Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

HVAD ER KERNESUND LIVSSTIL?

Kære alle

Nu har jeg selv set indslaget på tv2. Jeg fik at vide, at jeg skulle interviewes om folkebevægelsen IMOD mælk. I stedet handlede den om for sunde børn, brødfri livsstil og slankehysteri. Øh? Der passer vi vist ikke ind, eftersom vi får masser af fedt og brød de fleste af os.

NÅ.

Men jeg fornemmer en vis forvirring omkring kosten. Derfor vil jeg lige ridse det hele op for alle jer dejlige mennesker, der kigger forbi og spørger...Sidst i denne blog er svarene på alle påstande om, at børn har brug for sukker, mælkefedt og gluten.

Hvad er kernesund livsstil?
Det er nydelse, tilstedeværelse og at leve i nuet. Mærke kroppen og være blid mod den med blid mad, der er nemt at fordøje.

Målet med Kernesund Livsstil er, at DU og DINE børn "flytter tilbage i kroppen" og SELV kan mærke, hvad I kan tåle og ikke tåle. SELV kan mærke, når der skal fyldes olie eller protein på. Og om dadler er noget, jeres blodsukker kan håndtere.

Hvad kan du bruge bøgerne til?
Bøgerne skriver vi, fordi vi selv vile ønske vi havde haft dem at slå op i, da vi skulle "flytte tilbage i kroppen" og lære at tolke vores krops signaler efter mange års liv med junkfood, stress, larm og liggen på sofaen. Bøgerne handler om at give kroppen en pause fra de fødevarer, der er sværest for kroppen at nedbryde. Og det er gluten og mælk. Efter pausen kan man prøve gluten og mælk af, en ad gangen. Og holde øje med tegn på, at I kan eller ikke kan tåle det:

Forstoppelse, bumser, hoste, slim, astmatisk bronkitis, eksem, træthed, fornemmelse af at være i en osteklokke, oppustethed, væske i kroppen, ondt i led.

Når du har levet uden sukker i bare en uge, kan du begynde at mærke, hvor meget sukker ødelægger for familielivet, hvis du prøver at spise det igen: Du bliver træt, irritabel, humørsvingende, urolig og får en ubændig trang til mere sødt og hvidt brød, kager chips og sodavand. Derfor er sukker det eneste, vi stort set aldrig spiser (kun ved meget sjældne lejligheder)

Det er vigtigt at prøve bogens kost og livsstil af, INDEN I eksperimenterer med andet. Især hvis I går fra tradtitionel dansk livsstil med junk, dårlige vaner, masser af tv og slik. For så er det VIGTIGT, at I har en rettesnor at gå efter. Og der er mange stadier i en kernesund udviklingsproces. Den første er at lære at mærke sig sel, leve blidt og grønt og rense ud. Det er "Kernsund Familie - sådan" designet til.

Kogebogen er fyldt med opskrifter. De mennesker, der ikke taber sig og/eller får det godt, med masser af energi, stabilt humør og mæthed efter måltiderne ved at spise shakes og glutenfri grød/mysli om morgene, kan i stedet bruge aftens -og frokostopskrifterne til morgenmad. Ja, der er nogle mennesker, der har bedre af det. Det er viking-protein-typerne.

Hvorfor snakker I om andre kostråd som metbolic typing og proteintyper herinde?

Det er fordi de mennesker, der HAR levet kernesundt og HAR renset ud og lært at mærke kroppen og så småt er kommet i gang med familiemotionen, har brug for mere input. Nogel af brugerne på bloggen er meget længere i deres proces. De kan mærke ting, man ikke kan mæprke, når man han levet usundt i mange år. Så nogen gange er det en god ide at lukke ørerne og bare hyggelæse og udveksle opskrifter herinde. Hvis du bliver mere forvirret af at læse de erfarne sunde herindes råd. Når du har levet efter bogen 1/2 år har du det enten fantastisk eller har brug for en lille regulering af kosten.

Og SÅ kan du forstå, hvad vi mener, når vi snakker om proteintyper osv.

Livsstilsomlægning er en udfordrende, og spændende opgave. Tag den i små skridt og følg bogen. Så går det fint.

Derudover:

Vi har landets sejeste, mest autentiske, vidunderlige, vidende, belæste og engagerede bloggere her på sitet!

NU TIL VORES ARGUMENTER IMOD MÆLK OG GLUTEN:

OM MÆLK:
Ledende overlæge Steen Stender fra Gentofte Hospital siger i Børsen 21 februar i år:
"Jeg savner at se de undersøgelser, der en gang for alle dokumenterer, at mælk er så uundværligt for sundheden, som mælkeindustrien og dens aktionærer mener. Samme sted siger han, at han er "... fast overbevist om, at mennesker ikke skal spise et produkt, der fra naturens hånd er beregnet til kalve."

På Harvard School of Public Health har en gruppe forskere undersøgt sammenhængen imellem et højt calciumindtag og kræft. Studiet viser, at mænd, der drikker 2 eller flere glas mælk om dagen, har dobbelt så stor risiko for at udvikle prostatakraft, end mænd, der slet ikke drikker mælk. Tilsvarende forsøg med kvinder viser, at et højt indtag af mælkeprodukter øger risikoen for at udvikle kræft i æggestokkene.
(Kilde Børsen, 21. februar 2008).

Vi udelukker mælk af samme årsag. Vi får fedt fra koldpressede olier og masser af protein fra fisk, æg og kød.

Gluten udelukker vi i en periode, og derefter kan man introducere det igen, hvis man kan tåle det.
Gluten er meget svært at nedbryde på grund af proteinerne i gluten, selv for voksne mennesker.
Og selvfølgelig også for børn.
DTU-ekspert udtalte i Politiken for nylig, at børns tarmflora ikke er færdigudviklet før de er 7 år.

Ninka

Kommentarer (99)

  1. Thomas Bloch på 13.05.2008
    Hej Alle (tillader mig at prøve igen)

    Først vil jeg gerne sige tusinde tak for alle de indlæg. De er meget brugbare, og ønsker selvfølgelig stadig flere.

    Til Ninka Mauritson fra Hornbæk og Louise A. kunne jeg godt tænke mig at spørge yderligere om muligheden for at købe frisk, udskåret økofrugt og grønt. Og muligheden for sund fastfood.

    Tror I, at I ville være villige til at gå ind i butikken efter det?

    En anden mulighed, og noget som jeg har spurgt har drøftet med Kvickly om er, hvad ville I sige til at man fjernede cigaret slaget fra deres kiosk området og eventuelt anvendte det til salg af f eks. Sund fast food? Eventuelt også til salg af deres abonnement kasser af frugt og grønt og øko frugt og grønt.
    Kvickly mente bestemt at folk ville tro at de var tossede, hvis de gjorde dette…
    På forhånd tak.

    Thomas
  2. Heidi Sørensen på 12.05.2008
    Hej

    Hvor er det fantastisk....jeg har lige opdaget at der er en kernesund hjemmeside og læserblogs - det er jo helt genialt. Jeg har bogen og aldrig har jeg læst en bog så meget og følt mig så inspireret. Jeg har altid gået en del op i kost og troet at jeg levede nogenlunde sundt - for jeg har nemlig også tidligere hørt at sukker ikke feder :o/ Efter at have fulgt bogen nogenlunde i et par måneder kunne jeg mærke stor forskel. Mere energi, bedre humør - især fordi jeg ikke hele tiden tænkte på mad og sukker. Fandt ud af at jeg havde været sukkerafhængig. Men efter helt at have undværet det havde jeg slet ikke længere lyst til det mere.

