Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Madblog: Laber lammefilet

Indrømmet! Jeg er et madøre. Uden mad, ville min livskvalitet dale til nulpunktet. Jeg nyder mad og jeg kan nærmest mærke alle mine celler juble, når jeg sidder og tygger på et godt måltid mad. Det fik jeg i går.

Menuen stod på lammefilet med tomat/agurke-salat og stegt peberfrugt med mandler.

Mandlerne og peberfrugten var stjernerne på min tallerken. Søde, krydrede og en eksplosion af smag i munden.

Her kommer opskriften:

Smut mandlerne i kogende vand.

Skær peberfrugter i strimler og steg peberfrugten på panden i smør eller olie. De skal stege i meget lang tid, så skru ned for varmen. Jeg plejer at give dem ½ time på panden.

Skær tomat og agurk i små tern og kom dem op i en skål. Tilsæt en masse frisk persille.

Krydr peberfrugten med lidt timian og tørret rosmarin, peber og salt. Tilsæt de smuttede mandler.

Steg lammefileterne et par minutter på hver side, med lidt salt og peber på og lad dem hvile 5 minutter inden servering.

Maden er færdig, når mandlerne er gyldenbrune over det hele og peberfrugten er blevet godt blød og snasket.

Bon appetit :-)

Knus

Ninka

Kommentarer (13)

  1. Gro Monsen på 13.02.2012
    Kjære Ninka.
    Jeg stusser litt over ditt svar til Dorthe angående proteininntak. Du anbefaler kroppsvekt i kilo x 2 pr hovedmåltid. Dette må da være altfor mye protein? Jeg vet at det forskjellige måter å regne ut proteinbehovet på:
    Feks. 0,5 - 1,5 gram pr kilo kroppsvekt pr dag (Dr Sofie Hexeberg, lege og kostholdsekspert i LCHF kosthold), kroppshøyde i meter x med seg selv x 23 - feks. 163x163x23 (Fedon Lindberg). For min del som er 163cm høy og veier 57 kilo blir dette et DAGLIG proteininntak på mellom ca 86 - 62 gram. Dette er altså rent protein og ikke vekten på selve kjøtt/fiskestykket. Et kyllingbryst vil litt avhengig av størrelsen inneholde omtrent 30-45 gram protein, 200gram stekt lammekotelett inneholder 49 gram protein.
    Proteinmengden i kosten må økes avhengig av aktivitetsnivået selvfølgelig - og hvis vi er flinke til å spise fett, vil proteinbehovet reduseres.
    Dersom man skal følge din anbefaling til proteininntak, så må man vel ta en god del proteintilskudd i tillegg til maten? Eller blir jo dette fryktelig mye mat!! Spesielt ved høy kroppsvekt? Og det finnes også en grense for hvor mye protein kroppen vår kan nyttiggjøre seg. Er det jeg som misforstår deg her?
    Jeg håper du har tid til å svare litt mer inngående på dette med protein og eventuelt legge ut noen linker hvor vi kan lese mer om dette. Det finnes jo så veldig mange forskjellige meninger om dette derute.........
    Klem fra Gro

  2. linda H på 12.02.2012
    Hei Ninka!
    Følger din blog og syns det er fantastisk at du deler så mange bra tips med oss!
    Er en smoothie med bær, banan, kokosolie, proteinpulver, og eple&mangojuice et OK måltid??
    Jeg spiser en del supermat; spirullina, chlorella, hvetegress og diverse andre greens. Bruker å blande det ut i eplejuice hver morgen før jeg spiser frokost. Syns du det høres ok ut, eller vil eplejuicen gjøre at blodsukkeret mitt fyger i luften?
    Håper du kan svare :)
    Klem fra Norge
  3. Dorthe Kristiansen på 10.02.2012
    Hej Ninka
    Du skriver, at man skal spise det antal gram protein til hvert måltid, som svarer til ens vægt ganget med 2. Det er da en god del. Hvor meget skal man spise, hvis man fx vejer 100 kg?? Det må jo svarer til 200 g protein pr måltid. Det svarer til 1 kg kød (kød indeholder typisk 20 gram protein pr 100 g) Har jeg misforstået noget??

