Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Jeg løber igen!

Hurraaaa

I dag er det næsten 10 uger siden, at jeg forstuvede min fod. Jeg faldt i en latterlig hovesprings-agtig manøvre. Bagefter børstede jeg pinligheden af mig, og faldt lige ned i et gammelt mønster. Og den slags straffes. Hårdt.

Jeg opdagede et langsomt løber-par bagved mig. Og de skulle ikke have lov til at overhale mig. Så jeg overhørte min krops signaler og gav mig til at løbe fra dem på sindssygt smertende fod.

Hvad vi dog ikke gør for at undgå at tabe ansigt.

Det kostede mig 10 ugers pause med gåture på 1 time hver dag. I dag blev det så suppleret med 5 minutters løb. Om 6 uger løber jeg mine normale ture igen. Og til efteråret stiller jeg igen op til konkurrence.

Jeg har skrevet et blog-svar til Camilla om netop det med at tabe ansigt. Det indkopierer jeg herunder, for det er relevant for mange.

Camilla skriver i sin blog: "TØR JEG VÆRE ANDERLEDES" om frygte for at være i vejen, afvisende, til grin osv, når hun er ude og skal forsvare sine kernesunde spisevaner. Jeg svarer:

Kære Camilla, Melanie og alle andre skønne mennesker herinde.

Jep - den er klassisk. Og I kan tro, at jeg forstår jer.

Det bedste redskab til at tackle den der med ikke at kunne holde ud at være i centrum eller være udenfor eller lægge ryg til kommentarerne, fik jeg på min coachinguddannelse på Mindjuice.

Her lærte jeg:
Alle følelserne, uanset om det er skuffelsen, følelsen af at være i vejen, had, kampgejst og modstand, skabes hos os selv. Alt hvad vi oplever og føler, har vi selv 90 % af ansvaret for. Enhver følelse startes af - ikke omstændighederne - men os selv.

Middage med burgere. Mænd med dunke, der siger smarte ting. Cafeer uden kernesund mad. Det er alt sammen OMSTÆNDIGHEDER. Og livet er fyldt med omstændigheder. Spørgsmålet er, hvem vi er under alle omstændigheder. Hvordan tackler vi det? Hvad udstråler vi? Hvad er vores værdier, mål og livssyn?

Med et smil og struttende af livsglæde? Eller tvært irritable og med en snert af "offer" (tro mig, den kender jeg alt for godt :-))

Jo mere, vi skjuler, jo mere frygt lukker vi ind i vores liv (åh nej, hvad tænker andre, føler de sig afvist osv)

Jo mere vi står ved os selv og er åbne omkring det, jo mere power får vi til at gennemføre det her.

Husk at læne jer op ad andre. Her er de nye spisenetværk geniale. Er der ikke et i din by, så start et og få en flok bekendte, der spiser fuldstændig som jer.
I flok kan I også være med til at ændre menukort og udbud i jeres egen by.

Og husk.

Jeg har jeres ryg! Og arbejder for at ændre DK, så I i fremtiden kan spise ude.

GODE TIPS til spisesteder i alle byer efterlyses!

Knus

Ninka

Kommentarer (26)

  1. Camilla Johansson på 17.03.2008
    Ang. økologiske restauranter ved København:

    På Holmen ved Christianshavn ligger der en fantastisk cafe i pragtfulde og mega-børnevenlige omgivelser. Den hedder Krudthuset (www.cafekrudthuset.dk). Maden, som er lavet fortrinsvis af økologiske råvarer, er superlækker - specielt deres brunch i weekenden Drikkevarerne er selvfølgelig også økologiske, og så har de dværgesaft ;-) Som jeg skrev er den utrolig børnevenlig - hele 1. salen er indrettet som et kæmpe legerum. Desuden har de Moltex-bleer til fri afbenyttelse i et indrettet puslerum. Alt i alt en super cafe.

    Har I set at man nu kan få epsomsalt i helsemin?

    Har I prøvet Irma´s økologiske mayonaise i bæger? Jeg og min familie elsker den og spiser den til alt. I et snuptag kan man lave en "hjemmelavet" remoulade, hvis man blander et bæger pickles (desværre ikke økologisk og indeholder sukker) med et bæger mayonaise.

    Tak for et super godt arbejde Ninka!
    Tak for alle Jer andres gode tips.

    KH Camilla
  2. Lis W. på 16.03.2008
    Kære Ninka!

    I mit køkkenskab!!

    Her er opskriften:

    8 majspandekager til at bruge som wraps (lav dobbelt portion, når du nu er i gang). Er velegenede til varm mad også!