    Dog er jeg blevet mødt med skepsis fra min omkreds pga min ændrede livsstil. Får at vide at jeg er hysterisk. Jeg har en søn på 1 år og jeg vil gerne give ham det bedste. Han skal ikke fyldes med sukker og E-numre. Selv jher får jeg at vide jeg er hysterisk og at det er synd for ham. Nogle gange kan det være svært at holde gejsten, men efter at have opdaget siden her, kan jeg finde kampgejst til at fortsætte med det jeg føler er rigtigt. :o)

    Jeg skal selvfølgelig også have anskaffet mig den nye bog "Kernesund mad" . Jeg har bogen køkkenrevolution på høje hæle og Kvinde krop og sundhed - også gode bøger som jeg kan læse igen og igen.

    Så tak for inspiration og opbakning.

    Vh Heidi
  3. Henriette Bekker på 08.05.2008
    Rikke,

    Hvorfor ringer du ikke bare ind til Zenz?

    http://www.zenz.dk/
  4. Henriette Bekker på 08.05.2008
    Hej!

    Jeg forstår ikke at det er så svært at finde chokolade med maltitol og højt kakaolindhold, min superbest har hele to slags - den ene har jeg tidligere beskrevet herinde, den anden er et tysk mærke, mener der er 61% kakao i, jeg har linket til de netbutikker jeg har fundet chokolade i nedenfor....

    Og så lidt om maltitol....det påvirker blodsukkeret næsten lige så meget som sukker, desuden har det en osmotisk effekt, dvs. det trækker vædske til tarmen - og det er det der giver den oppustede mave og diarre - så kan man jo diskutere hvor sundt det er...

    Det anbefales at man kun indtager 20 gram sukkeralkoholer ad gangen for at undgå ovenstående - samt for stor påvirkning af blodsukkeret - det svarer til ca. 37 gram chokolade, dvs. 1/3 af en plade......

    www.dankost.dk/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=59

    http://www.dr.dk/DR1/kontant/2007/02/13171926.htm

    Her kolmmer så chokoladelinks

    BelArte Gianduja el. Cavalier
    Mørk chokolade med hasselnød.
    Ikke tilsat sukker.
    Ingredienser: Sødestof: maltitol, kakaosmør, hasselnød, kakao, vegetabilsk fedt, emulgator: sojalecithin, aroma: vanille.

    http://www.mosehuset.dk/moseshop/varegrvalg.asp?page=2&katid=14&grpid=137

    Mørk couverture, sødet med Maltitol E965, indeholder kakaomasse, kakaosmør, maltitol, emulsifier: Solsikke lecithin E322, ægte vanille. I pladestykker - herligt produkt !!!

    Anvendes til ganache, chocolate mousse og chocolate sovs, som couverture (overtræk) til konfekt, trøfler, petit fours, småkager, kager, osv.

    http://www.kagebutikken.dk/product.asp?product=1743&sub=102

    Xocoline 65% sukkerfri
    Kan anvendes i mousse, som overtræk til konfekt, til kager og desserter.

    Ingredienser: Kakaomasse, sødestof: maltitol (E965), kakaosmør, amulgator: Sojalecitin, vanilleekstrakt.

    Der er flere varianter, desværre er deklaration ikke udpinnet....

    http://www.xocoxoco.dk/default.asp?VareGruppeID=44

    De dyre...
    http://www.meyersmadhus.dk/da/webshop/kolonialvarer/valrhona_kokkechokolade.html

    http://www.laudrup.dk/templates/product.asp?ProductGuid=1232&ProductName=Chokoplade+M%F8rk+70%25+200+g&GroupName=S%F8dt&GroupGuid=140
  5. Tina Vang på 08.05.2008
    Hej Winnie !

    Desværre - har lige opdaget, at butikken ikke vil sende til Danmark. Men jeg leder videre, og det skal nok lade sig gøre at finde den billigere. Og så skal jeg nok skrive det herinde.
  6. winnie G på 08.05.2008
    Hej Linda & Tina

    Tina kan du skrive linket? Er det magimex 5200 cuisine?

    Nogen der har kendskab til Braun K-3000?
  7. Rikke Hansen på 08.05.2008
    Hej Ninka.

    Jeg er lidt i tvivl om hvilken hårkur fra ZenzTherapy jeg skal vælge, der er nemlig 5 at vælge imellem.

    Jeg har lyst hår med lyse striber. det er meget fint mit hår og også tørt, slidt og skadet efter brug af hårtørre og fladejern.
    Det er begyndt at ligne en høstak, da det er fint og tørt. Føler ikk jeg kan styre det.

    Er der en de 5 hårkure du kan anbefale?

    Knus Rikke.
  8. Emily Louise Svendsen på 08.05.2008
    Godt gået i indslaget i går Ninka!

    CHOKOLADE ENCORE:

    Har netop modtaget min 61% chokolade fra net-ost.dk og den smager herligt. Forhandleren har også været så sød, at informere mig om at den maltitol den er sødet med, er udvundet af majs (og ikke hvede), så den er altså helt igennem i orden. Varme anbefalinger herfra.
    Knus
  9. Tina Vang på 08.05.2008
    Hej Ninka og Morten !

    Mange tak for en hyggelig og inspirerende aften igår i Gram. Det var herligt at hilse på jer, og selvom jeg selvfølgelig vidste en del af det i forvejen fra bøgerne og herinde, så fik jeg også svar på et par spørgsmål samt et par ekstra skub ift. nogle af de nødvendige ændringer i vores familie.

    Jeg har dog lige et helt konkret spørgsmål ift. jeres shop. Det ser ud til, at I har Livets Olies Kokosolie, der ellers er helt udsolgt rundt omkring. Passer det ? For den fås jo til rimelige penge i sammenligning med Cocosa.

    Så også lige indslaget i TV2 Lorry. Det var bare alletiders, og for en gangs skyld kom I ordentligt til orde.

    Knus Tina
  10. Anja Christensen på 08.05.2008
    kunne man ikke få de læger der har bidraget til kernesund Familie på banen og få sagt noget også?

    Hvis nu befolkningen hørete den anden side af sagen fra nogle kittelmennekser så ville de ikke være så nemme at skræmme med overskrifter som livsfarlig og dødsskrækscenraier.

    knus
    Anja C.
  11. Tina Vang på 08.05.2008
    Hej Linda !
    Tak for svaret vedr. Multimix\'en. Jeg har fundet den i en engelsk netbutik til ca. 2000, så nu går jeg igang med at spare sammen.
    Mange hilsner Tina
  12. gwendolyn bernth på 07.05.2008
    Hej herinde.

    Husker at jeg engang har set en udsendelse med nogle mødre der led af Munchausen by Proxy syndromet. Mødre der gør alt for at fake at deres barn lider af en eller anden sygdom. En aldeles frygtelig udsendelse, sådan husker jeg det. Øh hvor vil jeg hen, jo hentil at for nogle er tingene nemmere hvis man har en diagnose.

    F.eks at undlade at give sit barn mælk. Da vores søn var lille omkring 1½ år fandt vi endelig ud af at han ikke kunne tåle mælk. Altså ikke det skjulte i brød, leverpostej osv. Men mælk fra karton, flødeskum, smør og yoghurt. Da vi endelig fandt ud af det var det som at få et nyt barn fra dag 2 uden mælk. Vi opsøgte en zoneterapeaut der kunne lidt andet også. Alle syntes det var så dejligt at vi endelig vidste hvorfor den lille fyr var så urolig. Alle gjorde virkelig en indsats og forsøgte mange dejlige alternative ting med hensyn til maden, kun for hans skyld. Vi var også inden om børneafdelingen, så den var god nok. Diagnose var mælkeintolerans.

    Han er ovre det igen og gudskelov for det. Men nu er det ligesom ikke nok at sige at gerne vil undgå mælk. Hvad er da det for noget sludder, selvfølgelig skal børn have mælk.
    Hvis nu man her var en "munchausen by proxy-look alike- mor så kunne man bare fake at han ikke kunne tåle det. Men det gør jeg jo ikke, men det ville bare gøre tingene nemmere.

    Det samme med sukker. Argh de tager da ikke skade af lidt sukker. Nå men har det da en gavnlig effekt ? Nej vel !! Det er ligesom ikke nok for omgivelserne at MAN BARE FÅR DET BEDRE...... Nej der skal være en "virkelig" årsag.
    Jeg synes bare det er vildt irriterende....

