. Peptidet inneholder aminosyren D-alanin som ikke finnes i høyere organismer. Man tror at dermorfin produseres av enten bakterier, gjær eller mugg. Deltorfin I og II har en liknende struktur og produseres av sopp (gjær eller mugg).

    "Glutenfritt" er ikke glutenfritt!
    De fleste glutenfrie produkter i handelen inneholder hvetestivelse, som igjen inneholder bittebittelitt gluten. Noen tåler disse små promillene, mens de fleste i NPIF dessverre ikke tåler det. Vi må da spise det som kalles "naturlig fritt for gluten". Vi arbeider for å endre betegnelsene slik at det samsvarer bedre med virkeligheten, og for at ordet "glutenfritt" blir byttet ut med "glutenredusert". Dessverre er det slik at også det som kalles "naturlig fritt for gluten" kan inneholde mer enn noen av oss tåler. Mange tåler Jyttemel og Toro lys, men noen tåler heller ikke dette.

    Mvh


    Henriette


  35. Linda Galberg på 03.06.2008
    Vi har købt en Phillips HR 2094. Bilka, Inspiration og andre haft den til 699. Den er også meget kraftig og kan lave den skønneste italliensk is af frosne bær.
  36. Janna Vestergaard på 03.06.2008
    Hej Ninka!!

    Så har man da kun grund til at være misundelig... Vores blender røg sig en tur i fredags, men har ikke haft tid til at kigge på en ny. Ungerne brokker sig godt nok over at de ikke har fået youghurt i flere dage.

    Sådan et vidunder har vi godt nok ikke råd til lige nu, vores gamle var fantastisk og er meget gammel og godt brugt også til det dejligst bløde is - jeg elsker det, når man bare må ha noget sødt.

    Håber jeg kan være heldig at finde en ny der er lige så god og helst også til en lignende pris...

    Tilykke med limosinen!!!

    Janna
  37. Tina Vang på 03.06.2008
    Hej Ninka !

    Det lyder da virkelig lækkert. Her i huset starter vi lige med en at købe en god foodprocesser snart, men jeg kan da sagtens drømme om en super god blender, hvor man ikke hvert andet øjeblik skal rode rundt med en ske.

    Endnu mere mangler jeg nogle gode idéer til måltider, når jeg ikke må spise grød, brød, tørret frugt og for meget frisk frugt. Faktisk er jeg nu gået tilbage til min gamle stil med Ingen morgenmad, for jeg er SÅ træt af at spise blandet salat med æg, laks el. rester fra aftensmaden. Jeg tager lidt rismælk med hørfrøolie, fiskeolie samt multivitaminpillen.
    Vi har aldrig været så gode til at afveksle maden herhjemme, men så fik jeg jo chokolade o.a. guf. Nu bliver det i stedet peanutbutter el. andet nøddesmør med grøntsager, der holder eftermiddagene kørende.
    Savner virkelig ideer til de forskellige måltider - nok især til morgenmaden og til sammensætning af menuer der dækker det hele ved de andre måltider.

    Knus Tina
  38. Stine Kjærhus på 03.06.2008
    Nøøøj hvor ser den bare super duper fed ud....
    Ja tak!!! osse en til Os..
    Men for dælen den er kostbar... Der skal vist laves en køkken-udstyrs-opsparing....

    Tillykke med den...

    Kh Stine

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.