    Uden gluten, uden mælk, uden sukker.

    2 dl. majsmel
    2½ dl. rismel
    6 dl. soyamælk
    2 hele æg
    ½ tskf. salt

    Det hele blandes sammen og røres med håndmixer til en ensartet masse.

    Steges på en pande med kokosolie på.

    Kan fint fryses ned når de er kølede af. Læg bagepapir imellem.


    Knuuuuuuuuuuuuuuus
    fra Lis
  3. Lis W. på 16.03.2008
    Workshop i København den 30.04.2008 for Cøliakere og andre med glutenallergi og -intolerans.

    "Kloge børn, vægttab, pænere hud, mere energi og mindre stress - er sund kost noget for dig??

    Se

    www.funkisfood.dk

    klik på "foredrag og workshops".


    Knus fra
    Lis

  4. Lea Pabian på 16.03.2008
    hejsa,
    jeg ville lige dele min løbestarts-historie med jer..
    Jeg er pt sygemeldt fra arb pga fertilitetsbehandling, men gider jo ikke bare ligge hjemme på sofaen og vente på næste tur til hvidovre fertilitetsklinik..Iøvrigt heller ikke særlig kernesundt.. Så jeg er begyndt at gå ture (bor v søerne i kbh).. De første par gange tog jeg raske gåture rundt om den første (og mindste) sø. Derefter blev det dog til to søer - stadig gående - men dog m let lunten indimllem.
    Og igår da jeg sku ud og gå igen ja så var det sgu som om mine ben tog over - og jeg løb! Jeg løb fandeme en hel sø rundt ( AF DE STORE)!!! Blev sgu så stolt at jeg begyndte at tude af glæde over at jeg ku ;-) Har ellers været medlem af fitnessdk i 100 år men kom aldrig rigtig afsted fordi det ikk altid passede m hvornår jeg havdre fri far arb osv..Men har meldt mig ud og har nu "un" mine gå/løbeture og det er superfedt! Sparer endda 400 kr om måneden som jeg så passende kan bruge i helsebiksen ;0) Ville lige dele min oplevelse med andre der overvejer om løb kunne være noget for dem. Mit råd er: se at komme afsted! Det er så fedt at ha den tid alene med fed musik i ørerne og så bare spæne derud af - gående eller i skarpt trav ;-) Knus
  5. Caroline Gormsen på 16.03.2008
    Hej Pia.

    Med hensyn til prævention, har jeg ligeledes gjort mig mange tanker, da jeg har dårlige erfaringer med p-piller. Mister sex-lyst! Har talt meget med min læge og er kommet frem til at den "gammeldags"-spiral, er mest optimal for mig, da jeg vil undgå hormoner. Den udsender ikke hormoner. Men den er jo lavet af noget metal, som måske udsender noget skidt til kroppen. Men mit valg var let at træffe, da jeg jo ikke vil miste lysten.

    Derudover vil jeg ligeledes bidrage med et fantastisk alternativ til bind og tamponer - Divacup. Lavet af naturgummi, kan genbruges igen og igen. Kan bestilles over nettet.

    Mange hilsner Caroline
  6. Lis W. på 16.03.2008
    Kære alle madpakkesmørende mennesker!!

    Jeg har ikke udtrykt mig klart nok mht. Lenes madpakkesmøring. Sorry!

    Lene eftersøger forslag til, hvad man kan komme i madkassen, - ikke til, hvem der skal smøre madpakken!

    Så hiv al jeres madpakkeviden frem og hjælp Lene med idéer til, hvordan madpakken kan se ud!!

    Knuuuuuus
  7. Lis W. på 16.03.2008
    Hej igen!

    Kiggede lige i køleskabet og kom i tanke om en anden god ting til madpakker.

    Tortilla-wraps. De kan varieres i det uendelige med forskelligt fyld, både kød, rejer, fisk, grønsager, salat m.m.m.

    Sådan et par wraps tager heller ikke så lang tid at lave.

    Knus
    Lis

    P.S. - Jeg fortsætter med ugens tilbud Ü . . . . .
  8. Rikke W på 16.03.2008
    hej lene
    kunne se at lis på dine vegne eftelyser forslag til madpakker.
    Jeg synes at jeg de første 3-4 uger brugte rigtig meget tid på madpakker, men nu bruger jeg faktisk den samme tid som inden jeg ændrede til kernesund kost.