    Og så lige en tanke til spisenetværket i Svendborg som er sammen i aften. Ville gerne have været der, men er på job. Jeg vil bare håbe at de har haft en hyggelig aften..

    gwendolyn
  13. Bodil Larsen på 07.05.2008
    Hej Ninka og Morten
    Fantastisk gået i TV i dag! Især i Nyhederne, Ninka, du var bare så skarp! Og Morten, jeg synes virkelig du fik virkelig sagt en masse der ramte plet i Brunch.
    Jeg kan som mange andre heller ikke forstå, hvorfor tv2 ikke finder de kosteksperter og læger frem, som er for de kernesunde principper. Man fristes til at tænke noget om Arla, sundhedsstyrelsen og korruption.
    Nå, men husk, hvor mange vi er om det hér, vi har hinandens rygge!
    -Bodil på 28.
  14. Vibe Smilla Wested på 07.05.2008
    hvis der er nogle der har et link til Praxis, ville link nørden-her være rigtig glad :-)
  15. Monica Johansen på 07.05.2008
    Hej, hej.

    Thorbjørg kommer på go morgen DK i morgen tidlig ( kl 0718...)

    Hvis det er noen som er interessert ;o)
  16. Henriette Bekker på 07.05.2008
    Lidt info omkring babyer, komælk og kasein


    Følsomhed overfor kasein (som er yderst sjælden.....!)
    http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/kb/casein_sensitivity.htm

    At spise uden kasein
    http://web.mit.edu/kevles/www/nomilk.html

    Sammenligning af brystmælk, komælk, gedemælk og MME
    http://www.saanendoah.com/compare.html

  17. Hanne E. på 07.05.2008
    100 % opbakning til jer, Ninka & Morten!!!

    I gør en forskel for danskerne!!!

    Tak!

    -- Hanne
  18. Jannie Svensson på 07.05.2008
    Kære Ninka

    Supergodt gået i TV2-nyhederne her kl 19. Du er heldigvis ikke nem at vælte af pinden, og hvilket mod! Du får jo sagt tingene direkte og præcist. Hvilken fryd!

    Har lige set det på nettet og lægger hermed linket ud her på bloggen til glæde for andre.

    http://nyhederne.tv2.dk/video/?fvtcn

    Erfaringen fra tidligere link er vist, at det skal ses i hurtigt, da TV2 skifter indholdet efterhånden som der kommer nye nyheder.

    Kærlig hilsen Jannie
  19. Charlott Salling på 07.05.2008
    Super flot taget til genmæle. både i Brunch og i Nyhederne i dag.
    Og som total kontrast til den kritik I stod model til i dag, så handlede aftenens udgave af PRAXIS om cøliaki og glutenallergi, og hvor dårlige i Danmark vi var til at opdage denne sygdom. Nu ved jeg jo at du ikke har TV, men find udsendelsen på nettet, og SE DEN! Der var der en finsk professor der udtalte at "hvede ikke er beregnet til mennesker". Han mente desuden at DK er nu, hvor Finland var for 20 år siden når det kom til Cøliaki og glutenallergi. Det kan man da kalde at være bagud. I Finland er der er et godt udvalg af glutenfri varer i alle supermarkeder og på restauranter. Selv på McDonalds kunne man få en glutenfri BicMac. Hvor vildt er det lige.

    :-)
  20. Lejla Persson på 07.05.2008
    ortoreksi
  21. Lejla Persson på 07.05.2008
    Der findes nu en 4.spiseforstyrrelse- orteksi.

    http://www.sundhedsguiden.dk/article.aspx?categoryId=2289&article=11608&kat=Spiseforstyrrelser

    Jeg tvivler ikke på at det kan være sundt for nogen at undlade gluten, mælk, tilsætningsstoffer o.s.v men hvor går grænsen før det bliver for meget?
  22. Vibeke Lentz på 07.05.2008
    Kæmpe skulderklap, for morgenen og ikke mindst aftenens flotte modspil til den generelle kritik, og ikke mindst sundhedsstyrelsens advarsel.
    I er for seje- også kæmpe opbakning herfra.
  23. Heidi Zink på 07.05.2008
    Hej Ninka og Morten

    Så jer på lorry og dig Ninka i nyhederne------Kanon godt gået!!! De kan bare komme an...:-)
    100% opbakning herfra...
    Keep on fighting......;-)

    Knus Heidi
  24. Kristin Laursen på 07.05.2008
    Kære Ninka,

    Sådan!!! Det var helt vildt godt gået i Nyhederne på TV2 her til aften!! Jeg havde helt sommerfugle i maven på dine vegne og sad i mit stille sind og heppede....kom så Ninka...kom så Ninka og så styrede du bare for vildt!! (Det havde jeg nu også regnet med :-) Jeg håber at Fru Sundhedsstyrelse nu er blevet tilpas nysgerrig at hun rent faktisk går hjem og læser din bog.
    Du og Morten var også bare for coole i Brunch i formiddags....ja, og endelig fandt din nye bog hele vejen herned til mig i dag.....jjjuuubbbiii!!! Jeg glæder mig til at komme i gang med denne her helt fantastiske lækre bog og prøve det hele.
    Vi er heldigvis rigtig mange der er med jer hele vejen, for vi mærker jo på egen krop at det bare er så rigtigt!
    Jeg har sagt det før og jeg siger det igen...tusinde tak for et fantastisk godt og total logisk buskab og hvad den gør for mig og min familie!!

    Kærlige klem og 100% opbakning fra
    Kristin
  25. Winnie G. på 07.05.2008
    Jeg så nyhederne her kl. 19 - Ninka.......!!!!!!!!

    Du kom ud over klippekanten: "Sundhedsstyrelsen er for sent ude"...

    Det er så rigtigt sagt. Vi ved, at det virker for vores søn at leve 100 % uden mælk. Min datter tåler godt 1 glas i børnehaven - der er forskel.

    Det hele handler jo om at finde ud af hvad den enkelte krop kan tåle!

    HURRA for det!

    Tænk Ninka: du har sat en sundhedsrevolution i gang.... SEJT!
  26. Vibe Smilla Wested på 07.05.2008
    http://www.tv2lorry.dk/moduler/nyheder/showregvideo.asp?dato=07-05-2008&cID=5&vId=422957

    Et meget langt link: til brunch på Lorry.
  27. Vibe Smilla Wested på 07.05.2008
    Hov- har lige opdatget at indslaget fra Nyhederne her kl 19 slet ikke er uploaded endnu. Jeg skal nok lægge linket her hvis jeg firnder ud af det :-)

    Jeg giver heller ikke en døjt for Tv2\'s journalistik. Hvor er de andre eksperter der er fortalere for at være varsom med gluten, laktose og sukker? Der findes jo en del læger og forskere der tilslutter sig de kernesunde principper. Men nej, som sædvanlig er det bare Arne A der kommer på banen. Mærkeligt at han endnu ikke er dømt utroværdig, med alle de økonomiske interesser han har haft (og har?) i diverse firmaer!
  28. Anja Christensen på 07.05.2008
    Har lige set de videoklip fra TV" og vil bare sige Tusinde tak til Ninka og Morten fordi de vil tage slagene for os andre. Jeg har opdaget at jeg ikke skal snakke for højt om min mad hvis jeg ikke lige orker en kamp den pågældende dag, for der vil altid være en som hænger fast i hvad det offentlige sidst mente var sundt og usundt for os.

    Jeg sender kæmpe krammer og opbakning til alle jer kernesunde kæmpere derude som kæmper for retten til at være oplyst og så selv tage et valg om hvad der føles rigtigt, for vi er vores egne eksperter.


    knus
    Anja C.
  29. Vibe Smilla Wested på 07.05.2008
    Er der nogen der har et link til indslaget i tv2 lorry?

