Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Jeg er nærig, skøn og lille

Nå. Er i klar derude?

Kvinden I ser her, kommer der meget mere om nedenfor. Hun er en super inspirator

Det er tid til selvransagelse.

Jeg har fundet ud af væmmelige ting om mig selv.

Og jeg har fundet ud af, hvordan jeg skal deale med dem.

Allerførst et spørgsmål til dig, skønne person, supermand eller søstergudinde derude:

Hvad er dit bidrag til verden? Hvad er din gave?

Ja, du læste rigtigt. Højstemt, ja vist, men jeg mener det. Det er vigtigt. Og jeg kom til at tænke på det, da jeg læste en avisdebat og efterfølgende lidt kævleri på bloggen. Dybest set er debatter, hvor to uenige taler på hinanden (uanset om det er i en avis, på en blog eller i et tv-studie) og derefter når frem til....at de er uenige....Ret uinteressante.

Der er megen debat om mig: "Er hun sygeligt kropsfikseret?" "Er hun overhovedet til stede for sine børn med alle de bøger, hun skriver?", "Er hun amatør, fanatisk eller farlig for sine omgivelser?" "Gad vide, om de overhovedet har det så godt, som hun skriver?".

Tænk over den her: Feedback siger i virkeligheden mere om den person, der giver den, end den, der modtager den.

Det eneste, jeg synes, er interessant er:

Min gave til verden er en afsindig historie, som jeg bruger. Jeg vender vrangen ud på mig selv for at vise alle børn og voksne en anden vej.

En vej, der handler om nærhed, glæde, ro, sundhed, bevægelse, refleksion. Et alternativ til fjernsyn, sukker, stress, usunde kroppe (og for de adfærdsudfordrede: Medicin og anbringelse).

Hvad er din gave til verden? Vi har alle et unikt talent, som kan inspirere andre og rykke verden.

Derfor vil jeg opfordre jer til at gå til foredrag med powersøster, Mille Andersen. Det er den 20. august. Gå straks ind på www.smidkrykkerne.dk og mød et fantastisk menneske, der, som gave til verden, har sin historie, der vil inspirere andre spiseforstyrrede til at få det bedre. Hun lever 100 % kernesundt, og har fået opbygget sin krop efter 11 års misbrug og nedbrydning af kroppen.

Jeg vil opfordre jer til at anerkende mindst 5 mennesker i dag.

Anerkend dem for hvad som helst. Deres mod, kampgejst, evner for at indrette, børste tænder...

Anerkendelse åbner op for kærligheden.

Og det har vi brug for, mine skønne damer og herrer. 

Jeg vil gerne starte med at anerkende mig selv for åbent at indrømme at jeg er NÆRIG.

Jeg låner ikke gerne mine bøger ud (tænk, hvis jeg ikke fik dem tilbage).

Jeg kan finde på at blive irriteret, hvis mine nærmeste spiser noget mad, jeg havde tænkt mig selv at spise.

Jeg gemmer make-up og skønhedsprodukter, som andre kunne have glæde af, og som jeg har fået gratis. For TÆNK hvis jeg nu fik brug for det en dag.

FØJ. Nå, men anerkendelsen, Ninka. Indrømmelsen er første skridt til at ændre ved et mønster. Og jeg er nærig, fordi jeg kommer fra en meget fattig familie. Min mor og stedfar havde ikke råd til ost på pizzaen, og jeg følte mig ofte sulten. Vi havde NUL kroner. Og min mor måtte selv sy og reparere mit tøj.

Så min nærighed kommer af frygt. Nu har jeg ikke brug for den mere. Jeg fortæller jer om den i min afskedsproces med nærighed. Og jeg vil fortælle jer om den, hver gang den dukker op.

Derudover vil jeg gerne anerkende mig selv for at turde være lille og sårbar.

Nu er det jeres tur.

Jeg vil virkelig gerne høre jeres anerkendelser af jer selv og andre her på bloggen de nærmeste dage.

Kys

Ninka

 

 

 

Kommentarer (32)

  1. Heidi s på 13.08.2008
    Hej Michelle

    Hermed mail til Fakta med ønsket om oksefars med lav fedtprocent.

