Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Konkurrence i dag: Vind Stevia

Det er nærmest et vidundermiddel. Altså stevia.

Det søder 300 gange mere end almindeligt sukker og påvirker ikke blodsukkeret. Du kan altså have både diabetes og skulle tabe dig og samtidig spise stevia.

Denne konkurrence er i samarbejde med Stevia Danmark

Det eneste du skal gøre er, at dele dit forhold til sukker eller hvordan du er kommet ud af sukkerafhængighed, som kommentar her på siden.

Husk at skriv din mail-adresse, så jeg kan sende gaven til dig, hvis du er den heldige vinder.

Knus

Ninka

Kommentarer (20)

  1. fie jensen på 30.05.2012
    Jeg har lige købt stevia, men er i tvivl om jeg kan bruge det i dine opskrifter i stedet for birkesød, hvordan er forholdet og kan det erstattes?
  2. Barbara Jensen på 30.05.2012
    jeg har været sukkerafhængig hele mit liv. For et par år siden besluttede jeg mig for at sukker kun skulle høre weekenderne til. Bare det gjorde at jeg tabte mig 15 kg på et år. Samtidig blev weekendbehovet mindre og mindre. De sidste måneder har selvkontrollen dog glippet lidt, og kiloene er på vej på igen. Men jeg fortvivler ikke, er topmotiveret for at tage styringen igen :) er meget interesseret i at prøve stevia, også fordi jeg tror det ville være en god løsning for min mor og søster, som er endnu større sukkergrise end jeg;)
  3. danielle guldmann på 07.05.2012
    jeg har det helt fint uden sukker. min søn elsker dog sukker, og det bekymrer mig, og jeg kunne derfor godt tænke mig at afprøve stevia til ham. derfor synes jeg at jeg skal vinde stevia.produkterne.
  4. Sara Bjerre Braüner på 06.05.2012
    Hej Ninka
    Når du skriver, at Stevia ikke påvirker blodsukkeret, mener du så, at det ikke påvirker insulin niveauet?
    Mvh. Sara
  5. Anne Hansen på 05.05.2012
    Jeg ved at der sikkert er for sent at skrive, men:

    - Det første jeg startede med, var at lytte til mig selv: Hvordan har jeg det, når jeg spiser et stykke kage eller en lakrids (hvis svaret er "jeg får det ret ringe; jeg bliver svimmel og går så sukkerkold efter 20 minutter at jeg ikke er til at være sammen med", så vil jeg anbefale at stoppe )?

    - Derefter begyndte jeg at trappe ned . Og satte en dato for, hvornår jeg ville stoppe helt. Nedtrapningen varede en lille måned og gjorde, at jeg ikke fik så voldsom en effekt, som hvis man stopper fra den ene dag til den anden. Jeg gav desuden mig selv lov til at \'falde i\' den første uge. Men da jeg fandt ud af, hvor godt jeg fik det af at lade være, var det faktisk ikke svært.

    - Jeg skruede samtidig op for hørfrøolie, mayonnaise og omega 3 fiskeolie. Det virkede som om, at kroppen på den måde fik det, den manglede. Og derfor holdt op med at kræve \'irrationelle\' fødevarer.

    Nu har jeg været sukkerfri siden juli 2011. Næsten et helt år (undtagen den hjemmerørte citronfromage, som jeg liiige måtte smage på til en fest). Og på den måde har jeg fået mere energi, glæde, overskud, langt mindre ondt i maven, øget koncentrationsevne og mærkbart mere respekt for mig selv.

