Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Kernesund lagkage

I går aftes kom Bertram endelig hjem fra Jylland! Han fik fødselsdagsgaver og sin absolutte yndlingskage. Den er en succes hos alle. Selv mine italienske gæster, som ellers får chokoladekiks til morgenmad! En sjælden gang (som i 1 gang årligt) spiser vi agave sirup herhjemme. Hvis du vil, kan du erstatte med dadler, som du blender sammen med nødderne.

Du skal bruge:

2 store poser mandler
2 spsk kokosolie
1-2 dl agavesirup (påvirker næsten ikke blodsukker)
2-3 spsk økologisk instant kaffepulver
100 gram økologisk chokolade 80 % - gerne uden sukker
2 poser frosne jordbær
5 mynteblade
1/2 liter økologisk fløde pisket til skum eller risflødeskum fra helsekosten

Mal nødder i kaffemølle. Hvis du bruger dadler i stedet for agavesirup, så blend dem sammen med nødderne.
Hak chokolade fint.
Bland nødder med sirup og kokosolie.
Fyld bunden af en springform med blandingen.
Blend jordbær med mynteblade og læg massen ovenpå nøddebunden.
Pisk fløden og top den ovenpå.
Pynt med mynteblade og reven chokolade.

Frys kagen 1 time.

PS: Find masser af lækre, kernesunde opskrifter i Kernesund Klub

Kommentarer (5)

  1. jonathan carøe mikkelsen på 07.08.2012
    Rawfood opskrift: Raw fødselsdags lagkage m. superfoods.
    2-4 personer. (afhænger af hvor store stykkerne skal være:)
    Bund:
    1 kop (=ca. 220g.) gulerod (jeg plejer at brug resterne fra min gulerodsjuice)
    1 kop (= ca. 150g). dadler
    1 tsk. Kokos olie
    2 tsk. Chiafrø
    2 tsk. Hampfrø
    15g. mandler
    ½ tsk. kanel
    ½ tsk. Kardemomme
    10g. gojiberry
    10g. rosiner
    Fyld:
    1 banan
    5 jordbær
    Topping:
    1 kop (=80g.) revet kokos (køb frisk og riv selv, el. køb en rå version.)
    5 jordbær
    2-3 spsk. Agave sirup, honning el. flydende stevia (Obs: bruges stevia skal der bruges meget mindre- prøv dig frem forsigtigt!)


    Er det fødselsdag kan du tilføje lys på toppen - og er det børne fødselsdag (el. hvis du har en sød tand) kan du komme superfoods som Mulberry og gojiberry ovenpå, el. stykker af soltørret frugt istedet for konventionel slik.


    How to?
    Denne rawfood lagkage er super nem og hurtig at lave. Alt du har brug for er en foodprocessor (en blender kan også bruges) og ca. 30 min af din tid.
    - Hak mandlerne groft i foodprocessoren og kom dem i en stor skål. Kør dadler og kokosfedt i maskinen. Tilsæt gulerod, kardemomme, kanel og chiafrø og kør igen.
    Kom dejen i skålen med de hakkede mandler og tilsæt rosiner, gojibær og hampfrø. Saml dejen, form den til en 1-1,5 cm. høj firkant. Anret den på et fad.
    Skær banan og jordbær i fine skiver og læg dem i lag på bunden.
    Kør den revne kokos med agavesirup el. honning indtil massen er let klistret. Tag halvdelen fra. Kom jordbærene i foodprocessoren til resten af kokosen og kør igen indtil jordbærene har afgivet en fin rød farve til kokosen. Anret kokostoppingen oven på frugtlaget sådan at det viser et dansk flag. – lav et hvidt kryds med den hvide topping og fire røde firkanter med den røde – og vupti du har en topping der ligner det danske flag!


    Tip: istedet for at lave et flag på toppen kan du fx. farve kokostoppingen lilla med blåbær, el. holde toppingen helt i hvidt.

    Næringsindhold*:


    Hele kagen Pr. person (4personner)
    Hele kagen Pr. person (4 personner)
    Energi: 1191 kcal. 298kcal Kalcium: 397mg. 99mg.
    Fedt: 48g. 12g. Jern: 6,5mg. 1,6mg.
    Mættet 29g. 7g. Magnesium: 307mg. 77mg.
    Mono-umættet 6,4g. 1,6g. Fosfor: 480mg. 120mg.
    Poly-umættet 5g. 1,25g. Kalium: 2710mg. 678mg.
    Omega-3 1835mg. 459mg. Kobber: 1,1mg. 0,28mg.
    Omega-6 3150mg. 788mg. Zink: 3,1mg. 0,78mg.
    Kulhydrat 198g. 49,5g. Mangan: 3,5mg. 0,88mg.
    Sukker 133g. 33g. Vitamin A: 36862 IU 9215 IU
    kostfibre 38,1g. 9,5g. Vitamin C: 61mg. 15mg.
    Protein 18g. 4,5g. Vitamin D: 191 IU 48 IU


    * Værdierne er ca. værdier og kan variere afhængig af forskellige varianter af ingredienserne. De er taget fra nutritiondata.self.com


    - Uanset om det er fødselsdag el. ej vil denne rawfood lagkage ude tvivl gøre dagen til en fest.
  2. Anne Pallesgård på 29.07.2012
    TAK Ninka for at dele . Såååå lækker - lavede den til fødselsdagsselskab i fredags og det var et KÆMPE hit både blandt store og små .............undlod dog kaffe af hensyn til de små størrelser.
    Bestemt ikke sidste gang vi laver den !!!
  3. Yara Rasmussen på 27.07.2012
    Hej Ninka.

    I dit svar nr.2 siger du at agavesirup belaster leveren men du bruger det i din kage opskrift, hvordan hænger det sammen? er det ikke majssirup du mente som belaster leveren?
    Yara
  4. Lærke Sølling på 25.07.2012
    Kære Ninka
    Jeg ved godt at dette spørgsmål er lidt uden for emne, men her kommer det. Det er angående træning, lige i øjeblikket styrke træner jeg en time hver anden dag med boldt eller håndvægte, trænede normalt hver dag, men min krop var stresset.. Jeg har forstået det sådan, at du træner med keetlebballs, hver dag, i kun 20 min(lyder næsten for godt til at være sandt, så ville man jo kunne nå, at få det overstået inden morgenbadet). Og med den samme øvelse igen og igen, eller hvad?
    Jeg tænkte om du ikke ville ridse det op, for dem der er lidt i tvivl? Hvordan man laver øvelsen, hvor meget, hvor længe, om det er nok træning :)
    Knus Lærke
  5. coco coco2 på 25.07.2012
    den ser super lækker ud den kage. jeg melder mig frivilligt hvis du mangler en extra gæst;)
    hvad er det lige med agavesirup. er det ligeså slemt som majssirup?
    god dag:)

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.