    Og så opdagede jeg for sent, at der var endnu en ny omgang med Arne Astrup og Co i Nyhederne her kl 19. Er der nogen der har et link til det?
    Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke kan finde dem selv...jeg må være blevet midlertidig IT-amøbe (håber i hvert fald kun det er midlertidigt).
  30. Jane Weiss på 07.05.2008
    Hejsa

    Det er da utroligt med kloge mennesker der optræder på tv i øjeblikket. De må føle sig meget truet, siden de prøver at starte en skrækkampagne og skyder løs på nogle som har lavet noget der virker, for både børn og voksne. Ja den er grim den jantelov.
  31. Henriette Bekker på 07.05.2008
    Hej Angela og Anja mfl.

    Jeg har skrevet et indlæg om erfaringer med udeladelse af mælk til min datter på 11 måneder samt modermælkserstatning her på Ninkas blog under den der hedder "Lækkerier".

    Nutramigen er også baseret på komælk, men er det der hedder hydrolyseret som betyder at den er antiallergen.

    Jeg har selv valgt en MME baseret på gedemælk, idet gedemælk minder mere om modermælk i opbygningen end MME baseret på komælk.

    Ninka skriver herinde at hvis man er nødsaget til at give MME skal man give probiotika og olie sammen med - jeg er personligt modstander af probiotika til så små børn - synes det er lidt ligesom de gamle på plejehjemmet der skal have piller for at sove og for at vågne igen om I forstår....er bange for hvordan tingene så fungerer når man stopper med "at hjælpe", igen vil jeg lige gøre opmærksom på igen, at jeg synes anbefalingerne vedr. småbørn både her på bloggen og i "ernesund" er meget forvirrende, men som Angela skriver, det er jo op til den enkelte hvad man vil gøre....men lidt mere vejledning ville være dejligt...!

    Jeg køber NannyCare fra Vitacare i England - de forhandler den også hos Nordic Clinic, en bøtte med 900 gr. koster 230 kr. derinde - jeg giver 10 GBP for 400 gr. her...og så tager de 10 GBP for at sende det op til to kilo, dvs. 5 bøtter.
    https://www.yourhealthfoodstore.co.uk/search_results.php?keywords=nannycare&brand_ID=-1
    Der findes en variant som hedder fra 1-3 år. Vi har aftalt med vuggestuen at vi blander det og sætter det i køleskabet - når de så skal have mad får min datter bare af denne mælk i stedet for sødmælk.

    Mvh


    Henriette
  32. Angela Andersen på 07.05.2008
    Anja
    - synes heller ikke jeg kan finde det nogen steder i bogen ang. MME og hvad man kan give dem i den alder. Måske er der nogen der kan hjælpe?

    Her får hun heller ingen anden mælk end MME, og så snart hun ikke behøver det mere bliver mælken lagt på hylden, men indtil videre har hun stadig brug for alle vitaminerne der er i MME!

  33. Tina W på 07.05.2008
    Nu er jeg så løet ind i et andet problem i en anden opskrift :)

    Der skal Maizena i.. Jeg har kun Maizena jævner, og der bla. mælkesukker i.
    Kan jeg bruge noget andet i stedet?
  34. Angela Andersen på 07.05.2008
    Anja:

    Ja det frarådes at give børn komælk, al MME er baseret på komælk undtagen visse former for MME fx. Nutrimigen der kan fåes på recept hos lægen (hvis barnet er disponeret for allergi)..Men det er helt ekstremt dyrt selvom man kan få tilskud til det.

    Ang. alt dette med mælkesnakken så tøver jeg ikke med at give mit barn mælk så længe hun er så lille som hun er (7 mnd). Hun har brug for al den næring hun kan få så hun kan vokse (Da hun blev født 3 uger før tid med lav fødselsvægt).

    jeg giver selv min pige mælk og gluten. Mælk fordi hun ikke får kalk nok gennem kosten - og det er begrænset hvor meget en pige på 7 måneder spiser af grøntsager o.s.v.

    Kan selvføgelig bare give hende en kalkpille men på den anden side viser hun ikke tegn på at have problemer med mælk og så tilfører mælken også meget væske som også kan være et problem at få nok af. Hun får dog kun komælk gennem MME (max 400 ml. dagligt) og ikke alm. mælk ved siden af fx. sødmælk. Der får hun vand til måltiderne.

    M.h.t gluten så har jeg læst at hvis man udelukker gluten fra børns kost så kan de risikere at udvikle glutenallergi senere hen hvis de ved et tilfælde fx. får et stykke brød og ikke er vant til det. Ønsker ikke at min pige skal risikere at få glutenallergi så jeg tøver ikke med at give hende produkter der indeholder det. For mig er det vigtigt at hun får en sund og varieret kost og det føler jeg hun får selvom hun får både gluten og MME.

    Det eneste jeg er påpasselig med er sukkeret...! Det synes jeg ikke hun bør stifte kenskab til før hendes et års fødselsdag hehe.. men så er det også i begrænset mængder :)

    Ang. al den snak og kritik der er omkring Kernesund kosten..

    Handler det hele ikke bare om sund fornuft og ikke om at overdrive alting?
    I min verden er der ikke nogen rigtig eller forkert måde at leve på.
    Det handler meget om at lytte til ens krop og hvad den har brug for.
    Dog er jeg enig i at det er fuldstændig unødvendigt at fylde sig med en hel stak kosttilskud hvis bare man spiser sundt og varieret i forvejen.

    Jeg følger ikke 100% kernesund familien principperne men plukker det ud jeg kan bruge. Fx. drikker jeg ikke længere mælk men spiser dog engang imellem mælkeprodukter (ost) og jeg spiser en masse gode olier.

    Husk at lytte til jer selv og jeres krop og gør hvad der er vigtigt for JER :-) SMIL
  35. Marlene Bundgaard på 07.05.2008
    Hej Dorte

    Tak for rådet med salt til ukrudt.

    Hej Line

    Jeg har skrevet længere ned på siden at Arrowroot er et fintmalet, hvidt mel udvundet af bestemte tropiske planters rodknolde. Det vegetabilske stivelsesmiddel udrøres i lidt vand før brug. Anvendes især i desserter.

    I dag fandt jeg det i Helsehjørnet i Ålborg, på Niels Ebbesebs gade. På glasset står der KUZU.
    (FED BUTIK i øvrigt!)

    Marlene.


  36. Viviane Petersen på 07.05.2008
    Hej alle herinde.
    Jeg sidder lige og ser nyhedsoversigt på nettet. Fødevarestyrelsen og andre har netop advaret mod denne kerne-sunde linie. Jeg råber HURRA fordi jeg ved at den Kernesunde linie er den gode linie. Jeg håber bare at ingen gider at høre på deres trusler mere. Lad os få et sundt danmark tilbage- kemikaliefrit naturligvis. Og NINKA! Godt gået. Du har min opbakning. Du løser din opgave til UG når du sådan kan få "de høje herrer" op af stolen.
  37. Tina W på 07.05.2008
    Til Anja Henriksen :

    Tusind tak for dit hurtige svar, jeg står nemlig og skal bruge det nu ;O)

    Jeg tager i Irma med det samme, der har de det nok ogå så.
    Jeg har lige googlet det, og fundet ud af hvordan den ser ud.

    Men jeg synes der står at der er sirup i, er det rigtigt?
  38. Trine Blem på 07.05.2008
    Ang frosne bær.

    Det er kun de bærblandinger hvor der er hindbær, som skal varmebehandles inden de spises. Irmas øko skovbærsblanding er uden hindbær og kan derfor spises direkte fra frost.
    Jeg undgår altid hindbær, fordi en smoothie ikke bliver særlig lækker når den er varm..

