Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Locobase, mælk og tale pænt

Kære alle.

Velkommen til ivrige debattører som Rikke og andre nye her på bloggen. Jeg er stor tilhænger af, at alle kommer til orde. Også dem, som ikke er enige med mig.

Det eneste, jeg vil betinge mig, er at vi er søde ved hinanden herinde.

Indlæg, der ikke respekterer det, vil jeg lige så stille og roligt fjerne igen.

Vi er vant til at støtte hinanden her på bloggen. Og der er stor rummelighed. Så der skal ikke være nogen, der føler sig nedgjort eller irettesat.

Bemærkninger med ala: "Du lyder som en, der trænger til at sætte grænser for dine børn. Han var blevet sådan, is eller ej" hører med i denne kategori. HOLD OP, Locobase er det sundeste osv hører også med til ukærlig tale.

Der er desuden ingen, der ved sin computer kan sidde og vurdere andres evner til at opdrage børn, sætte grænser eller andet. Det giver ikke andet end ondt i maven hos den, der læser sådanne kommentarer. 

Generelt er det nemmere at vurdere og dømme andre end åbent og ærligt at kigge sig selv i spejlet. Og måske overveje, hvor al den vrede og modstand kommer fra? I mit eget liv har modstanden og vreden været størst, der hvor jeg har haft mest at lære. Det er bare min opfattelse.

BØRNEEKSEM

Locobase. Prøv det - med mindre det er lotionen, som der er hormonforstyrrende stoffer i.

Du skal ikke lide, og det skal dit barn heller ikke. Får barnet probiotika? Kig efter i bogen eller led efter NDS til små børn.

Jeg synes, du skal opsøge en læge med indsigt i kost og ernæring også.

Jeg går ud fra, at barnet ikke får komælk?

 

SUKKER:

At sukker forstyrrer blodsukkeret, og dermed humør og adfærd er der bred enighed om. Men

sukkers indvirkning på humøret havde jeg også svært ved at fatte, før jeg selv havde prøvet at undvære det i en måned og derefter spiste det igen. Prøv det.

MÆLK:

Tak for alle engagerede indlæg. debatten om mælk er god, fordi det er mange af de argumenter, vi møder ude i virkeligheden. Så lad os tage den her.
Vi taler ikke om mælke-allergi.
Sundhedsrevolutionen, øre-næse-halslæge Per Bennicke og andre af de eksperter, vi læner os op ad siger, at mælke-proteiner er afsindigt svære for mennesker at nedbryde. Thorbjörg Hafsteinsdottir siger, at børn under 3 slet ikke skal smage på mælk. Da de ikke kan nedbryde proteinerne, fordi deres tarmflora slet ikke er modnet, før de er 3 år.
Hun er sygeplejerske, ernæringsterapeut og har 20 års erfaring. Mælk er slimdannende. derfor oplever mange hoste, slimdannelse, astmatisk bronchitis, som en reaktion på mælk. Hver eneste dag får jeg mails fra forældre, hvis børn er kommet af med øreproblemer, snot, slim, hoste og astma. Fordi de har sluppet mælken. Søg desuden på google under "dont drink your milk".

Så igen - Det her handler ikke om mælkeallergi.
Men om, at mælk er for svært at nedbryde for mennesker.

Med hensyn til calcium, så er mælk ikke den mest optimale måde at få calcium på.
Grøntsager, nødder og kerner er bedre og bivirkningsfri samt helt uden usundt fedt.
For nylig kunne man i I form læse, hvor mange andre gode, grønne og vegetabilske kilder til calcium, der er som alternativ.

Vi er en af de mest mælkedrikkende nationer i verden. Alligevel døjer et svimlende antal danskere med knogleskørhed. Så at drikke mælk for knoglernes skyld hænger ikke sammen. Tag et calciumtilskud i stedet. Og altid sammen med vitamin C og magnesium.

Muhh  

Fra Ninka

Kommentarer (22)

  1. helle mikkelsen på 09.06.2008
    Børneeksem
    Min dren på seks har slem eksem på hals, og i haser osv.
    Livets olie indvortes ser ud tilæ at gavne, udvortes tørrer det faktisk lidt ud. Her bruger jeg stadig repair. Nu har vi købt Traumeel - nogen som har erfaringer i forhold til børneeksem?

