Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

I ske med salatmayo

Salatmayonnaise... Behøver jeg sige mere? Mmm det smager bare så godt! Jeg elsker mayo og især salatmayo.

Hvad gør man så? Når nu lysten til det i disse dage, har været enorm...

Jeg var i Føtex i forgårs og mens jeg rendte rundt der mellem hylderne, så blev tanken om salatmayonnaise ved med at kredse i mit sind. Som bestemt ikke var stille.

Så jeg tænkte - jeg ser sgu da på ingredienserne i de færdiglavede. Come on, der må da snart være nogle, som kommer med på beatet og laver noget ordentligt! Altså sundt. Eller i det mindste en okay synder.

Det blev det. En okay synder. Denne salatmayo, som er vist på billedet, indeholder hverken gluten eller mælk, ligesom dem fra Miracel Whip. Jo vist, den indeholder sukker. Det gør den - og derfor er den en synder. Der er heldigvis mindre sukker i denne, end i de andre mayo-produkter. 

Så jeg købte glædeligt glasset med hjem. Og mine drenge syntes også godt om mit lille tiltag. Så på 1½ døgn var glasset tomt. Bum. Sådan.

Så det her, er det sundeste synde-tiltag, i salatmayoens verden. Bemærk, det betyder ikke at det er sundt. Bare bedre. 

I går spiste jeg for eksempel hørfrøknækbrød (som jeg delte på bloggen i går, du kan få opskriften HER), med masser af salatmayo, tomat og bacon. Mums, dem kombi var for lækker til at jeg ikke savler over den igen i dag.

Hvad er dit bedste og sundeste flip ud tip?

Knus

Ninka

Kommentarer (6)

  1. Maria Møller på 12.03.2012
    Jeg elsker også mayonaisse - og er nu blevet stor fan af kold bearnaissesovs, som kan laves ligesom mayo og sådan at det smager helt rigtigt uden at indeholde væmmelige fedtstoffer...

    Jeg laver mayoen ud fra opskriften i "Kernesund økomad" og erstatter eddikken med bearnaiseessens (kan fås i fx Brugsen). Derudover tilsætter jeg estragon - og haps, så er den færdig! Den smager fantastisk til al slags kød og jeg synes det smager en del bedre end de færdiglavede sovser, som aldrig har set skyggen af hverken æg eller ordentligt fedt, men som til gengæld indeholder et væld af e-numre og sukker.

    ps: Når jeg skal skeje ud, laver jeg den varm med masser af økosmør ;o)
  2. Lene Holm på 08.03.2012
    Hvad med peanutbutter, er det også godt at spise, hvis man skal tabe sig pga. af fedtet?
  3. Helga Deleuran på 06.03.2012
    Hej Ninka. Hvornår spiser du det? Som et mellemmåltid eller? Jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvornår et mellemmåltid er ok. Jeg står op kl. 5.15, og spiser morgenmad kl. 6.00. Så spiser jeg frokost kl. 11, og holder mig mæt til ved 14-15 tiden. Men så er der altså lang tid til aftensmad, hvis man helst skal undgå mellemmåltider. Har du et forslag, eller er det helt ok med et mellemmåltid om eftermiddagen?
  4. gudrun sølvberg på 06.03.2012
    Jeg har kjøpt ferdig økomajones, men jeg kjenner at jeg ikke liker de vegetabilske oljene som finnes i så mange ferdigprodukter. Aner jo ikke hvilke oljer det er og av hvilken kvalitet. Det hjelper litt når produktet er økologisk, da er det ikke fullt av tilsetninger. Men det er nok ikke snakk om kaldpressede oljer, vil jeg tro.. I så fall ville de nok ha skrevet det på pakken. Hva tenker du om det, Ninka?
  5. Reidun Granberg på 06.03.2012
    Nei hvor jeg nå ble glad! Jeg har alltid holdt Hellmann for verdens beste mayo! Min beste og sundeste flip ut må nå være rødvin (gjerne Amarone som er en riktig tøsevin) og et stykke mørk sjokolade.
  6. Elisa Skovdal på 06.03.2012
    Hej Ninka
    Tak for en super lækker opskrift på hørfrøknækbrød. Hvor længe kan det holde sig uden at blive harsk ??
    Knus Elisa

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.