    Hilsner
    Trine
  39. Trine B på 07.05.2008
    Hej Thomas Bloch

    Jeg vil tro bestemt der er et marked for udskårnet frugt og grønt, og især sundt fast food.
    Når man er nede og handle og børnene bliver sultne, så er det rigtig trist at man kun kan købe pølsehorn, franske hotdoks mv.
    Jeg har længe SAVNET noget sundt fastfood, man netop villle kunne købe i sådan en situation.
    Jeg handler personligt meget i Irma, selvom vores lokale Kvickly er rimelig godt med mht de økologiske varer. Især ølo frosne bær er en mangelvare.

    Hilsner
    Trine
  40. Karin Camphausen på 07.05.2008
    Lige tak til anja for svar :0)
    Jeg må straks i gang med sushien. Og hvor er du heldig at have en mand, der er en haj til at lave det :0)

    /karin
  41. Winnie G på 07.05.2008
    Vil bare lige sige tusind tak for hjælpen til jer mht. kaffemølle, foodprocessor & arrowroot.

    Er der andre gode ønsker - man bare MÅ HAVE i sit køkken?

    Nogle der kender en god wok - vil nemlig gerne ønske mig en ny :-D

    Og jeg har umiddelbart ikke kunne finde en på nettet eller ved isenkræmmeren.
  42. Tina W på 07.05.2008
    Jeg håber i kan hjælpe mig.

    Jeg skal bruge kvark i en opskrift, hvad kan jeg erstatte det med?

    Mon det går blot at bruge kokosolie?

    :O/
  43. Mie Sichlau på 07.05.2008
    Hej Ninka
    Så lige klippet med dig og det fører mig til det temlig private spørgsmål.... Farver du dit hår... for det ser meget mørkere ud end tidligere... Hvis ja med hvad så? Ville gerne selv have farvet mit hår, men har ikke gjort det i flere år, da jeg er bange for alle farvestofferne og allergiske reaktioner.... Har du nogle smarte tips
    Derudover hvor er I bare seje... I er mine nye superhelte
    Mvh Mie
  44. Henriette Reitz Rubæk Jørgensen på 07.05.2008
    Hej Ninka.

    Jeg så lige indslaget fra tv2 Lorry. Super godt interview. Elsker Kernesund livsstil. Dejligt at både du og Morten gider tage "tævene";0)

    Knus, Henriette
  45. Karin Camphausen på 07.05.2008
    Hej alle kernesunde

    Lige et spm. Jeg er generelt tilfreds med livet som nogenlunde kernesund. Men. Der er ting jeg savner så forfærdeligt meget. En af dem er sushi. Er der nogen der har prøvet at lave sushi med birkesød?

    Vh Karin
  46. linda Borregaard på 07.05.2008
    Sådan. Super godt indslag i Brunch. Hvor er I bare cool Ninka og Morten. I ved I gør det rigtige og derfor er der ingen (ja og specielt ikke Arne Astrup) der kan ryste jer. Kender det alt for godt, har kæmpet imod læger og sundhedssystemet i mere end 7 år, fordi vi har trænet "Doman" med vores hjerneskadet datter. Og nej, heller ikke der havde de ret, der skete jo hele tiden ting de ikke kunne forklare, men som nok ville være sket alligevel :-) SUK! Jeg er snart træt af at høre på dem. Fedt I er til og kæmper denne kamp med os/for os!
    Hej Linda
  47. stina jensen på 07.05.2008
    Hej!

    Tak :o) -sorry det havde jeg slet ikke set ;o) Går altid direkte til blogsene!

    Nå men hold da op altså! Det er næsten til grin med de eksperter, igen kan man bare kigge på hvem der ser sundest ud og som man helst vil ligne...

    Ninka og Uhmaro er i hvert fald rigtig gode reklamer

    Dejlig solskins dag til alle!! :o) Stina
  48. Monica Johansen på 07.05.2008
    hej Stina.

    Det ligger en link på forsiden av "ernesundfamilie" til tv2\'s innslag med Ninka. Linken har vært der siden mandag...

    :o)
  49. stina jensen på 07.05.2008
    Emily: Hvordan finder man indslaget fra i søndags med Ninka? Har forgæves forsøgt...

    Mange hilsener Stina
  50. linda Borregaard på 07.05.2008
    Hej Tina
    det er den der hedder magimex 5200 Cuisine. Der er 3 str. skåle med og en masse rivejer, knive og saftpresser. koster ca. 4000,- men den er bestemt ALLE pengene værd.
    god dag til alle Linda
  51. Emily Louise Svendsen på 07.05.2008
    Hold da op \'eksperterne\' er godt nok ude med riven. Så i Umarho i nyhederne i går?

    Ellers se med her: http://nyhederne.tv2.dk/video/?menu, hvis linket ikke virker så er det under \'Nyhederne\', derefter \'Nyheder på tv\' og så er det den der hedder \'skarp debat om helsebog\'.
    Og man kan også stadig se klippet fra i søndags med Ninka.

  52. Emily Louise Svendsen på 07.05.2008
    Hej Winnie,

    Ang. kaffekværn, hehe ja du må endelig ikke spørge personalet i isenkræmmeren for ifølge dem må en kaffekværn KUN bruges til kaffe.
    Men fair nok, det skal de jo sige i forhold til garanti etc.
    Jeg har lige købt en wunderbar og fiks lille Braun model. Den hedder Braun AromaGourmet og koster kun 199,-. Den fungerer perfekt og er ikke så bombastisk som nogle af de dyrere modeller.
    Minihakkeren er super til mange ting, men du har ret i at det bliver for groft + de helt små frø som hør og sesam kan den slet ikke arbejde med.
    Selvfølgelig kan kaffekværnen klare nødder, tænk bare på hvor hård en kaffebønne er i forhold til en nød.

    Knus
    Emily
  53. Francisca Duhalde på 07.05.2008
    Hej alle,
    Jeg er for nylig selv begyndt at droppe mælk, gluten og sukker. Og både jeg og min kæreste har det rigtig godt i vores kroppe.
    Det undrer os bare at så få af opskrifterne i bogen egner sig til hardcore de første 8 uger, hvor man hverken må få tørret frugt, peanuts eller birkesød. Og hvad med bog nummer 2? Hvad er hardcore der?
    heldigvis er min kæreste ikke helt tabt bag en vogn, når det kommer til at lave mad, så han kan finde på andre ting indenfor rammerne.

    Hilsen Francisca
  54. Line Hansen på 07.05.2008
    Hvad er arrowroot og hvor kan man få det? Eller kan man bruge noget andet i stedet?
  55. isabella Hansen på 07.05.2008
    Til Dorthe vedr ukrudt

    Ved du hvilken opløsning det er - hvor meget salt, hvor meget vand??? Har nemlig en rimlig tilsat kolonihave, hvor jeg hverken vil eller må bruge gift....

    Glæder mig til at høre :-)
  56. Dorte Kjær på 07.05.2008
    Hej Marlene.
    Nogen af vores venner bruger saltvand til ukrudt og de fungere fint.
    Kh Dorte
  57. Tina Vang på 06.05.2008
    Hov - mente selvfølgelig Magimix\'en !!!
  58. Tina Vang på 06.05.2008
    Hej Linda !

    Er det den lille eller den store (XL) udgave af Minimix\'en, du har ? Jeg er vældigt i tvivl, om det vil være bedst at købe den store, når man nu er igang med at investere.

    VH. Tina
  59. Linda borregaard på 06.05.2008
    Hej Winnie
    Jeg har lige fået en Magimex. Det er bare SÅ fedt. Hvorfår har jeg ikke haft den i de sidste par år hvor jeg har stået i køkkenet og hakket og gjort ved. Den tager bare alt. En hel pakke dadler med div. til kager og guf kugler. Det er en drøm så jeg kan kun anbefale den.
    hilsen Linda
  60. Thomas Bloch på 06.05.2008
    Hej Alle.

    Først vil jeg gerne sige tusinde tak for alle de indlæg. De er meget brugbare, og ønsker selvfølgelig stadig flere.