    Vh Heidi ;o)
  2. Eva la Cour på 13.08.2008
    Hej Louise
    Du kan godt få bleget dit hår hos en økologisk frisør uden kemikalier. Har selv for nylig fået lyse striber hos en grøn frisør på valby langgade, der hedder Frisørhuset.
    Hilsen Eva
  3. Louise Levinsen på 11.08.2008

    Hejsa :)

    Nogen der kender noget til, hvordan (...om?) man kan blege sit hår uden kemikaljer...?
    Og evt. hvor man kan få det gjort...

    Louise
  4. michelle ipsen på 11.08.2008

    Hej!
    Lige en opfordring...
    Jeg spurgte i dag bestyren af min lokale Fakta butik om hvorfor deres økologiske oksefars absolut skal ha en fedt procent på min. 16-20 %. Det er jo irriterende enten at skulle gå på kompromis med økologien eller fedtet.
    Han sagde at jeg var den eneste, der var kommet med det problem og han foreslog mig at skrive en mail til fakta`s hjemmeside med ønsket om økologisk kød med en lav fedt procent. Det er hermed gjort!!!
    Og hvis der er andre som har samme problem/ønske kan I jo gøre det samme. Så ka det jo være de efterkommer det.
    Michelle
  5. Nina Svendsson på 11.08.2008
    Hej alle sundhedsmennesker :-)

    Ligesom Tina Nord vil jeg også varmt anbefale bladet Naturli. Det er lige i øjet for folk som om med "sunde interesser".

    Kh Nina
  6. Sofie Rygård på 11.08.2008
    UHYGGELIG VELSMAGENDE MANDEL-DADEL-APPELSINKAGE

    Til 8-10 personer med god appetit på dessert


    400 gr. dadler (500 gr. hvis du bruger grapefrugt i stedet for appelsin)
    200 gr. mandler (300 gr. hvis du bruger grapefrugt i stedet for appelsin)
    5-6 spsk. ekstra jomfrukokos- eller rapsolie
    Fintreven skræl og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin eller grapefrugt
    1 tsk. vanilje pulver eller ½ stang vanilje, finthakket
    2 tsk. stødt kanel
    en meget lille knivspids hav- eller stensalt
    en meget lille smule friskkværnet sort peber
    6 mellemstore økologiske æg


    Kør dadler, mandler, olie, appelsinsaft og –skræl, vanilje, kanel, salt og peber på en foodprocessor i et par minutter, indtil du har en homogen, jævn masse der minder lidt om marcipan i konsistensen. Tilsæt så æggene et efter et, mens foodprocessoren stadigvæk kører. Kom dejen i en smurt bradepande, tærteform eller lignende og bag kagen i 40-45 minutter i en 160° C varm ovn. Lad kagen køle lidt af inden den serveres.


    Kagen er fænomenal og så er det sagt. Intet mindre kan gøre det. Sød, fyldig, fløjlsblød og endda delvist allergivenlig. Hvad mere kan du ønske dig? Prøv at erstatte mandlerne helt eller delvist med hasselnødder, cashewnødder eller pinjekerner. Tilsæt 2 bananer og 6-8 spsk. ren kakaopulver, så har du en mandel-dadel-appelsin-banan-chokoladekage med en smag der siger spar 12.000! Ønsker du en plumcake, så mariner nogle hundrede gram grofthakket tørret frugt i en passende alkoholisk drik (f.eks. gin eller rom). Dræn de tørrede frugter og vend dem i dejen efter du har kørt den på foodprocessoren. Du kan også bruge dejen til at lave en æble- eller pæretærte. Kom dejen i en springform og top med æbler eller pærer. Ja mangostykker går også an… Nyd kagen eller tærten som den er eller med en smule kefir. Mums hvor kommer det til at smage godt.
  7. monia svensson på 11.08.2008
    hejsa. er der nogen der har opskriften på den der daddel appelsin kage? :)
  8. sille staldknægt på 10.08.2008
    Hej Hanne.

    Du kan sagtens gemme resten af dejen.
    Bare stil den i køleskabet med film over.
    (Dog kan du godt "risikere", den hæver noget mere - men det sker der intet ved).

