Kernesund lagkage
I går aftes kom Bertram endelig hjem fra Jylland! Han fik fødselsdagsgaver og sin absolutte yndlingskage. Den er en succes hos alle. Selv mine italienske gæster, som ellers får chokoladekiks til morgenmad! En sjælden gang (som i 1 gang årligt) spiser vi agave sirup herhjemme. Hvis du vil, kan du erstatte med dadler, som du blender sammen med nødderne.
Du skal bruge:
2 store poser mandler
2 spsk kokosolie
1-2 dl agavesirup (påvirker næsten ikke blodsukker)
2-3 spsk økologisk instant kaffepulver
100 gram økologisk chokolade 80 % - gerne uden sukker
2 poser frosne jordbær
5 mynteblade
1/2 liter økologisk fløde pisket til skum eller risflødeskum fra helsekosten
Mal nødder i kaffemølle. Hvis du bruger dadler i stedet for agavesirup, så blend dem sammen med nødderne.
Hak chokolade fint.
Bland nødder med sirup og kokosolie.
Fyld bunden af en springform med blandingen.
Blend jordbær med mynteblade og læg massen ovenpå nøddebunden.
Pisk fløden og top den ovenpå.
Pynt med mynteblade og reven chokolade.
Frys kagen 1 time.
PS: Find masser af lækre, kernesunde opskrifter i Kernesund Klub
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (5)