  6. Anette Stampe på 05.05.2012
    Jeg fulgte detoxen fra bogen Sund nu. Det tog fuldstændig sukkertrangen. Er nu "gået" kernesund uden gluten, mælk og sukker. Jeg er en "alt eller intet" type så jeg ved af erfaring at jeg ikke kan tåle sukker uden at gå amok. Derfor satser jeg på at det nu er slut. Håber at Stevia kan være en hjælper i denne sammenhæng,
  7. Britta Lærke Madsen på 05.05.2012
    Idag er det godt 8 måneder siden, vi ændrede vores kost fra den ene dag til den anden. Vi spiste mælk, sukker og gluten - og en masse andet, der ikke gjorde noget godt for vores kroppe. I starten var det svært for både børnene og os, men med hjælp fra Sukrin og dadler kunne vi stadig spise ketchup og kager - nu i en mere sund form. For børnene har det betydet, at de nu selv er opmærksomme på deres krop, og hvad der sker med den, når de en sjælden gang får sukker - og de siger nu selv nej tak uden, at vi skal regulere dem! For os voksne har det betydet, at vi ikke oplever trang til at tømme en skål med slik og ikke har udfald i blodsukkeret. Når vi er på besøg ved familie til det gængse kaffebord, har vi ingen problemer med at sende kagefadet videre. I hverdagen føler jeg mig i besre kontakt med min krop og dens behov for næring. Kroppen signalere, at den har fået nok langt tidligere end før - og jeg har lettere ved at lytte til den. Så at lægge kosten om var befriende for os som enkeltpersoner og familie. Glæder mig til at se, hvad Stevia kan bidrage med i vores kost.
  8. Julie Grove på 05.05.2012
    Jeg er en ung dame, som bor med en meget stædig far, ihvertfald når det gælder mad. At jeg spiser fedt, men ikke sukker, i mit forsøg på at dække sporene efter en meget festpræget periode, er f.eks. slet ikke til at forstå. Også selvom jeg gang på gang forklarer hvorfor. Nok mest fordi jeg bor med definitionen af en sukkerjunkie, og jeg har selv været i sukkerhelvede. Men det er slut nu. Jeg spiser aldrig hurtige kulhydrater fra andet end frugt, drikker ikke mere en 2 øl om måneden, er fyldt med energi, bliver stærkere og jeg er meget tæt på at nå mit visuelle mål!
  9. Heidi Toft Enderslev på 05.05.2012
    Hej Ninka. Jeg købte din bog Kernesund Familie da den lige var kommet ud. Læste den igennem og tænkte at det da godt nok var ret ekstremt og for et års tid siden forærede jeg den væk til en genbrugssag for at andre kunne få glæde af den, for "den kommer jeg da aldrig til at bruge"
    Hvor har jeg dog fortrudt det nu. Jeg har været sukkerafhængig hele mit liv hvilket har resulteret i depressioner, enorm træthed og dårlig selvtillid og meget svingende humør, især irritation. Jeg startede i terapi for halvandet år siden og tog forfærdeligt meget på i vægt fordi jeg ligesom droppede det fysiske aspekt for at fokusere på det psykiske. Hvor tog jeg dog fejl. Ved et tilfælde besluttede jeg mig for at kvitte cola for et års tid siden, og når jeg nu var i gang kunne jeg jo også skære ned på sukker. Det holdt sådan ca. 3 måneder, men jeg nåede at mærke hvor godt jeg fik det af at være sukkerfri. Jeg fik mod på mere. Så jeg begyndte at pløje mig gennem bøger om sukkerafhængighed. Og tog så en 30 dages kold tyrker med intet sukker, hvidt mel eller mælk overhovedet og tabte mig 5 kilo på den måned. Men det allerbedste var at jeg bare havde så meget mere energi og var glad. Rigtig rigtig glad. Så nu pløjer jeg mig igennem endnu flere bøger, flere opskrifter, spiser Livets Olie, masser af grøntsager og smoothies i massevis. Og min drøm og mit mål er at tjene penge nok til at tage din coachinguddannelse og fuldstændig ændre min livsstil til kernesund, både for mig og mine børn (som stadig er sukkerafhængige, da jeg ikke har orket at ændre hele familiens livsstil endnu og de er halvdelen af tiden hos deres far, som også er storforbruger af sukker) Jeg vil vide mere og dele ud af min viden og hjælpe andre trætte kvinder med at få det bedre. Knus til dig Ninka fordi du allerede lever mit drømmeliv og hjælper andre med at nå dertil.
  10. Renate Norge på 05.05.2012