    Som et alternativ kunne du indbage skinke/tomat i dejen, eller grøntsager fx kogt spinat/tomat eller hvad man nu kan lide.
  9. tina nord på 10.08.2008
    Jeg vil på det varmeste anbefale bladet Naturli´. Jeg fandt det i helsekostbutikken og synes det er et godt, sagligt og oplysende blad. Man bliver klogere af at læse det - hvilket jeg ikke synes man gør af så mange andre blade.
  10. Sofie Rygård på 10.08.2008
    Tina, jeg har netop holdt fødselsdag. Her servede jeg tærter, hvor jeg lavede en helt almindelig mørdej, men byttede hvedemelet ud med groft spelt - de var en succes!

    Lavede også den famøse mandel-daddel kage. Lavede dog et lille twist: jeg undlod at komme kanel og appelsin i, og puttede til gengæld en pose hindbær i dejen - lækkert!!
  11. Hanne Holm på 10.08.2008
    Hej alle,
    jeg står i en lille "mad-krise".
    Jeg har lavet en dobbeltportion pølsehorns-dej, men jeg har på en eller anden måde fået købt for lidt pølser.
    Ved i om jeg evt. kan gemme resten af dejen til i morgen (i køleskab)?
    Eller har i et andet forslag til hvad jeg kan bruge resten af dejen til..?
  12. Jakob Sabroe på 10.08.2008
    Er Rice dream det eneste produkt baseret på brune ris. hvad med feks. Naturli`

    Venlig hilsen
    Jakob Sabroe
  13. Anne Gershardt på 10.08.2008
    Hej Ann.

    Jeg har købt min Römertorf på tilbud i Fakta, men har også set dem rigtig fine i Imerco og tror du kan finde den eller ihvertfald få den bestilt hjem i enhver isenkram..:)

    Venligst Anne
  14. Luise Vindahl Andersen på 10.08.2008
    Kære Alle!
    Tusind tak for en dejlig blog med masser af inspiration til at leve kernesundt!!

    Her er to skønne opskrifter jeg håber i har glæde af!!

    squash/majs bøffer: 12 stk.
    2 stk. squash
    200 g. frosne majs
    2 tsk m. spidskommen
    1/2 hakket løg
    2 æg
    2 fed presset hvidløg
    salt
    1 dl bogvedemel eller andet
    kalonjifrø til panering (indisk krydderi) eller sesamfrø.

    Riv squash.
    blend majs, æg og spidskommen til en grødig konsistens.
    bland squash, majs-grød, mel, løg og salt.
    paner i kalonjifrø eller seamfrø.
    steg 2 minutter på hver side!
    servér til burger, salat eller brug i madpakken!!

    Gulerod/ingefærs bøffer:
    1/2 kg. gulerødder
    2 kogte sød kartoffel (sweet potatoes)
    2 æg
    2 fed presset hvidløg
    3 spsk frisk revet ingefær
    2 spsk kalonjifrø (indisk krydderi)
    1 tsk spidskommen
    en håndfuld frisk hakket koriander, eller persille
    salt og pepper.

    skræl og riv gulerødderne.
    mos de kogte kartofler.
    bland det med alle ingredienserne.
    smag til med salt og p.
    form og steg dem 3 min. på hver side.
    server til salat fyldt med frisk frugt og bær, i burger eller god til madpakken!

    Solskinshilsener, kys og kram!
  15. Sanne Lindhardt på 10.08.2008
    Hej Jakob.

    Rice Dreams rismælk er alle fremstillet af brune ris.

    Hilsner,
    Sanne
  16. Jakob Sabroe på 10.08.2008
    Hej!
    måske spørger jeg lidt dumt, men er rismælk lavet på brune ris?
    det står der ikke noget om på pakkerne.