    Mvh. Helle.
  2. Gitte Christensen på 28.01.2008
    Hej alle,
    I den fremragende bog, som vi nu efter største evne lever efter nævnes der intet sted noget om kolesterol-problemer. Jeg har det man kalder et arveligt højt kolesterol, men tåler ikke de kemiske mediciner herfor - har derfor droppet medicinen og forsøger med kosten og jeres levevis. Jeg er helt klar over at alle de olier der anbefales udelukkende indeholder det gode kolesterol - men er der nogen der har levet efter bogen i et stykke tid, som har fået målt sit kolesterol og har nogen set positive resultater - eller for den sags skyld nagative resultater???
    med venlig hilsen
    Gite
  3. Thomas Farsinsen på 27.01.2008
    Endnu engang kan jeg ikke takke dig for at have skrevet denne vidunderlige bog, så tak for det. Kører nu på 5ugers hardcore +/- og har tabt mig 6 1/2 kilo. Det er gået op for mig at mælk og sukker er de største synder for min krop. Jeg er MERE glad, frisk næsten hele tiden og det bedste min kon og vores datter på 4 1/2 er bare så seje. Vores datter har fået 5 pust asmaspray siden 20 dec, dejligt.
    Vi glæder os meget til at se jer til fordrag her i Aalborg. Endnu engang tak for bogen, de dejlige og ærlige indlæg her på siden, det har givet os vores dejlige liv nyt indhold på alle fronter (også de voksne er der kommet noget mere gang i, hvis du forstår)
    Vh
    Thomas F
  4. Stine Relsted på 25.01.2008
    Hej Ninka
    Du er sgu en engel med al din ærlighed og alle dine informationer og svar. Tak!
    Har lige læst at der arbejdes på at ændre lidt på blog-siden.. Håber det kan gøres så vi kan udvikle en kultur med at diskutere med, spørge og råde hinanden om alle vores spændende overvejelser. Det glæder jeg mig til!
    Vh. Stine
  5. Hanne Albertsen på 24.01.2008
    Hej igen og tusind tak for mange rigtig gode og hurtige svar.
    Det er altid dejligt at kunne hente hjælp og støtte, specielt i en startfase.
    Jeg ser frem til din nye bog Ninka;-)
    Jeg skal dog lige sige at min kræsne søn så småt er ved at trække protesterne tilbage, efterhånden som mor og far får nye ideer til god hverdagsmad. Og jo han mærker tydeligt på sin egen krop at specielt sukkerfrihed hjælper ham med at styre sit temperament og koncentrerer sig meget bedre i skolen.
    Vi behøver heller ikke længere at sidde på lårene af ham når han skal læse lektier. Så vi mærker tydeligt det nytter.
    Spændende at se i fremtiden.
    Og så lige en ros til de mange butikker hvor udbudet af de økologiske varer bare bliver flere og flere, så må vi forbrugere bare hænge ved, så tror jeg på at priserne også vil komme ned;-)
    Hanne
  6. Pia Andreasen på 24.01.2008
    Hej Ninka,
    Jeg er ved at brænde sammen over, hvor dyrt det er at være kernesund!
    Jeg har lige fået vred opringning fra banken ang et betydligt overtræk! Jeg har købt en masse basis varer og holdt en fødseldag- kun med opskrifter fra bogen! Jeg kan godt leve efter bogens "regler" men glutenfrit brød koster en million- hvad enten du skal ud at handle mel el færdigbagt. Når jeg bager selv vil min datter på 2 ikke spise de hårde "mursten" og nu har jeg prøvet 4 forskellige opskrifter og fuldt dem til punkt og prikke.
    Jeg vil rigtig gerne købe Ecover og alle andre varer økologisk, men for pokker der er dyrt.
    Gluten allergikere får oftenligt tilskud pga det er så dyrt, at købe madvarer, så jeg er sgu snart lidt trængt op i en krog.
    Har nogen evt gode tips?
    VH Pia
  7. Lene C Jakobsen på 24.01.2008
    Hej Ninka og alle I der gør et bravt stykke arbejde for at omlægge jeres livsstil.