    Kh Dorthe
  4. marianne toft på 10.02.2012
    Jeg spekulerer lidt over det der med rodfrugter... :-) Det høje stivelsesindhold, er det bare når de er kogte/bagte? Ninka, du spiser mange rå gulerødder... Er f.eks rødbede i rå udgave så også fint?
    Jeg siger det lige igen.... det er FEDT med denne maduge på bloggen! Tak :-)
    Kh Marianne
  5. Freja Groth på 10.02.2012
    Hej Ninka. Læste lige dit svar til Sofie.
    Når nu du ikke spiser rodfrugter, spiser du så alle andre grøntsager?, også selvom der i nogle er mere stivelse i end i andre, som f. eks ærter?, eller holder du dig kun til "salat-grønsager" - ellers meget lette grønsager? Mvh Freja :)
  6. Bente L på 09.02.2012
    Så utrolig spennende og motiverende med mattips og oppskrifter! Jeg skal på workshopen i Oslo OM KORT TID :) og vil etter den spise på en måte jeg ikke har gjort før. Dette gleder jeg meg veldig til, spesielt nå som jeg kjenner jeg får vann i munnen av å lese om all denne gode maten :). Nyttig informasjon også at man skal variere slik at kroppen ikke danner antistoffer mot enkelte matvarer.
    TUSEN TAKK!
  7. Henriette K på 09.02.2012
    Hej Ninka - Jeg kan ikke helt finde rundt i proteinregnskabet. Jeg burde iflg dig spise 110 gram protein pr. måltid (2*55kg = 110) - men når jeg ser på din tallerken, så kan jeg ikke få det til at give nyet tæt på 100 gram protein..? Et stykke lammekød kommer vel maks på 50g og så lidt mandler oveni - eller er det et kæmpe stykke kød?-tager du flere gange? Tak for skøn inspiration :-)
  8. Siri Olstad på 09.02.2012
    Hei Ninka!

    Spennende å lese både oppskrifter og svar!
    Er dette med fravær av kornprodukter ihht Paleo dietten som du la ut bilder av på FBook?
    Sliter mye med migrene for tiden og lurer på om du har erfaring med at denslags kosthold hjelper?
    Siste spørsmål - er denslags diett en del av Oslo-kurset? (Prøver å få til å reise dit men da må jeg slutte å amme først) :)
  9. Anna Møller på 09.02.2012
    Hej Ninka :-)

    Tak, det var altså lige hvad jeg trængte til: inspiration. Nogle gange er det bare de samme og samme retter vi kører om og om igen. Selv om det er sunde og gode retter, bliver det bare kedeligt i længden... Så TAK for det!

    Jeg vil lige høre dig ad; hvordan er det med ghee og adfærdsforstyrrelser? Jeg har ikke turde prøve endnu, og har haft svært ved at finde erfaringer fra andre. Håber at du kan hjælpe.

    Knuz Anna
  10. Sofie Drejø Jensen på 09.02.2012
    Hej Ninka.

    Det ser rigtig lækkert ud og er en god inspirationskilde. Jeg synes dog at kunne se ud fra billederne, at du undgår fuldkornsprodukter?

    Jeg kan forstå, at hurtige kulhydrater som hvidt brød ikke er godt - men hvorfor undgå havregryn, rugbrød, byg samt ris, quinoa m.m.?

    Mange hilsner Sofie.
  11. Lene Baggesgaard på 09.02.2012
    Super dejlig ide at dele opskrifter. I går fik vi din ret med kylling og salat med stegte auberginer. Det smagte fantastisk. I aften har vi god tid til at lave mad, så der skal vi have hjemmelavede majspandekager med kylling stegt på panden med chili, masser af grøntsager, tomatsalsa og gucamole.
    Vi forsøger at variere vores mad og ikke spise det samme to dage i træk. Det er en udfordring med protein, der jo indgår i alle dagens måltider. Så efter i går med æg til morgenmad, oksekød til frokost og kylling til aften kan det være en udfordring at sammensætte menuer de næste par dage af andre kødtyper. Hvordan varierer du Ninka og i andre på bloggen? Kunne man måske erstatte kødet med tørrede bælgfrugter eller bønner engang imellem?

    Masser af knus fra Lene
  12. Reidun Granberg på 09.02.2012
    Genial ide å dele av hverdagsmatoppskrifter, vi trenger alle til å kunne få noe godt å spise litt hurtig. Min spesielle er en fiskefilet i ovnen på en seng av grønnsaker, disse kan ha vært i kokende vann et par minutter først. Masse deilig olje, Maldonsalt og urter gjør det ekstra godt. Kartofler til den som vil (de danske nye er aller best!) 20 minutter på 200 grader. Hva er det med dere dansker som har vann rundt dere på nesten alle kanter og ikke spiser mere fisk? Kjærlig hilsen Reidun
  13. Karin Thygesen på 09.02.2012
    Mmmmmh, ser lækkert ud! Men jeg undrer mig dog lidt over at du spiser så meget agurk og tomat på denne årstid...Det smager jo ikke særlig godt...Kunne du ikke lave noget mad med årstidens grønsager i stedet?
    mvh
    Karin

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.