    Til Ninka Mauritson fra Hornbæk og Louise A, og selvfølgelig også jer andre, kunne jeg godt tænke mig at spørge yderligere om muligheden for at købe frisk, udskåret økofrugt og grønt. Og muligheden for sund fastfood.

    Tror I, at I ville være villige til at gå ind i butikken efter det?

    En anden mulighed, og noget som jeg har spurgt har drøftet med Kvickly om er, hvad ville I sige til at man fjernede cigaret slaget fra deres kiosk område og eventuelt anvendte det til salg af f eks. Sund fast food? Eventuelt også til salg af deres abonnement kasser af frugt og grønt og øko frugt og grønt.
    Kvickly mente bestemt at folk ville tro at de var tossede, hvis de gjorde dette…
    På forhånd tak.

    Kvickly Thomas
  61. Marlene Bundgaard på 06.05.2008
    Hej alle.

    Et lille kernesundt have-spørgsmål..

    Vi bor i en gammel skole med 5 lejligheder. Vores vært rører ikke en finger her, og heller ikke de andre beboere...
    Gårdspladsen er fyldt med ukrudt, men vi orker ikke altid at lue det hele når vi er alene om det..
    Jeg føler det er dobbeltmoralsk at leve kernesundt, samtidig med at sprøjte gården med roundup...
    Er der nogen der har god erfaring med andre ting?

    Urtekram fra Marlene.
  62. Maiken L. på 06.05.2008
    BLOGS.
    Til alle jer der gerne vil blogge. Der findes flere gratis tjenester hvor man gratis og nemt kan oprette en blog. Fx. på tv2.dk, blogger.com. wordpress.com urbanblog.dk og smartlog.dk.
    Disse blogs er nemme at arbejde med og er, undskyld Ninka og Jesper, meget bedre bygget op end denne. Her er der nemlig indbygget søgefunktion, så man hurtigt kan finde det indlæg man leder efter. Her kan man inddele sine indlæg i kategorier, så det er nemt for læserne at finde det der har særlig interesse. Og desuden bliver indlægene automatisk kategoriseret månedsvis, hvilket igen kan hjælpe til at give et bedre overblik. Sidst men ikke mindst, kan man abonnere på de såkaldte feeds på disse blogs. Dvs. at man hurtig kan se om der er skrevet noget nyt på lige den blog man interesserer sig for. Det gælder selvfølgelig så bare om, at få folk herfra til at læse med over på sin blog. Evt. kunne man lokke Ninka til at lave en samlet linksoversigt her.
  63. Anita Jensen på 06.05.2008
    Vedr. Øko-frysebær

    Jeg køber DDV bærblanding i Superbest, 25 kr for en pose, tror der er 350 g. i.

    Anita
  64. Jane Weiss på 06.05.2008
    Hej

    Jeg har lige nogle rosende ord til kvickly i Nakskov på Lolland.
    Deres øko grøntafdeling vokser sig stille og roligt større og større. Frossen øko grønt vokser også. De har en pæn stor afdeling fra urtekram , selv shampoo og div. er rykket ind på hylderne. Jeg vil også sige at urtekram afdelingen har fået en flot og meget synlig væg.
    Priserne, ja det skulle jo være omvendt, men det kommer måske. Jeg er nået dertil hvor jeg siger heller lidt men godt . Så kan vi jo imens vente på, at det billigste valg bliver øko.

    Kærlig Økohilsen

    Jane
  65. Trine B på 06.05.2008
    Hejsa..

    Ang sødekartofler så køber jeg dem i vores Kvickly i Hillerød, og vores lokale Superbest har dem som regel også.
    Henvend dig til den grøntansvarlige og bede dem bestille dem hjem..

    Kh Trine
  66. Marlene Bundgaard på 06.05.2008
    Ups

    Jeres navne Gitte og Winnie skal vist byttes om så de passer til svarene ;-)
  67. Marlene Bundgaard på 06.05.2008

    Hej Gitte.

    Arrowroot er et fintmalet, hvidt mel udvundet af bestemte tropiske planters rodknolde. Det vegetabilske stivelsesmiddel udrøres i lidt vand før brug. Anvendes især i desserter.

    Jeg var i dag i Helsekosten i Frederikshavn.(Fed butik) De kunne bestille det hjem. De har også en shop på www.helsekosten.dk

    Hej Winnie.

    Jeg har også haft svært ved at finde tilbage til alle de gode tip, men nu er jeg begyndt at kopiere og gemme de indlæg jeg gerne vil ku finde igen.
    Læg dem evt. ind under forskellige emner, ellers bliver din mappe til sidst lige så uoverskuelig som her. :-)

    Venligst Marlene
  68. Janna Vestergaard på 06.05.2008
    Hej alle sammen!!

    Har lige opdaget at Bilka er begyndt at fører øko ærter i deres frossen luksus grønt. Når de køre tilbud er det en ok pris. Det er da en start - gad vide hvad de finder på næste gang?

    Janna
  69. Tina Vang på 06.05.2008
    Hvad angår Kvickly, så ville jeg så gerne kunne finde søde kartofler. Jeg har ledt i forsk. butikker, men da jeg normalt kan finde ret mange øko varer i Kvickly, så havde jeg også forventet at finde de søde kartofler der.
    De er jo i mange af de Kernesunde opskrifter - hvor finder I andre dem ? Udelukkende i helsebutikker ?

    Mange hilsner Tina
  70. Sofie Rygård på 06.05.2008
    Vedrørende Kvickly.

    Jeg synes generalt bare frugten i kvickly er for dyr samlignet med butikker som fakta, netto, rema osv. Jeg køber stort set aldrig frugt i kvickly af den grund. Når jeg skal handle ind, vælger jeg faktisk oftest butik efter hvor frugten er billigst, og det er som regel i Netto.
  71. Dorte Kjær på 06.05.2008
    Hej Thomas.
    Jeg kørte igennem Vejle i fredags og hørte tilfældigt at der var 25% rabat på alle øko varer i den nye kvickly i Bryggen (storcenter) så jeg kørte straks derind. Og det var lækkert de har altid været gode til at opprioritere øko varer, kan huske da alle deres bager kun bagte øko ting, men det holdt desværre ikke mening mand ville ikke give lidt mere. ØV
    Men jeg manglede frosne bær, de havde kun blåbær, og med alle de smothies vi laver er det lidt en mangelvarer. Jeg købte også leverpølse, spegepølse i skiver og en gedeost og peberpate og min mand var helt vild, da det smagte vildt godt.
    Jeg kunne desværre ikke finde øko kylling og kalkun, men de havde masser at gris og ko, som jeg holder mig lidt fra.
    Så masser af ros til dem, især Vejle.
    Kh. Dorte
  72. Monica Johansen på 06.05.2008
    hej Anja!

    Både Kvickly og Irma er Coop-butikker...(i tillegg til "brugsen")..så desto større grunn til at det Irma "an" det burde Kvickly også kunne...
    (nogenlunde samme leverandører vil jeg tro..)

    :o)
  73. Louise A. på 06.05.2008
    Vedr. Kvickly
    Det ville være fantastisk, hvis man kunne få økologiske frosne bær (hindbær, jordbær)! I øjeblikket kan man kun få øko-blåbær. Øko-bær kan fås i Irma, men det hjælper ikke så meget, når man som jeg bor i Jylland.

    Herudover synes jeg tit at øko-frugt/grønt i min lokale Kvickly ikke er friskt nok.

    Jeg vil også gerne tilsluttet mig Ninkas ønske om udskåret frugt/grønt. Det ville være skønt med sund fastfood!

    Hvis vi går ud over frugt og grønt ville det være dejligt at kunne få mere øko-kød - f.eks. kyllingebryst som kun fås i specialbutikker eller Irma.

    Det er dejligt med den revolution af dagligvarebutikkerne, der sker i øjeblikket. Det går nok lidt langsommere herude vestpå end i Kbh. men jeg spørger og spørger, og lige så stille ændrer tingene sig.

    Kh Louise
  74. Anne Gershardt på 06.05.2008
    Hej Winnie.