    Venlig hilsen
    Jakob Sabroe
  17. Ann Robinson på 10.08.2008
    Hej,
    Er ligesom så mange andre glad for at være blevet inspireret til at gøre familien mere sund, glad og energisk. Synes den første bog var genial og var overbevist om at jeg sagtens kunne klare mig uden 2\'eren. Men ak, jeg er allerede "solgt" - har lånt den på biblioteket og må nok købe den i næste uge (kan ikke vente til jul ;-)) - med den som inspirator bliver hverdagen lige en tand mere varieret og man bliver hjulpet godt på vej (på trods af rigtig mange fejl i opskriferne - øv). Nå, men til mit "ærinde" - hvor kan man købe en god gammeldags Römertopf? Synes jeg kan huske min mor havde én i rødler. Kan nogen mon hjælpe mig?
    Hej fra Ann
  18. Heidi Nykjær Jensen på 09.08.2008
    Hej Rikke,

    Jeg har lavet mandel-daddel-appelsinkagen flere gang uden en foodprocessor, men med en almindelig blender. Det kan sagtens lade sig gøre.
    Det sværeste at blende, synes jeg, er dadlerne, men du kan evt skære dem ud i små stykker inden du putter dem i blenderen. Så belaster det ikke så meget.
    Og så i øvrigt god tur :)

    Mvh
    Heidi.
  19. michelle ipsen på 09.08.2008
    Kære Ninka
    Jeg vil lige bidrage til emnet grådighed/hamstring...kald det, hvad du vil!
    Jeg har været i Bonbonland med familien. Vi var 7 mennesker afsted. Jeg spiste blandet salat og drak vand-de andre fik dobbeltburger menu med pommesfrites og nu kommer det; salat mayonaise i små fine plastic poser. Nu har jeg de 6 små poser liggende i min taske. Jeg kunne simpelthen ikke lade dem ligge... Jeg kunne aldrig drømme om at spise dem selv. Men jeg kan heller ikke rigtig få mig til at smide dem ud. Jeg har jo fået dem "gratis". Det kan man da kalde hamstring!!!
    Knus og tak for en god hjemmeside
    Michelle
  20. Tine Lange på 09.08.2008
    Ellers putter du mandler/nødder i en frostpose uden knude og hamre med siden af en kødhammer.
  21. Rikke H på 09.08.2008
    Hej Maya,
    Ja det har du selvfølgelig ret , men jeg har en håndblender så den prøver jeg at bruge :O)
  22. Maya Jacobsen på 09.08.2008
    Hej Rikke!

    Mht til kagen. Dadlerne og mandler skal findeles, så det bliver et stort hakkearbejde uden foodprocessor... men intet er umuligt! :-)
    God arbejdslyst! ;-)
    Og god appetit! :-)
    Maya
  23. Lisa Jensen på 09.08.2008
    Hej,
    Der er en artikel i Berlingske om forsøg med autistiske børns kost: http://www.berlingske.dk/article/20080808/sundhed/80808131/
    Det ser spændende ud i hvert fald!
  24. Rikke H på 09.08.2008
    Jeg skal på weekend-tur med mine forældre. Det betødfør i tiden masser af sodavand, slik og chips.. Men ikke denne gang, jeg har tænkt mig at tage mandel-dadel-appelsinkagen med så jeg har noget andet at hygge med :)
    Jeg har endnu ikke prøvet den, men eftersom at alle skriver om hvor god den er herinde, så må den da prøves Ü
    MEN jeg har ikke en foodprocessor, har i andre kunne røre dejen i hånden uden problemer?
  25. Tine Lange på 08.08.2008
    Jeg synes simpelthen Jyttemel smager forfærdeligt. Men hver sin smag.....
  26. Tina - på 08.08.2008
    Hej Tine,
    jamen jeg vil da prøve med spelt så :) Jeg har også overvejet Jyttemel, men jeg ved ikke helt om det bliver lige så godt..
  27. Tine lange på 08.08.2008
    Hej Tina.

    Jeg bytter rask og gerne alle opskrifter med hvedemel ud med grov spelt uden de store problemer. jeg kværner selv de hele speltkerner så bliver melet dejligt fugtigt at arbejde med, men du kan godt købe fuldkornsspelt mel i helsekosten.
    Jeg skal straks tilstå at jeg ikke har prøvet mørdej, men kammerjunkere, julesmåkager og andet går fint. Så det er måske et forsøg værd?

    bedste hilsner, Tine
  28. Tina - på 08.08.2008
    Hej alle,
    er der nogen som kender en opskrift på mørdej?
    Den behøver ikke være glutenfri, men må gerne være på andet mel end hvedemel..
  29. L H på 08.08.2008