    Tak Ninka for at du maner til positiv tale for hvor er det vigtigt - altid, men specielt i start-perioden af forandringer hvor alle kan være usikre.

    Og tak for den dejlige bog. Den har været en rigtig god buster og rettesnor udi at finde vej gennem kemikalier og sukkerfri mad,
    Jeg har dog været igang med forandringen længere end bogen har været på markedet da jeg først har været hos Thorbjörg.

    Det har været rigtig svært for mig nat skippe kaffen. Efter ca 1 år uden faldt jeg i da jeg blev stresset, men nu har jeg ikke drukket kaffe i 2 år. Men syntes jeg det var svært at skippe kaffen, så er det ingen ting imod sukkeret. Efter en efterfødselsdepression, hvor hjernen beder om hurtige kulhydratet pga den kemiske forandring der sker, har jeg fået opbygget mig en masiv afhængihed af sukker. Selv om jeg har kæmpet i ca 3/4 år har jeg stadig trang til sukker ind imellem. Jeg har tabt mig 5 kg og så gået istå.

    Men det er ok for det har taget mig ca 42 år at opbygge mine uvaner og det ændres ikke bare på kort tid. Når min krop og jeg er klar taber jeg også de sidste 20 kg. Jeg har til gengæld fået mere energi og har lige klaret 2 uger på 50 timers arbejde uden at bukke under. Sådan.

    Alt dette for at give jer håb om at ikke alting kan ændres og læres på kort tid og at I skal focusere på det I har opnået frem for det i ikke har nået endnu. Det vigtigste er at I fortsat kæmper og har mod.

    En anden ting jeg har på hjertet er at min teori mht sukker. Jeg har en pige på næsten 10 år. Hun er nu så langt i sin udvikling at hun sikkert får menustration om ca ½ år. Vi har siden hun var 8 år prøvet at hold igen på udviklingen ved hjælp af homopati. Men jeg tror sukkeret er med til at sætte gang i skjoldbugskirtlerne og dermed fart på pigernes østrogenprodution. Derfor er der så mange piger der udviklers hurtigt.( mit postulat)

    Jeg kan anbefale Mia Damhus bog: Harmoniske hormoner. som fortæller gennemgående om hvordan sukker er en katalysator for rigtig mange forandringer i vores hormoner og andre kemiske processer i vores krop.

    Fortsat god vind og hold fast.

    Hilsner

    Lene
  8. Louise Christensen på 23.01.2008

    Hej allesammen

    Tak for jeres råd vedrørende børneeksem. Vi har nu et arsenal af cremer som han bliver smurt med, så jeg håber på at vi snart kan smide hormoncremen ud.

    Livets Olie er der nogle der ved om det gør eksem værre som der er en der skriver?
    Og er der nogle der ved hvor meget man må give børn?

    På forhånd tak!

    Louise
  9. Melanie Jensen på 23.01.2008
    Hej Rikke,
    Jeg så lige dit spørgsmål, angående amerikansk olie. Det er det rigtige og du kan godt drikke 65 ml.
    Du skal blot huske, at være i nærheden af et toilet hele tiden!

    Held og lykke med din udrensning. Du vil ikke fortryde det - når du finder ud af hvor meget snavs du indeholder, som pludselig kommer ud.

    De bedste hilsner fra Melanie.
  10. Rikke Hansen på 23.01.2008
    Jeg har lige et spørgsmål til :-) Jeg har ige været på apoteket hvor at købe amerikansk olie, hedder det også Ricinusolie? jeg fortalte at jeg skulle bruge 65 ml, de blev meget bekymrede over det var så meget, at man måtte højst kun indtag 50ml. Er det ikke rigtg med de 65 ml som du beskriver i din bog?
  11. Rikke Hansen på 23.01.2008
    Hej Ninka.
    Jeg ved ikke om det er det rigtige sted jeg skriver. nu prøver jeg.
    Jeg er ved at gå ud af mit gode skind. jeg har siden d. 7 januar været sukker fri og kørt efter din bog og detox dit liv bogen. jeg er synes det er så svart hvad jeg skal lave til aftensmad for at det ike blir alt for ensformigt. jeg ved godt hvad man må spise og ike må spise, men jeg er ved at tude over at jeg ikke har styr over hvad vi skal have evt til aften. jeg ved ikke om det er sukkert der "snakker" :-) Jeg synes det er svært at komme ind i en fast rytme, nogle dgae går det forrygende og andre dage skidt. Der er så mange ting. Håber du kan hjælpe mig Mvh Rikke
  12. Heidi Nykjær Jensen på 23.01.2008
    Hej alle,

    Jeg kan se at flere efterlyser gode ideer til madpakker, frokoster, pålæg osv, og jeg vil da gerne dele lidt ud af mine ideer og erfaringer.

