Kernesundt julekonfekt
Ho ho hooo - det er jul og hjerternes fest og så skal der rigtig hygges. For mange børnefamilier er julen blevet synonymt med juleknas og hyperaktive børn på sukker-drugs. Fristelserne er all over og det kan være svært at sige nej til de tiggende bambi-øjne, der så gerne vil have en skumfidus. Det er jo jul, ikke?
Derfor vil jeg i dag dele hele to opskrifter fra e-bogen "Kernesund julemad - opskrifter på sundt decemberguf, juleknas, juleaftensmad og julefrokoster."
Hvert år falder jeg i svime over den lækre cashewnougat, og derfor er netop den opskrift med her.
Marcipan:
200 g smuttede mandler
2 spsk usøde æblemos fra Rømer (købes i helsekosten)
Evt. lidt xylitol eller sukrin
Så let er det: De smuttede mandler blendes i en kaffekværn, foodprocessor eller blender, til det bliver til fint mandelmel. Bland æblemos og mandelmel sammel og smag til med xylitol eller sukrin.
Cashewnougat:
4 store spsk cashewnøddesmør
2 spsk smeltet kokosolie
2 tsk kakaopulver
1 tsk vaniljepulver
1 tsk lechitin-granulat (kan undlades)
1 spsk xylitol eller sukrin
Så let er det: Smelt kokosolien og rør alle ingredienserne sammen og stil det køligt.
Tip: Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir og fordel cashewnougaten ud over og rul marcipanen sammen som en roulade. Skær ud i skiver og server. Bon appetit!
Savner du flere alternativer til julens lækkerier? Få blandt andet opskrifterne på kernesunde pebernødder, vaniljekranse og risalamande i e-bogen her
Har du et par super sunde og smagsfulde juleopskrifter i ærmet, må du gerne dele her på siden.
Glædelig december.
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (0)
Ingen kommentarer fundet.