    Jeg søger altid for at have i fryseren fiskefrikadeller alm frikadeller, og små hakke bøffer. ( laver stor portion, når vi skal have det til aftensmad. )De er nemme at tage op og vækker lykke. Når jeg laver aftensmad, prøver jeg at lave ekstra grønsager så der er til madpakker dagen efter.( det er ikke altid det lykkes, men dejlig nemt når det gør. )
    Vores slagter har gode skærepølser (dog ikke øko) med uden gluten, mælk og dextrose. De vækker også lykke
    Det bedste tips, gav ninka i sin tidliger blogg.
    Børn kan mere end vi tror, så hyg sammen med dem mens de smør deres egen madpakke. Det har jeg haft god succes med. Så bliver der også spist mere af den.

    Håber det kan give lidt ideer. Ellers syns jeg også ninka i hendes madapkke blog og bog kommer med gode forslag, til hvordan man kan gøre det med at have små retter i køleskab, tænker det kan give god mening når i er så mange.

    hilsen RIkke
  9. Lis W. på 16.03.2008
    Hej med jer!

    Jeg har i aftes fået en anmodning om HJÆLP på min mail. Mailen er fra Lene i Odense, som starter op på Kernesund kost fra i morgen.

    Lene har 5 børn, og skal hver dag smøre 6-8 madpakker.

    Kan I andre være med til at hjælpe Lene??

    Jeg smører ikke madpakker, og bor alene, har ingen børn, der skal have madpakke med.

    Så hjælp søges!!

    Kom med alle jeres gode idéer, så Lene og familie kan komme godt fra start.

    Knus
    Lis
  10. Pia Sørensen på 15.03.2008
    Kære Ninka og familie, tak for den dejlige inspiration ;ø)

    Super fedt at udveksle de gode tilbud - Lis. Håber vi kan dele mere af det herinde...
    Thorbjörgs bog "10 år yngre på 10 uger" koster 169kr på http://www.helsemin.dk/ (Butikkerne findes i København og Århus).

    Jeg har fundet en hjemmeside med frugt og grønt hvor der henholdsvis er rigtig mange og ikke så mange pesticider i.
    http://www.propsandpearls.com/files/images/Guide.pdf

    Jeg har et lille fif til Jer der gerne vil have opskrifter og andre gode råd, så I nemt kan få fat på dem igen:
    Åben et nyt dokument i word, marker det af teksten som du gerne vil gemme. Højre klik på musen og tryk kopirer. Åben word og højre klik - tryk sæt ind... Så har du de tips og opskrifter du gerne vil gemme til senere og evt printe ud! Husk at gemme det med et navn du kan huske. Jeg kalder det for kernesund og den pågældende dato.

    Jeg vil høre om der er nogen, som har undersøgt eller kender til prævention, som er mest skånsom for kroppen - men jeg er endnu ikke parat til at bruge de "naturlige metoder" med temperatur osv. Så jeg søger altså et svar på en anderkendt prævention, som beskytter optimailt, som muligt (heriblandt min krop). Kan se at Thorbjôrg nævner p-piller i sin bog, men nævner ikke alternativer...

    Kernesunde hilser fra Pia.

  11. Maiken L. på 15.03.2008
    Hej!
    Jeg har lige et tillægsspørgsmål til det med pålæg. Hvordan gennemskuer man varedeklationerne for gluten og mælk? Og hvor meget dextrose må der være i. Nogle gange står der bare dextrose og ikke hvor meget?
  12. Anita Barslund på 15.03.2008
    Hej Ninka
    Jeg har lige en lille opfordring ... Kan ham din tekniske wunder-kid ikke lave et sted på jeres hjemmeside, hvor vi (du og os andre) kan lægge opskrifter ind? Det ville være fedt, hurtigt at kunne klikke sig ind på den der opskrift man kan huske fra et blog-indslag, som jo altid er helt umuligt at genfinde uden en systematisk gennemlæsning af alle indslag.
    Knus Anita
  13. Lis W. på 15.03.2008
    Skønne Ninka!

    Se lige Camillas blog, - jeg har skrevet en opfordring til dig dér!!

    Knus og dejlig week-end

    Lis
  14. Lis W. på 15.03.2008
    Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej altså!!

    Sorry, - jeg har gjort det igen!! Nu holder jeg altså snart helt kæft . . ., - hvis jeg kan!

    Jeg har ikke forstand på pølser, jeg kan ikke li pølser, og køber aldrig pølser. Så kig selv på etiketterne, som Ninka skriver.

    Jeg holder mig til min ugentlige indkøbsliste (som en del har tilkendegivet på min mail, at de bare er så glade for), og holder mig fra at udtale mig om pølser, babymad, og andet jeg ikke selv bruger i mit køkken og derfor ikke har forstand på!! Og jeg spiser altså heller ikke spegepølse, så tjek selv, hvad der er i.