    Det var akkurat om om hånden min styrte seg selv automatisk mot bollen med sjokolade og godeterier. Jeg kjente ingen metthet i magen og ville ha mer og mer.. Det er jo så sykt godt! Etter en tid fant jeg ut at jeg hadde candida, og det gjorde at jeg måtte unngå sukker og gjær i 6 måneder. 6 MÅNEDER! Månedene fikk fort, men det var tøft å unngå sukkeret i begynnelsen. Jeg måtte bevist ta et valg om å avstå totalt. Det å komme i et bakeri å kjenne den deilige bollelukten, eller være hos familie som serverte deilig kringle, eller komme til venner som servere sjokolade, men å måtte si "NEI" til meg selv var tøft, men jeg klarte det likevel. Etterhvert falt sukkertranger mer og mer bort og jeg kunne gå rett forbi sjokoladehyllene i butikken uten å løfte blikket og kjenne magen rope "meeeeer sjokolaaaade"... Nå sier den "ÆSJ... IKKE spis det drite der, tenk så mye sukker og estoffer!!!". Likevel måtte jeg ha noen sunde sukkerkilde ri denne perioden, og jeg brukte da små menger bjørkesøt... og popcorn. Noe måtte jeg vel ha.... Nå bruker jeg mandelmel og dadler dersom sukkertranger blir for stor for å lage deilige muffins. Jeg prøver likevel ikke bruke for mye. Det er ihvertfall deilig å være kvitt det raffinerte sukkeren. ÆSJ!!!!
  11. T. Franck på 05.05.2012
    Hej
    Jeg vil gerne spørge, om du ved hvorfor Stevia er forbudt i Norge, hvor jeg bor.
    I helsebutikkerne er beskeden, at Stevia blev brugt af naturfolk som prævention. Stevia kan således medvirke til ufrivillig barnløshed,påvirke østrogennivauet og dermed muligvis have en risiko for at medvirke til mammacancer? Hvad er din holdning til dette?
    Og hvad siger dine norske fæller?
    Mvh
    Theresa
  12. Charles Poliquin på 04.05.2012
    A very little known fact about Stevia is that it is an adrenal rebuilder. In Japan, it has a patent for treating adrenal fatigue. Since it is cultivated at high altitudes only, it naturally has to fight stressful environments like rhodiola rose, hence it fights stress!
  13. Cathrine Vikane på 04.05.2012
    Jeg og min mann sluttet å spise godteri, brus og chips rett før jul 2011. Grunnen var at jeg hadde store problemer å stoppe å spise når jeg begynte. Da var det lettere å ikke ha det i huset i det hele tatt. Har egentlig ikke vært et stort problem. Da vi til påske ville ha litt påskesnop, ble jeg raskt dårlig, sur og slapp. Nå har jeg vært ei uke uten sukker, melk og hvete. Det er egentlig ikke så vanskelig, og resten av familien henger nok snart med. Jeg har hørt mye om stevia, men det selges ikke i Norge. Så det hadde vært spennende å prøve.
  14. Charlotte H-H på 04.05.2012
    Jeg gik i et forløb hos en heilpraktiker pga. massiv stress og var blevet dybt afhængig af sukker og indtog det i store mængder dagligt, særligt i form af chokolade og slik.
    Vægten steg og steg og hele min krops og psykiske tilstand blev SÅ dårlig, så det nærmest ikke er til at fatte i dag (men føj hvor man vænner sig til meget elendighed!!) og mit stakkels stakkels blodsukker, knaldede op og ned døgnet rundt!
    Under er coahing med ovenstående person, hvor jeg igen igen talte om hvor svært det var, at holde mig fra sukker og bla bla (var ved at være godt træt at mig selv og at høre mig selv sige det for 30. gang, så sagde hun bare til mig, jamen kan du da ikke bare lade være med at spise det?!?
    Chok chok, det provokerede mig så meget, men på den fede måde, så fra det sekund har jeg ikke spist sukker af nogen form, heller ikke skjult sukker i madvarer osv, for jeg spiser aldrig pre-fabrikeret mad, alt er fra bunden.
    I starten kunne jeg slet ikke gå igennem gangen med slik og chokolade i diverse supermarkeder, tænk hvis nu jeg ikke kunne modstå mine cravings, (for de var dér!), men som tiden gik, forsvandt de og min karameliserede krop fik endelig fred for alt det LO.., som sukkeret medførte/medfører.
    Jeg har i dag været sukkerfri i 1 år og 7 mdr.! Og det er på ingen måde svært, besværligt eller lign. Jeg tænker aldrig over det mere, men mærker kun hvor fantastisk det er, at jeg brød med den afhængighed. Jeg kommer ALDRIG til at spise sukker mere.
    Så opsummeret, så tog jeg en kold tyrker og det er sådan det virkede og virker for mig (også med alt andet, jeg er en alt eller intet person).

