HVAD ER KERNESUND LIVSSTIL?
Kære alle
Nu har jeg selv set indslaget på tv2. Jeg fik at vide, at jeg skulle interviewes om folkebevægelsen IMOD mælk. I stedet handlede den om for sunde børn, brødfri livsstil og slankehysteri. Øh? Der passer vi vist ikke ind, eftersom vi får masser af fedt og brød de fleste af os.
NÅ.
Men jeg fornemmer en vis forvirring omkring kosten. Derfor vil jeg lige ridse det hele op for alle jer dejlige mennesker, der kigger forbi og spørger...Sidst i denne blog er svarene på alle påstande om, at børn har brug for sukker, mælkefedt og gluten.
Hvad er kernesund livsstil?
Det er nydelse, tilstedeværelse og at leve i nuet. Mærke kroppen og være blid mod den med blid mad, der er nemt at fordøje.
Målet med Kernesund Livsstil er, at DU og DINE børn "flytter tilbage i kroppen" og SELV kan mærke, hvad I kan tåle og ikke tåle. SELV kan mærke, når der skal fyldes olie eller protein på. Og om dadler er noget, jeres blodsukker kan håndtere.
Hvad kan du bruge bøgerne til?
Bøgerne skriver vi, fordi vi selv vile ønske vi havde haft dem at slå op i, da vi skulle "flytte tilbage i kroppen" og lære at tolke vores krops signaler efter mange års liv med junkfood, stress, larm og liggen på sofaen. Bøgerne handler om at give kroppen en pause fra de fødevarer, der er sværest for kroppen at nedbryde. Og det er gluten og mælk. Efter pausen kan man prøve gluten og mælk af, en ad gangen. Og holde øje med tegn på, at I kan eller ikke kan tåle det:
Forstoppelse, bumser, hoste, slim, astmatisk bronkitis, eksem, træthed, fornemmelse af at være i en osteklokke, oppustethed, væske i kroppen, ondt i led.
Når du har levet uden sukker i bare en uge, kan du begynde at mærke, hvor meget sukker ødelægger for familielivet, hvis du prøver at spise det igen: Du bliver træt, irritabel, humørsvingende, urolig og får en ubændig trang til mere sødt og hvidt brød, kager chips og sodavand. Derfor er sukker det eneste, vi stort set aldrig spiser (kun ved meget sjældne lejligheder)
Det er vigtigt at prøve bogens kost og livsstil af, INDEN I eksperimenterer med andet. Især hvis I går fra tradtitionel dansk livsstil med junk, dårlige vaner, masser af tv og slik. For så er det VIGTIGT, at I har en rettesnor at gå efter. Og der er mange stadier i en kernesund udviklingsproces. Den første er at lære at mærke sig sel, leve blidt og grønt og rense ud. Det er "Kernsund Familie - sådan" designet til.
Kogebogen er fyldt med opskrifter. De mennesker, der ikke taber sig og/eller får det godt, med masser af energi, stabilt humør og mæthed efter måltiderne ved at spise shakes og glutenfri grød/mysli om morgene, kan i stedet bruge aftens -og frokostopskrifterne til morgenmad. Ja, der er nogle mennesker, der har bedre af det. Det er viking-protein-typerne.
Hvorfor snakker I om andre kostråd som metbolic typing og proteintyper herinde?
Det er fordi de mennesker, der HAR levet kernesundt og HAR renset ud og lært at mærke kroppen og så småt er kommet i gang med familiemotionen, har brug for mere input. Nogel af brugerne på bloggen er meget længere i deres proces. De kan mærke ting, man ikke kan mæprke, når man han levet usundt i mange år. Så nogen gange er det en god ide at lukke ørerne og bare hyggelæse og udveksle opskrifter herinde. Hvis du bliver mere forvirret af at læse de erfarne sunde herindes råd. Når du har levet efter bogen 1/2 år har du det enten fantastisk eller har brug for en lille regulering af kosten.
Og SÅ kan du forstå, hvad vi mener, når vi snakker om proteintyper osv.
Livsstilsomlægning er en udfordrende, og spændende opgave. Tag den i små skridt og følg bogen. Så går det fint.
Derudover:
Vi har landets sejeste, mest autentiske, vidunderlige, vidende, belæste og engagerede bloggere her på sitet!
NU TIL VORES ARGUMENTER IMOD MÆLK OG GLUTEN:
OM MÆLK:
Ledende overlæge Steen Stender fra Gentofte Hospital siger i Børsen 21 februar i år:
"Jeg savner at se de undersøgelser, der en gang for alle dokumenterer, at mælk er så uundværligt for sundheden, som mælkeindustrien og dens aktionærer mener. Samme sted siger han, at han er "... fast overbevist om, at mennesker ikke skal spise et produkt, der fra naturens hånd er beregnet til kalve."
På Harvard School of Public Health har en gruppe forskere undersøgt sammenhængen imellem et højt calciumindtag og kræft. Studiet viser, at mænd, der drikker 2 eller flere glas mælk om dagen, har dobbelt så stor risiko for at udvikle prostatakraft, end mænd, der slet ikke drikker mælk. Tilsvarende forsøg med kvinder viser, at et højt indtag af mælkeprodukter øger risikoen for at udvikle kræft i æggestokkene.
(Kilde Børsen, 21. februar 2008).
Vi udelukker mælk af samme årsag. Vi får fedt fra koldpressede olier og masser af protein fra fisk, æg og kød.
Gluten udelukker vi i en periode, og derefter kan man introducere det igen, hvis man kan tåle det.
Gluten er meget svært at nedbryde på grund af proteinerne i gluten, selv for voksne mennesker.
Og selvfølgelig også for børn.
DTU-ekspert udtalte i Politiken for nylig, at børns tarmflora ikke er færdigudviklet før de er 7 år.
Ninka
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (99)