    Jeg startede på hardcore versionen lige efter jul, og har - med meget få undtagelser - holdt det mere eller mindre siden da.

    Da jeg er en person, der simplethen ELSKER rugbrød og mælk, så har det været lidt hårdt at skulle undvære, men jeg synes det går ok.

    Til morgenmad får jeg altid en shake. Jeg kan ikke forliges med grøden eller müsli med olie, proteinpulver og rismælk. Men shaken mætter rigtig godt og smager jo himmelsk.

    Snaks i løbet af dagen - som beskrevet i bogen.

    Frokost - jeg har købt glutenfrit brød fra Rømer. Det smager NÆSTEN som rugbrød. Dog er der en smule honning i, men det vælger jeg er ok for mig.
    På brødet spiser jeg fx.:
    - fiskepålæg: tun, makrel i tomat (i Føtex kan man få makrel uden tilsat sukker), kippers, rejer, røget laks, fiskefrikadeller (supernemt at lave farsen selv. Samme opskrift som alm. frikadeller, men hak selv torskefileten og erstat alm. mælk med riskmælk el. soyamælk).
    - Vegetarpostejer fra Nutana. Nogle af dem smager næsten ligesom alm. leverpostej, men er baseret på fx. soyabønner. Vær opmærksom på at nogle af dem indeholder gluten, så kig efter hvis du ikke kan tåle det.
    - Æg, kartofler (kolde fra aftensmaden dagen før), tomater i skiver
    - \'Frikadeller\' lavet af grønstsagsfars fra helsekosten
    Og så selvfølgelig masser af grønt til, fx. tomater, agurker. peberfrugter, gulerødder mm.

    Aftensmaden - min kæreste er desværre ikke helt med på min nye livsstil, men vi har tilpasset det sådan at vi begge kan spise aftensmaden uden at jeg bryder mine nye vaner.

    Lav fx. grøntsagssupper. Når alle grøntsagerne er blendede, er suppen lækker cremet og mætter virkelig godt. Man kan fx. lave en jordskokkesuppe med et fyld af fx. blanceret torsk.

    Som nævnt i frokostafsnittet kan man få vegetabilsk farsmix i helsekosten, som man kan lave grøntsagsfrikadeller af. De smager virkelig godt, og jeg vil vædde på, at I kan lokke dem i ungerne. De ligner almindelige frikadeller og smager mindst lige så godt. Mine forældre kunne i hvert fald sagtens narre mig, da jeg var lille, og jeg var MEGET kræsen dengang ;)

    Fisk og kylling. Steg på pande i kokosolie, eller bag i ovnen. Lav \'grøntsagsruskomsnusk\' med lækre grøntsager enten på pande eller i ovn.
    Dryp frisk citronsaft over inden servering og drys gavmildt med friskhakket persille over retten.

    Lav fx. thairetter - dem synes jeg er gode i forhold til hvad jeg \'må\' spise, og de smager jo altid forrygende.

    Hos os laver vi \'almindelig mad\', som vi kender fra før, men tilsat ekstra mange grøntsager og mindre kød.

    Skal vi koge pasta eller ris bruger vi glutenfri majspasta og fuldkornsris (prøv fx. fuldkors basmatiris fra Kvickly - de er virkelig gode og lidt mere spændende end almindelige brune ris).

    I Kvickly (i hvert fald i den jeg handler i), kan man også få glutenfri pastaplader, så man kan lave en lasagne med revede gulerødder og revet selleri og en lækker \'pastasauce\' af hakkede tomater, soyamælk og revet muskatnød.
    Istedet for ost på toppen, prøv at drysse et tyndt lag glutenfri rasp - det knaser lidt på samme måde som smeltet brun ost.