    Kan I have en dejlig lørdag aften allesammen!!

    Knuuuuuuus fra

    Lis

  15. Vibe Smilla Wested på 15.03.2008
    Hej

    Ang. livets olie og holdbarhed: jeg brugte i sin tid en del Udo\'s choise, som jeg tænker må have samme holdbarhed. Der fik jeg af vide flere steder, at efter åbning kan den holde sig i 4 uger. Hvis du fryser den forlænger du dog den holdbarhed der står på flasken med de uger den har været i fryseren.

    Til de rygere der skrev i en af de sidste blogs- en del af mine forhenværende storrygende venner har alle fået næsten mirakuløs hjælp af bogen: Endelig ikkeryger af Allan Carr. De er stoppet uden særlig besvær, træstespisning eller ander trælse ting som bivirkning.

    Rigtig god lørdag til alle
  16. Lis W. på 15.03.2008
    Hej Heidi

    Hanegals pølser på tilbud i Kvickly er almindelige "hotdogpølser". De fås lavet af kylling, gris og okse. De er dejigt krydrede.

    Men Kvickly har også i næste uge tilbud på økospegepølse i skiver. I forvejen har Hanegal spegepøler og kødpølser i Kvickly. Udover det, så har Fakta tilbud på letrøget rullepølse (øko).

    Nu ved jeg ikke, om det er voksne, børn eller både/og du savner pålåg til, men din helsekostbutik har mange slags patéer og andet smørepålæg, bla. en masse varianter af Streich. Dem bruger jeg i "en snæver vending". Ligesom jeg også kan finde på, at vippe en paté ud på tallerkenen som aftensmad og så servere med en masse grøntsager til.

    Ellers kan jeg anbefale at lave sit pålæg selv. Hiv en søndag formiddag ud af kalenderen og lav pålæg til lang tid. Inddrag børnene, hvis du har sådan nogle.

    Jeg lynkoger 4-5 økokyllingbryst, lader køle af og skærer i tern og skiver. Husk at gemme suppen og kom nogle kyllingetern i den, så har du en suppe til en travl dag. Tern og skiver fryses ned i portionspakker indtil du skal bruge dem.
    Ternerne kommer jeg i mayonaise sammen med hakket enten løg, purløg, og/eller kapers. Hvis du vil have salaten lidt fyldigere, så kom lidt kogte majs/ris-pasta-dutter (suppenudler) i. Og smag dig frem til du finder det fyld I kan lide.

    Kog æg, hak dem og bland med mayonaise og samme som ovenfor.

    Lav frikadeller og patéer af færdigblandet mix fra helsekosten, tilsat grøntsager og krydderier.

    Blend bagte rødbeder til en fin puré, krydr og smør på brødet. Uhmmmm det smager godt.

    Ud over det, så har du æggemad også.

    Jeg tror vi skal væk fra at "old mad"/smørrebrød/madpakke kun kan bestå af rugbrød med noget ovenpå. Der er så mange andre gode variationer. Salat med kød og æg i f.eks., grøntsager i stænger, et æg, frikadeller, et stykke kød fra i går etc.

    God week-end!

    Lis
  17. Heidi Andersen på 15.03.2008
    Hej Lis

    Er er lige begyndt at lede efter økologiske alternativer til vores pålæg - du skriver at der tilbud på Hanegals pølse i Kvickly: Mit spørgsmål er: Er det pålægspølser eller er det "hotdog" pølser - vil gerne finde en erstatning for den almindelig "hotdog" pølse. Ved du om man kan få det?

    På forhånd tak.

    Hilsen Heidi
  18. Trine Dantved på 15.03.2008
    tak, jeg havde bare hørt at den kun kunne holde sig i et par uger åben og nu har den stået et par mdr åben...
  19. Lis W. på 14.03.2008
    Hej Trine!

    Livets Olie kan holde sig i køleskabet ved 5 gr. til udløbsdatoen. Det er den dato, der står forneden på flasken "Mindst holdbar til (dato)".

    God Week-end!
    Lis
  20. Trine Dantved på 14.03.2008
    ved i hvor længe livets olie kan holde sig i køleskabet...
  21. Anne Gershardt på 14.03.2008
    Hej Pia.