    Mange isenkræmmere siger, at kaffekværne ikke kan bruges til at male nødder, måske fordi de ikke er lavet til det eller fordi garanien således ikke gælder..?! - Min erfaring er dog, at de sagtens kan klare det..!! Jeg har købt en lille kaffekværn fra OBH til 200,-, det er umiddelbart den billigste på markedet og den suser nemt og hurtigt gennem alle de nødder, kerner og frø jeg har kommet i den..

    Rigtig go\' solskindag.
    Venligst Anne
  75. Winnie G. på 06.05.2008
    Tak for svar vedr. kenwood major, men den er sørme dyr ;-) Især hvis jeg skal have alt muligt tilbehør ved siden af?

    Ninka har tidl. anbefalet en fra Braun - nogen der har erfaringer med denne?

    Og kaffemølle?
  76. Thomas Bloch på 06.05.2008
    Hej alle.

    Jeg er lige blevet bekendt med en ”kernesund familie” og finder det meget interessant.
    Jeg er ved at skrive en afsluttende opgave, hvor jeg kigger på frugt og grønt i detailbutikker. Målet med opgaven er at udvikle et nyt frugt og grønt koncept til Kvickly.
    Jeg kunne godt tænke mig at høre om, hvad jeres mening er om Kvicklys frugt og grønt områder, hvad er godt og hvad er dårligt? Hvad ville du ønske du kunne få / var muligt, som slet ikke tilbydes i dag?
    Hvad kunne få jer til at vælge Kvickly som første prioritet ved køb af frugt og grønt?

    Alle kommentarer er meget velkomne.

    På forhånd tak.

    Thomas Bloch
  77. Linda Adamsen på 06.05.2008
    Vi var alle så begejstrede for de pandekager at vi spiste dem uden noget, så jeg forestiler mig at de bare smager super som dessert med lidt vanilie i dejen.

    Knus Linda
  78. rosa callesen på 06.05.2008
    Jeg kan varmt anbefale at købe en kenwood major røremaskine, Man kan også få en lille model Chef hedder den. Til de 2 maskiner kan du købe alverdens tilbehør,over 20 forskellige dele. blandt andet kaffe mølle, foodproceccor, og blender. Den er fantastiks til at blende smottie...
  79. Winnie G. på 06.05.2008
    Hvad er Arrowroot - jeg har heller ikke kunne finde det nogen steder?

    Er der nogle der kan give et godt bud på hvilken elektrisk kaffemølle, jeg skal ønske mig i gave? Jeg var inde i imerco i dag - de ville anbefale en minihakker i stedet. En elektrisk kaffemølle kunne ikke male nødder m.m?????

    En minihakker har vi, men så bliver det jo "for groft"?

    Og hvad med foodprocessor - hvilken en kan anbefales fra Magimix el. Braun?

    Har I andre gode forslag til hvad jeg kan ønske mig :-))))))) (Af køkkenredskaber)
  80. Tina W på 06.05.2008
    Hej Linda,

    det lyder også rigtig lækkert det i har fået til pandekagerne.

    Jeg havde tænkt at vi skal have pandekager til dessert, med den sunde marmelade til.
    Mon de kan bruges til det, uden man føler sig snydt? Kan de gå for at smage ala de "ægte" pandekager?
  81. Linda Adamsen på 06.05.2008
    Hej Tina.

    Det glæder mig at opskriften kan bruges. Jeg vil dog lige advare dig. hvis man går efter totilla-smagen, bliver man måske lidt skuffet.

    vi puttede spinat, dampede asparges og kylling i, lige med lidt hvid sovs lavet på kokosmælk.
    Held og lykke. Håber du bedre kan li min opskrift:-)
  82. Tina igen på 06.05.2008
    Jeg spørger endnu engang :)

    Hvordan kan det være ok at spise bacon?

    Ninka, du nævner B6 vitamin og Chrom. Mon jeg får nok B6 vitamin hvis jeg tager en multivitamin pille + Combi B (som indeholder alle B-vitaminerne).
    Eller skal der en større dosis til før jeg kan se en virkning? -I så fald hvor meget skal der tages?

    Ang. frosne bær, så koger jeg dem heller ikke før jeg bruger dem, men jeg vidste godt nok ikke man kunne få roskildesyge.

    Linda: Jeg prøvede i går at lave tortillas af opskriften der står bag på majsmel. Men jeg synes ikke om smagen, så i dag vil jeg prøve din opskrift i stedet. :O)

  83. Gitte Jonassen på 06.05.2008
    Hej Alle
    Jeg sidder og skal købe vitaminer til Julie, hun er 8 år og kan ikke sluge piller, hvilke er det nu Ninka anbefaler.
    Hej Ninka, det kunne være SÅ fedt hvis der var en slags søgefunktion på denne web, for så kunne man finde frem til det man skal bruge, tit kan jeg huske at have læste noget meget klogt, men kan så ikke finde det igen, når jeg skal bruge det. Kunne I ikke tænke på det når I på et tidspunkt skal "update" jeres web. Her er jo simpeltehen SÅ meget RIGTIG god viden, som ville være super at kunne genfinde hurtigt.

    Mange knus Gittge
  84. Annette thelin på 06.05.2008
    FROSNE BÆR.

    Der er en masse debat om brug af frosne bær, man skal hælde kogen vand over inden brug. Hvad gør i andre. Det bliver ikke så lækker en smoothie når der først har været kogen vand hen over. Jeg køber kun øko bær fra Irma men selv på dem står der det med kogen vand.

    Hvad gør i.

    Annette
  85. Janna Vestergaard på 06.05.2008
    Hej

    Ang. indslaget med Morten og Ninka, så er det altså væk nu fra TV2s hjemmesidde. Det er jo ikke gamle nyheder der bliver vist der. Ved ikke om det kan ses andre steder.

    Janna
  86. Camilla Kærgård på 06.05.2008
    Hej

    Har ikke helt fulgt med i de sidste par indlæg, men kan huske der var et chokolade-mysterium. Blev det opklaret?? Ved ikke om denne her er OK, men har fundet en på funkisfood.dk. Den er uden sukker og mælk:

    Ingredienser: cacaomasse 27%, frysetørret rismalt, frysetørret majsmalt, cacaosmør 21,5%, soyabønne mel.

    22 graders varme fra Camilla

  87. Isabella Hansen på 06.05.2008
    Til Maiken: Du kan læse mere om Metabolic Typing på www.alun.dk. De uddannerfolk i denne metode.

    Til Signe: Jeg har hørt fra flere forskellige kostvejledere/ernæringsterapeuter, at man ikke må hælde disse olier i varm grød. Det må MAX være håndvarmt. Det giver god mening for mig også - håber du kan bruge svaret til noget
  88. Maiken L. på 05.05.2008
    Hej alle i kernesunde mennesker!
    Jeg har været lidt væk fra bloggen i et stykke tid og kan nu se, at der bliver snakket om Methabolic Typing, men har ikke kunnet finde det indlæg hvor det står beskrevet?

    Jeg har ikke tabt mig af den kernesunde mad, tværtimod, og tænker at det måske var noget for mig. Jeg elsker dog mine smoothies og tror næppe jeg vil kunne undvære dem, men vil rigtig gerne undesøge det nærmere. Har prøvet at skrue op for mit olieforbrug, men det ser ud til at det ryger lige igennem mig. Er det så ikke tegn på at jeg får nok?
    Mange hilsener Maiken
  89. Mette Ørum Pedersen på 05.05.2008
    Hej Ninka

    Har du fundet ud af hvor meget rismælk, der skal i Solskinstærten?
    Den var bare superlækker og jeg vil gerne bage den igen i denne uge. Den var også god kold ,og jeg tænker at den egner sig godt til madpakke. Den kan virkelig anbefales :-)

    Tusind tak for dit gode arbejde og skønne bøger, glæder mig til at møde dig og din familie på lørdag i DGI byen.