    Mulighederne er jo uendelige - hvis I står med en opskrift og mangler en ingrediens, kan den næsten altid erstattes.

    Og krydr med krydderurter. Persille er lige nu min favorit, men dild, basilikum, timian, purløg - de fåes alle i supermarkederne hele året, og de giver selv en lidt kedelig ret liv og charme :)

    Jeg håber, at der er nogen der kan bruge dette til noget, og ønsker jer alle god vind med den sunde livsstil.

    Hilsner fra Heidi.
  13. Anya Rosendal på 23.01.2008
    TAK!

    Efter at vi i vores lille familie i 14 dage har levet kernesundt, har min mand for første gang i mange mange år luftpassage gennem næsen, og han har ikke taget astma medcin i lidt over en uge. Fantasktisk! Og ikke nok med det, jeg har ikke længere ondt i maven, hvilket jeg har haft siden jeg var lille. Den enste i hustanden der ikke helt har overgivet sig, er vores datter på 7 år; men jeg er meget fortrøstningsfuld.
    Så tak, tak, tak for dine gode råd og vejledning.
    De allerbedst ønsker/
    Anya
  14. Hanne Albertsen på 23.01.2008
    Hej med Jer allesammen
    Jeg er i tvivl om jeg gør det rigtigt nu, men jeg prøver i hvert fald.
    Jeg er meget imponeret over den dejlige bog som har inspireret det både min datter på 13 år, min mand og jeg, men.... så er der lige denne lidt kræsne søn på 11, som heldigvis så småt begynder at indse at denne type mad godt kan spises. Vi debuterede som kernesund familie d. 4/1-08 og føler nu alle at vi kan begynde at mærke det hjælper på koncentrationen, og mor her er godt igang med at blive afvænnet med alt det søde!!! Mit spørgsmål går nu på opskrifter og ideer til frokostretter, der er nogle rigtig dejlige i bogen, men når nu sønnen absolut ikke spiser noget af dette dog lige med undtagelse af røræg, så blir det jo lidt kedeligt og heller ikke særlig sundt i længden. Han har dog ikke noget imod grønt eller frugt, men spørger ofte efter pålæg, postejer eller bare noget smør/fedtstof til brødet, hvad kan anbefales for at få lidt variation ind i hverdagen.
    Kærlig hilsen "en godt på vej kærnesund mor" Hanne
  15. Charlotte Pedersen på 22.01.2008
    Hej Ninka og andre sunde mennesker!

    Tak for en vidunderlig bog, som bliver brugt hver dag. Har dog et problem, nemlig min snart 4 årige datter. Hun er mega kræsen og bryder sig bestemt ikke om alle de grøntsager og frugt. Hun kan næsten kun lide pasta og pølser! Selv lækre smoothies der smager som is, er hun ved at kaste op over. Hun kan intet lide af grønt, på nær en agurkeskive i ny og næ. At jeg skærer det ud sjovt og i sjove skåle, hjælper intet. Hun elsker mælk og kan ikke døje ris, soja eller havremælk. Hvad stiller jeg op?? Tit går hun hellere seng sulten end at spise sund mad. Hendes lillesøster på 8 mdr er heldigvis et lille madklaver og spiser hvad jeg propper i hendes mund. Må små børn egentlig få soja og rismælk?? Håber nogen kan hjælpe mig og min super kræsne datter til et sundere liv. Knus og kram fra den fortvivlede mor.
  16. Liv Scheffel på 22.01.2008
    MADKASSE??
    Hej alle sammen!
    Jeg vil gerne have en madkasse, som ikke er lavet af plastic og indeholder alt muligt snavs.
    Jeg har været på udkig efter en af metal, men kan ikke finde nogen.
    Ved I hvor man kan købe en, - evt. på nettet?
    Mvh Liv
  17. Anine Hansen på 22.01.2008
    Hej,
    jeg ved ikke om jeg er kommet det rigtige sted hen for at stille et spørgsmål, men nu prøver jeg. Bogen anbefaler en krystaldeo - er det det samme som en salt-deo? Jeg har en salt-deo, men er ikke videre imponeret over effekten - er der nogen der har andre gode forslag til deodoranter?
    Med venlig hilsen
    Anine
  18. Stine Relsted på 22.01.2008
    Til kommentarerne vedr. kernesund økonomi
    Kan godt se de fleste spørgsmål er henvendt til Ninka og ikke til alle os almindelige kernesund, men vil alligevel forsøge med at give mine overvejelser med på vejen.