    Ninka skrev i bloggen med bollerne, at der skulle tilsættes 200ml. appelsinsaft..:)
    Go\' fornøjelse.
  22. Lis W. på 14.03.2008
    PÅSKEUGENS SPARETIPS

    I ugen inden påske skal vi en tur i

    Netto:
    Øko tørrede abrikoser, tomater, rosiner eller dadler (til salatdrys). 100-250 g. Kr. 10,00
    (Jeg kan ikke umiddelbart se, om der er sukker i, så kig selv efter!)
    Øko-citroner, 3 stk. Kr. 12,00
    Maldon seasalt, 250 g. Kr. 25,00

    Fakta
    Øko-æg, Dueholm str. X/XL, 6 stk. Kr. 15,95
    Økologisk letrøget rullepølse. Pr. ½ kg. Kr. 75,00
    RÔMERTOPF, atter på tilbud i Fakta. Kr. 119,00
    Svansø Balsamico, lys og mørk. Kr. 22,00

    Føtex

    Princip! Seafood marked. Sorte tigerrejer. Vanamel rejer. Kammuslinger. Blæksprutte. Tilbud nu Kr. 49,95.
    Røget laks eller hellefisk. Kr. 49,95
    Tun i olie i glas. Kr. 19,95
    Alt fra Princip! Kan stærkt anbefales, uhmmmm smager godt!
    12 økoæg, str. M/L Kr. 26,95.

    Kvickly

    2 hele sider med økologiske tilbud fra Kvickly i den kommende uge.
    Æg, Urtekrams FiordiFrutta marmelade, kaffe, Hanegals pølser i flere varianter, grapefrugter, appelsiner, og så noget jeg har ledt efter længe:
    Økologisk salami i SKIVER, mild eller hot, spar 20%.

    Ud over ovenstående er der i alle butikker pga. påsken tilbud på røget laks, helleflynder, røget ål, røget ørred m.v.

    Så har jeg fundet en vare, jeg kan mærke, jeg bliver rigtig glad for. ØKORAKEL Whip.
    Natur Streich. Naturel.
    Den bruges ligesom man før ville bruge Miracle Whip. Jeg har i dag blandet urtesalt og et klippet bundt purløg i. Smager ganske dejligt.
    Er fremstillet af solsikkekerner, vand, solsikkeolie, citronsaft, havsalt og intet andet.
    Læs på etiketten, der er forslag til mange forskellige ting, man kan bruge whip\'en til.

    Knus
    Lis

    Jeg har købt på Netspiren.dk, men har set, at den også kan fås i min lokale helsekost, som også har andre end neutral - men urter, tomat etc. i. De er bare gode!
  23. Pia Andreasen på 14.03.2008
    Hej hej
    Ville du løfte sløret for, hvor meget appelsin saft der skulle i dine boller? Jeg er jo nervøst anlagt og tør ikke prøve mig frem;0)
    Kunne der ikke være et sted på din hjemmeside med mad og rengøring fx?
    Du har garanteret 1000 øko husholdnings tips til at rense opvaskemaskine, fjerne pletter, kalk etc
    Glæder mig til flere opskrifter!
    Vh Pia
  24. Lis W. på 14.03.2008
    Hej!

    Økologisk Landsforening skriver i dag, at Restaurant Geranium i Kongens Have i København den 11.3.08 fik en af de eftertragtede Michelin-stjerner for sit høje gastronomiske nivaru.

    Resaturanten foretrækker økologiske og biodynamiske råvarer og vine.

    Utroligt, at der ikke findes økologiske restauranter på Fyn???!!!

    God week-end til alle!
    Lis
  25. Gitte Jonassen på 14.03.2008
    Hej Ninka,

    Jeg fik dette hit på Google, da jeg skrev økologiske restauranter
    http://www.ecoweb.dk/marked/detail/restauranter.htm

    Knus Gitte
  26. Marianne Krogstrup på 13.03.2008
    Hej Ninka.
    Du efterlyser gode spisesteder. I udkanten af Roskilde ligger der restaurant Vigen og dem der står bag er to brødre, bl.a. Claus Skovgaard, som også er en af fyrene bag Funkisfood.dk.
    Jeg har ikke været der efter at de har overtaget stedet, men på deres hjemmeside kan man se menukortet og det er bestemt i den bedre ende. På Funkisfood.dk kan man også læse hvad de går ind for. Så den var måske værd at prøve for dem der bor i Roskilde og omegn.
    Mvh. Marianne, Nykøbing Falster.
    (der i øvrigt også efterlyser interesserede til vores spiseklub, som vi er ved at stable på benene, så hvis du bor i Nykøbing Falster eller omegn og har lyst til at møde ligesindede så mail mig (eller Maria på dl@larsen.mail.dk)

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.