    Kh Mette
  90. signe buhl på 05.05.2008
    Hej

    Har spurgt om dette før... men håber virkelig at nogen vil svare? Ninka?
    bliver min olie af hørfrø og kæmpenatlys ødelagt når jeg blander den i varm grød? det skal jo stå koldt, så er i tvivl om den kan tåle varmen fra grøden?

    Kan ikke finde udsendelsen om jer, på tv2. de links som ligger her, dur ikke længere, da det er nye nyheder fra idag, som er der. har prøvet at søge lidt, men kan ikke finde det. nogen som kan og smide et link ud til mig? evt. i min mail...

    På forhånd tak...
  91. Tina Vang på 05.05.2008
    Hej Ninka og alle I andre sunde mennesker !

    Hurra - jeg har lige idag fået billet til foredraget i Gram på onsdag. Det glæder jeg mig meget til.
    Og det du, Ninka, skriver om den første bog om Kernesund livsstil, er netop grunden til, at jeg endelig får sat gang i nogle kostomlægninger, som jeg faktisk har haft lyst til i årevis. Min mand og jeg - og tildels vores børn - kan ikke mærke os selv og vores behov. Så vi har virkelig brug for klare retningslinier for, hvad vi skal gøre - helt ned til de konkrete mål for, hvad vi bør indtage af olier o.lign.

    Vi er virkelig godt igang, men det er lidt sjove reaktioner, vi får. Bare idag har et par stykker spurgt mig, om vi har allergier i familien, om børnene ikke kan tåle mælk osv. En af dem var endda en ellers nærmest fanatisk øko-spiser, som ikke selv drikker mælk.

    Jeg oplever, at det især er udelukkelsen af gluten, der får folk til at undre sig. Men i tråd med jeres vejledninger føler jeg, at det er rigtigt for os at tage hele turen med det samme - selvom det er hårdt arbejde.

    Det hårde ligger for mig på to områder - dels al den madlavning som jeg ellers aldrig har været involveret i herhjemme, og dels udgifterne som er røget ekstremt i vejret på trods af, at vi endnu ikke er begyndt at købe ret meget øko kød udover pålægget.

    Men dette har også betydet, at jeg er kommet i tanke om en mulighed, som jeg aldrig før har skænket en tanke. Min far er en mand med mange kontakter, og samtidig er han jæger, så nu har jeg talt med ham om at skaffe mig kød - dels vildt og dels økologisk lam, som en af hans venner faktisk har.

    Hvad gør I andre ? Har nogen fundet gode og økonomisk tilgængelige indkøbsmuligheder hvad angår kød og fjerkræ ???

    Knus Tina
  92. Lis W. på 05.05.2008
    Hej Ninka!

    Hvad er der blevet af din søster Ursula??

    Har hun tabt så meget, at hun er blevet helt væk??

    Håber hun har det rigtigt godt, er standhaftig, - og ikke er druknet i en latte med roulade til.

    Hilsen Lis
  93. Melanie Jensen på 05.05.2008
    Hvor var det dejligt at se jer alle fire. Min søster hun så på mig under udsendelsen og så begyndte hun bare at grine. \'\'Hvor er det fedt det her!!\'\' Sagde hun bare og sendte vi andre et stort smil.

    Ja, det var fedt!

    Knus fra Melanie.
  94. tina W på 05.05.2008
    Vi har ikke fjernsyn, men så er det jo godt man kan se udsendelsen på nettet :)
    Hvor er det egentlig skægt at se og høre jer "live", for nu har jeg læst så meget om jer og jeres liv. Så jeg føler lidt at jeg kender jer, og man får også en ide om hvordan i snakker/er.. :o)

    Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber nogen af jer kan svare mig på.
    Hvordan kan det være at det er ok at spise bacon?
    Er det ikke det forkerte fedt? (animalsk)


  95. Louise Namensen på 05.05.2008
    Hej Ninka!
    Et forsinket tak til både du og Morten fra min kæreste og jeg for et FANTASTISK og inspirerende foredrag i Vordingborg - aldrig har jeg været mere motiveret og har nu droppet den der "det er bare lige for 8-12 uger", no way, det er "for life!" :o)
    Min allergi får det stadig en lille smule bedre dag for dag og jeg er stadig medicin-fri! YAY!
    Jeg har lige set indslaget fra Nyhederne i går - kan ikke andet end ryste på hovedet og have en lille smule ondt af de "eksperter" der nægter at der KAN være andre sandheder end deres egen - man kan jo håbe på at de bliver klogere med tiden. I klarede det super godt og så sunde og dejlige ud!!

    Lige et spørgsmål: Mine dejlige forældre er lige kommet hjem på sommerferie (de bor i Frankrig) og har medbragt et stort lækkert stykke serrano skinke til os - men der står det indeholder lactose?!? Hvad er nu det for noget? Tror du det går an at spise det i små mængder? Om jeg fatter hvorfor der skal være lactose i røget svinekød?
  96. Marlene Bundgaard på 05.05.2008
    Hej Ninka

    Hi hi..hvor er det sjovt der hvor du lige har sagt at I ikke har drukket mælk i 4 år, og så siger Melvin: "Vi får soya-mælk." Han ER virkelig din store fortaler..:-)

    Kærlig hilsen Marlene.
  97. Lisbeth Højer på 05.05.2008
    Til alle jer der kæmper med de sidste 5 kg,

    Jeg blev forleden gjort opmærksom på en hjemmeside hvor man kan føre dagbog over sin kost. Man indtaster sin højde og hvor meget man ønsker at tabe pr uge etc. Så kalkulere programmet selv hvor mange kalorier man bør indtage.
    Det er utrolig nemt at skrive ind, og samtidig viser en lille graf fordelingen mellem protein, kulhydrater og fedt.
    Ligeledes kan man indtaste sin motion og så indregner programmet det.

    Jeg synes det har givet mig en rigtig god indikation over hvor mange kalorier de forskellige madvarer indeholder. Uden at man skal bruge programmet fanatisk tror jeg at kalorie-opmærksomheden kan reducere de sidste kg :-)

    I kan tjekke det ud på www.madlog.dk hvor I også kan se en demo af hvad det går ud på.
    Programmet koster 100 kr for 10 uger.

    Mange hilsner
    Lisbeth :-)
  98. Hanne E. på 05.05.2008
    Hej Ninka,

    Overvej at linke fast til ovenstående blogindlæg fra hjemmesidens forside - således at alle nye kernesund mennesker kan finde svar på de mest basale spørgsmål der - og så vi undgår alle gentagelserne og forvirringen på bloggen :-)

    Kernesund livsstil styrer for vildt :-) Min kæreste og jeg teste lige vores kroppe med junkfood i går - og vupti med hovedpine, slim, træthed og blussende kinder som respons promte!!! Hvor er det fantastisk at have en krop, der i den grad er levende og som reagerer på den "benzin", den får :-) Hurra!!!

    Det var et godt indslag i går - om end hverken journalister eller seere vist forstod pointen i den kernesunde livsstil til fulde!! Deres tab!!! Vores lykke :-)

    Kernesunde sommerhilsner fra
    Hanne
  99. Valeria Richter på 05.05.2008
    Hej Ninka,
    - jeg ser også meget lidt fjernsyn, så har desværre ikke set indslaget, men kan se det for mig i forhold til den agenda som medierne ofte stiller op.
    Må jeg ikke have lov at anbefale et sted jeg fandt da jeg søgte spons til min kortfilm og ville have sunde alternativer til filmholdet: Kreative Kager på Flæsketorvet i Kødbyen v. Anne Sø; hun specialiserer sig i sukker og glutenfri kager og lækkerier og kender ikke til Kernesund, så jeg skyndte mig at fortælle hende om jer og håber at du vil tjekke dem ud Ninka, for det er vigtigt at bakke op om alle der prøver at skabe alternativer til os der gerne vil være kernesunde overalt, også på konditori og til fester.

    mange hilsener
    Valeria

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.