    Jeg lever i en husstand med minimal indtægt med SU, og har derfor også problemer med kernesund økonomi.

    Min erfaring er, at man skal sørge for 2 ting: planlægning og prioritering.

    Planlægning i form at klarlagte måltider. Vi planlægger mad til 1 uge ad gangen - i et andet blogindlæg her på siden læste jeg om en der gør det en måned ad gangen. Det giver mulighed for storkøb/stortilberedning hvor man kan spare båd tid og penge. Derudover giver det mulighed for at få brugt alt det man køber frem for kun halvdelen - hvis man skal bruge ½ knoldselleri i en ret kan så lave dobbelt portion eller planlægge et andet måltid som inkluderer den anden halve. Derudover undgår man småindkøb (og impulsindkøb) som ofte koster dyrt i vores familie i hvert fald. Vi sparer mange penge ved ret stringent planlægning-planlægning-planlægning.

    Hos os er der også en skarp prioritering af Ninkas gode råd. Vi fokuserer på at undgå sukker, gluten og blodsukker-udsving i det hele taget. Om det er økologisk er ikke første prioritet, da mange ting er lidt dyrere i økologisk form. Men mange fødevarer fås kun økologisk hvis de skal være uden sukker/gluten og så køber vi dem økologisk. De varer vi kan få ikke-økologisk køber vi ikke-økologisk (hvis de altså er billigere). Sådan må det være indtil vi bliver rige (as if... men i hvert fald indtil der er flere penge :-). Rengøringsmidler ikke andre ikke-fødevarer indkøbes så øko som muligt men inden for en stram økonomisk ramme. Igen spiller planlægning ind: Vi forsøger at fjerne plastik fra vores køkken/hjem, og det resulterer i ønskesedler om nye ting frem for indkøb.

    Håber I kan bruge det til noget, selvom tankerne kommer fra en almindelig kernesund og ikke hestens egen mund :-)

    /Stine
  19. Line Jensen på 22.01.2008
    Hej Ninka!
    Min mor købte "Kernesund.." for en uge siden - og hun har ikke set den siden :) Jeg er meget begejstret, og læser og afprøver opskrifter på livet løs! Jeg har siden maj sidste år, droppet ko mælk til morgenmad osv, for jeg har haft mavekramper, følt mig oppustet osv.. Så nu står den på soyamælk - og jeg har ikke de samme maveproblemer mere, dog er der sammenhæng med lidt uro i maven, hvis jeg fx har spist en potion youghurt.. Så, så langt er jeg i hvert fald med :)
    Nu skal jeg starte på studie 1. feb, og så leve på su - hvordan skal jeg prioritere mine penge, når jeg gerne vil følge den kernesunde linie!? For hvis jeg skal følge ALLE "regler", så slipper mine penge nok hurtigt op.. Er der måske nogle andre som klarer denne livsstil på su? - modtager meget gerne gode råd! :)
    Hvis jeg både får mere overskud, vægttab og bedre humør - så er der vist ingen grund til at vente med at gå i gang!

    De bedste hilsner - og tak for en inspirerende bog og bloggen her med alle de gode indlæg.

