Julen varer lige til påske
I aften skal drengene og jeg lave påskeæg. Med marcipan og nougat. Og chokoladeovertræk.
Påske kan jo ikke siges, uden også at nævnte påskefrokoster, påskeæg (og for nogle påskebryg), vel?
Og når vi nu så gerne vil undgå alt det sukker, så laver vi en hygge-aften ud af det, og laver dem selv!
Vi tager konfekt-opskrifterne fra Kernesund julemad, og i stedet for kugler, former vi dem som påskeæg. Det er en god undskyldning, for at spise marcipan, selvom det er påske.
Marcipan:
- 200 gram smuttede mandler
- 2 spsk usødet æblemos fra Rømer (fås i helsekosten)
- Xylitol, efter smag
De smuttede mandler blendes i kaffekværn, foodprocessor eller blender, til det bliver fint mandelmel. Bland æblemos og mandelmel sammen og smag til med xylitol.
Nougat:
- 4 store spsk hasselnøddesmør
- 2 spsk smeltet kokosolie
- 50 gram sukkerfri chokolade
- Evt. 1 tsk lecithin-granulat
- 1 spsk xylitol
- 1½ tsk vaniljepulver
Smelt kokosolie og chokolade sammen. Rør alle ingredienserne i og stil det køligt.
Sådan laver du påskeæg:
Tag 1 spsk marcipan med top og flad marcipanen lidt ud. Læg lidt nougat ind i midten og saml marcipanen rundt om. Formes som et æg. Fortsæt til marcipan og nougat er brugt op. Stil påskeæggene på køl.
Smelt sukkerfri chokolade over et vandbad (eller lav den selv, få opskriften på hjemmelavet chokolade HER) Dyb påskeæggene i den smeltede chokolade og læg på bagepapir. Drys eventuelt med finthakkede mandler eller hvad du synes er lækkert. Stil påskeæggene på køl, indtil de skal spises.
Vil du have flere lækre opskrifter, så kan du få fingrene i Kernesund julemad LIGE HER Man kan vel godt spise vaniljekranse i april...
Knus
Ninka
P.S. Har du nogle lækre påskeopskrifter i ærmet? For eksempel stegt sild i eddike, som jeg har trang til i disse dage.
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (3)