    Sukkerfri-hilsener ;-)
  15. Jonna Bergstrøm på 04.05.2012
    Jeg er kommet ud af min sukkerafhængighed ved at følge dine anbefalinger, om masser af GODT FEDT samt protein. Jeg spiser højst 1 stykke frugt om dagen, da det ellers tricker min lyst til søde sager.
    Før i tiden var jeg kendt for, at tømme slikskålen inden de andre havde fået noget. Nu kan den stå foran mig, uden at jeg rører den :-) Weehee... Er VILDT stolt af mig selv, og jeg er Ninka evigt taknemmelig
  16. Laura Schropp på 04.05.2012
    Hej Ninka.
    Sikke en dejlig gave.
    Jeg startede med at spise tørret frugt og frisk frugt, når jeg havde trangen. Efter noget tid, kom jeg i tanke om at jeg ikke havde lysten til det tørret frugt. Så nu er tørret frugt, især dadler uden noget alt for sødt til mig. I dag har jeg slet ikke trangen til alt for søde ting. Men skal alligevel passe lidt på, for hvis jeg får noget tørret frugt uden protein kan det godt trigge, men jeg spiser aldrig slik og ligende. Den lyst er forsvundet for næsten et år siden. Jeg har ikke prøvet stevia endnu, så krydser fingre her.
    Knus Laura
  17. Britt Nedergaard på 04.05.2012
    Jeg begyndte at spise kernesundt, og det gjorde at sukkertrangen forsvandt. Jeg tog så at sige en "old tyrker"
    Jeg kunne ellers spise enorme mængder slik og chokolade- 5 choko skildpadder forsvandt hvis jeg skulle køre mere en 10 min. i bil!!! ikke godt:-)

    i dag undgår jeg alt med sukker, for jeg ved at jeg hænger på den igen hvis jeg spiser noget. Jeg kan stadig få lyst til noget "lækkert" der er sødt men forsøger at undgå det, også kernesundt guf- for tørret frugt bliver kørt ind som skildpadder:-) ville elske at jeg kunne lave noget guf med stevia, som ikke påvirkede blodsukkeret og som tilfredsstillede "lækkermunden".
    så en "old tyrker", kernesund kost, og standhaftighed!! - sådan kom jeg ud af sukkerafhængighed.
  18. Bodil Pedersen på 04.05.2012
    Bruger stevia, men synes den giver bismag i varme ting og er svær at dossere rigtigt i små mængder.
  19. Mette Nielsen på 04.05.2012
    Jeg kæmper stadig med min sukkerafhængighed, men jeg skal nok vinde kampen. Og jeg gætter på at Stevia er det sidste middel jeg behøver.
  20. Angela Grue på 04.05.2012
    To af mine veninder har introduceret mig til fordele ved ikke anvende sukker. Jeg er fre deles i træning og det kræver mod og afholdenhed af \'sukkeret\'. Kh Angela Grue

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.