    Line
  20. Stine Relsted på 22.01.2008
    Hej Ninka og andre kernesunde kloge hoveder.
    I min familie forsøger vi at leve kernesundt. Som forfatteren til det ovenstående indlæg er SU en del af indtægten, og nogle ting foregår derfor gradvist - af økonomiske årsager. Jeg har en datter på 2 år, og har et par spørgsmål/overvejelser som jeg håber nogen af Jer har nogle guldkorn til:
    1) Hun har lige været syg med opkast og diarre. I "gamle" dage ville jeg have givet hende mariekiks, lyst brød, æble etc. mens hun var syg for at skåne maven og samtidig sikre at hun trods alt spiste noget. Denne gang gav jeg hende noget speltbrød og lidt frugt. Kunne godt tænkte mig at høre jeres tanker omkring diæt når børn er syge..
    2) Karbad til små. Før vi blev kernesunde var hendes badekar fyldt med plastiklegetøj. Har fået en voldsom aversion mod plastik siden jeg læste bogen + så temaudsendelse om blødgørende stoffer. Lige nu sidder det stakkels barn uden legetøj i badet :-). Nogle gode idéer til badelegetøj som ikke nødvendigvis ødelægger hende??
    3) Videre ad plastikkens verden. Vi har meget service i melamin. Hvad er forskellen på melamin og plastik ift. giftstoffer? I Ninkas bog anbefales det at gå væk fra plastik, hvad vi forsøger at arbejde på. Men hvad med melamin? Er det det samme??
    Gode råd og overvejelser tages imod med kyshånd!
    Vh. Stine
  21. Gitte Tidmand på 21.01.2008
    Jeg har kun fulgt bloggene fra juletid, men dog efterhånden hver dag. Det er utrolig inspirerende at læse om alle de positive oplevelser der på selv ganske kort tid viser sig i folks hverdag.
    Som sagt finder jeg det vældig inspirerende og synes det er ualmindelig trist at høre at det tilsyneladende er nødvendigt at komme med andet end konstruktiv kritik.

    Selv oplever jeg bogen som en form for systematisering af jeres families kamp for at gennemføre et helbredelsesforløb, der gik så godt at I simpelthen måtte dele det med andre – heldigvis for mig og andre. Siden jeg var sytten har jeg været i gang med at finde vejen til at få det bedre, udvikle undren, prøvet alle mulige terapiformer og jeg kender godt fornemmelsen af at have prøvet et eller andet der var så godt at jeg ville ønske dette gode for alle dem jeg kommer i nærheden af. Desværre glemmer jeg at den enorme positive oplevelse jeg oplever kommer af dels mit erkendelsesniveau, dels det arbejde jeg selv har lagt i at komme fra A til B. Det er meget svært at alle har en positiv oplevelse fra dag 1,hvilket jeg tror er pga. ovenstående og det kan godt være frustrerende. Faktisk lidt pisseirriterende da det lyder legende let.

    Ja, det lyder legende let og det er netop det der skal til, og det er netop alle disse positive blogs der skal til for at alle os andre for blod på tanden til at gå i samme retning. Jeg tror ikke bogen er den eneste sande vej der findes – det er helt sikkert fam. Mauritsons sandhed. Det er bestemt en af vejene og jeg vil sige et virkelig godt bidrag til hvordan man kan komme i gang. Hvis jeg har forstået det ret så er det allervigtigste budskab den giver, at vi hver især skal prøve os frem, undre os, stille spørgsmålstegn, tage stilling til, samt tage ansvaret for de valg vi træffer.

    Med venlig hilsen Gitte, Italien.
  22. Maria Madsen Larsen på 21.01.2008
    Hej Ninka
    Jeg har næsten lige købt din fantastiske bog og slugte den råt - stor ros til jer!

    Der er noget jeg ikke forstår og egentlig gør mig rasende - hvorfor siger alle sundhedsplejersker at man skal give sit barn mælk i lange baner?
    Jeg har en datter på 20 mdr og har ikke givet hende andet end sød-, let og nu skummetmælk. Blev helt "bange" da jeg læste det om mælken. Men vi har så aldrig haft problemer med slim osv, hun stortrives!

    Jeg selv er begyndt at tanke meget over hvad jeg propper i munden, både fordi jeg mangler at tabe 10 efter fødslen, hvor jeg tog 30 på inden. -av min krop. Men nu skal de kilo VÆK og jeg skal være pæn slank igen!
    Jeg havde fødselsdag her i weekenden og efter to uger uden alt det søde, puh jeg havde det dårligt igår og blev faktisk glad - mærkeligt nok, men nu ved jeg det virker.

    Dog er jeg i tvivl økonomisk, min mand og jeg studerer og vi lever for 3500 om måneden - altså de går til kost, tøj og alt uforudsigeligt. Når jeg læser din bog tænker jeg, at jeg får ALDRIG råd til at leve kernesundt eller????

    Med venlig hilsen

    Maria

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.