    WAUWW...
    Ninka jeg læste lige om bogen af Mama Gena i en af dine andre blogs og bestilte straks bogen Nu sidder jeg her med bobler i maven tårer i øjnene og den største glæde over at have opdaget to af de sejeste skønneste og inspirerende Søster gudinder i verden Nemlig dig og Mama.
    Det er bare en rigtig fed bog, ligesom dine, og jeg fandt faktisk ud af at nogle af hendes sjove tricks til nydelse har jeg allerede selv praktiseret :-)

    LIVET ER VIDUNDERLIGT OG HVERT MINUT SKAL NYDES
    Rigtig god weekend alle søster gudinder
  30. michelle ipsen på 07.08.2008

    Hvilken herlig opfordring... at anerkende andre og sig selv!!!
    Jeg vil starte med at anerkende Melanie og Maja, for deres gode råd og støtte, her i startfasen. Tusind tak til jer!!!
    Dernæst tak til Emely for gode forslag til, hvordan man kan holde blodsukkeret stabilt.
    Og selvfølgelig tak til dig, Ninka. Det der har inspireret mig mest ved dig er din evne til at mærke dig selv, sætte ord på og stå ved det/dig.
    Hvis jeg skal anerkende mig selv må det være for at jeg de sidste 6 dage har været sukker-fri. Jeg har forberedt mig i flere måneder for at ha de bedste forudsætninger for at blive og forblive kernesund... og lige nu er jeg fuld af fortrøstning og tro på at jeg kan/vil denne livsstilsændring...
    Glade hilsner Michelle
  31. Christin Halle på 07.08.2008
    Hej Ninka :-)

    Jeg vil gerne ha lov at anerkende dig for at vie dit liv til din gave til folket.
    At give alle os, som har lyst, mulighed for at blive et endnu bedre og mere helt og sundt menneske. TAK !
    Det er en meget unik og smuk gave som du har valgt at give :-)
    VALGT - ja for det hele er et valg :-)
    Det er et valg og gå ind på denne blog, det er et valg at læse dine bøger, gå til dine foredrag, danne sig en mening.
    OG som du selv er inde på så er det så vigtigt, at kigge ind af.
    Hvis noget trikker mig, fx. din flottte figur så ved jeg med mig selv, at det er fordi mit store ønske igennem hele livet har været og få en sådan figur.Det får jeg også en dag, men de dage hvor den har stået på selvmelidenhed er det svært, at skue ind af, så er det da nemmere og tale negativt om andre, desværre. Men det kan man også blive bedre til :-)
    Det er bare ikke når vi "slår" andre i hovedet vi lærer noget.
    Vi skal se på "lorten" lægge den på bordet ,snakke om den, så den ikke forbliver underlig, guddommelig eller hvad det nu er der trikker os.
    Jeg synes du er helt igennem et fantastisk smukt menneske som hjælper så mange mennesker incl. mig selv :-)
    Det har taget mig nu 20 år ud af 40 og kunne sige :

    Jeg har valgt sukker, mælkeprodukter, svinekød og gluten fra i mit liv...................og jeg er faktisk stolt af det.

    Jeg har altid hængt mine valg op på andres hattehylder.Jeg lever nu efter xxxx eller yyyy `s model.
    Nej nu er jeg blevet inspireret af mange i tidens løb og mest af alt dig Ninka.
    OG det er alt sammen MINE valg, derfor er det mig Christin som lever det liv jeg valgt.
    Nemlig at stå ved mig selv og mine valg.

    Vi skal være mere bevidste om os selv og vores valg og samtidig må det ikke være på beskostning af andre og slet ikke på bekostning af os selv.

    Her i dejlige Horsens buldrer og brager det, så jeg vil ud i mt hyggelige køkken og lave mig en kop "torden-te" :-)
    Knus Christin
    Og forresten hvor er jeg glad for du har mødt nogle hunde som var søde, sjove og dejlige :-) Det varmer mit hunde hjerte :-)

  32. Lisbet S. på 07.08.2008
    Kære Ninka

    Du er et fantastisk inspirerende menneske, og jeg har grædt over mange af dine indlæg, af ren og skær taknemmelighed over dit mod, og din åbenhed og din vilje til at dele stort og småt med os.

    Jeg vil bare sige dig tusind, tusink - TAK!

    Kærlig hilsen
    Lisbet

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.