Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Madblog: Simpel og sund aftensmad

Kører aftensmaden på rutinen og har du et fast repertoire, du disker op med, når maden skal på bordet og indkøbsvognen fyldes?

Kroppen begynder at danne intolerance over for en bestemt fødevare, hvis den får det samme 5 dage i træk eller mere. Derfor:

Lad os dele opskrifter med hinanden. Hvilke kernesunde, lækre, nemme og simple retter har du i ærmet?

Jeg starter....

Her er en opskrift på minutsteak med flødesauce, gulerødder, persille og oliventapenade:

  1. Rød peber steges langsomt ved svag varme på panden, indtil de bliver bløde.
  2. Lidt rød karry-pasta svitses med et par minutter.
  3. Drys lidt peber og hæld piskefløde i og lad det småsimre lidt.
  4. Imens steges steaken et par minutter på hver side.
  5. Hæld stegeskyen ned i saucen og server med persille, rå gulerødder og oliventapanade. Drys eventuelt lidt frisk rød chili hen over.

Bon appetit.

KNUS

Ninka

Kommentarer (9)

  1. Susanne på 10.11.2017
    Hej
    Jeg har faktisk også brugt madkasser de seneste år - det er så skøn en måde at blive inspireret på og også tvunget til at bruge nogle nye og andre råvarer end hvad jeg ellers lige vil smide i vognen når jeg er i Brugsen. Vi får faktisk også fra https://www.retnemt.dk/maaltidskasser.htm lige for tiden - ligesom Anette.
    Men helt sikkert også skønt med inspiration fra forskellige blogs - når tiden er til det, så sidder jeg i sofaen med en kop kaffe og finder på spændende ting - især hvis vi skal have gæster. Så tak for inspiration her :)
  2. Anette J på 27.10.2017
    Hej
    Så skønt at følge med her og få god inspiration. Jeg er så ikke-kreativ, så elsker virkelig at andre kan give mig ideer :D Menuen er nemlig det evige problem hjemme ved os.. Så takker for det :)
    Har også brugt www.retnemt.dk/madplan til inspiration til sunde retter – synes de er ret lækre, og så behøver man ikke at følge dem slavisk, men kan spice dem op som man vil
  3. Mette Jeppesen på 19.01.2012
    Super god idé at bytte opskrifter, jeg er desværre ikke så opfindsom, så jeg nyder godt af jeres opskrifter :)
  4. Henriette Bekker på 19.01.2012

    Her en opskrift på rissalat...

    3-4 dl. ris gerne de brune
    1 gul og en rød peberfugt i tern
    2 gulerødder i tern
    en stor håndfuld nødder eller peanuts
    1/2-1 pakke bacon
    Persille

    Risene koges og baconen tilberedes, det hele blandes i en skål

    Tomatsauce
    2 spsk olivenolie
    1 ds tomatpure
    1 dl vand
    1/2 løg
    1 fed hvidløg
    1 spsk honning
    Chili pulver og evt. tabasco

    Olien varmes op og hvidløg kommes i, de må ikke tage farve, det skal kun bruse omkring dem...derefter tilsættes løg og varmes med til de er blanke. Tomatpure og vand tilsættes og det koges op. Så tilsættes honning og der smages til med chilli og evt. tabasco



  5. Jane Høyer på 17.01.2012
    Kære Ninka og alle i andre skønne kvinder :-)

    I går stod menuen på:
    Hakkebøf med tilbehør.

    Form bøfferne og svits dem på en varm pande på begge sider. Jeg krydrer dem med Herbamare urtesalt.
    Læg dem i et fad med en god klat hvidløgssmør over og færdiggør dem i ovnen ved 175 grader i 20 min.
    Skyl friske spinatblade og anret dem på tallerknen. Rist nogle pinjekerner i kokosolie og drys over.
    Anret de færdige bøffer ved siden af og server med hj.lavet pesto - mums og velbekomme :-)
  6. Gro Monsen på 17.01.2012
    "Kroppen begynder at danne intolerance over for en bestemt fødevare, hvis den får det samme 5 dage i træk eller mere."
    Kjære Ninka. Jeg har bare lyst til å spørre om hva du bygger dette på. Det er mange ting jeg spiser/drikker/bruker i maten hver dag - avokado i morgenshaken, kokosolje/olivenolje til steking og dressinger, nøtter og frø i salaten osv. osv. Synes derfor det høres litt skremmende ut at kroppen danner intoleranse for dette som jeg iallefall bruker så og si hver dag. Eller gjelder det bare bestemte typer av mat/fødevarer. Dette har jeg aldri hørt om før og kunne godt tenke meg å vite litt mer om.
  7. Lene Baggesgaard på 17.01.2012
    Kære Ninka

    Tak for en altid inspirerende blog. Men jeg har lige et spørgsmål?
    Jeg er en af dem, der tror at vi mennesker bør spise økologisk, lokalt og efter årstiden, som de gør mange andre steder i verden, og som vi også gjorde i Danmark engang. Men hvordan harmonerer det mon med reglen om at kroppen danner antistoffer efter kun fem dage. I æblesæsonen plukkede jeg og mine tre børn selv æbler fra vores æbletræer og spiste mange hver dag, mange dage i træk, og det samme med jordbær, hindbær og nye kartofler fra haven.

    Mange kærlige hilsner
    Lene
  8. jane weiss på 16.01.2012
    Hej

    Denne ret er lækker og hurtig at lave.

    Fintsnittet hvidkål eller spidskål svitses til det er let gyldent, i en god olie. Tag kålen op og stil den til side.
    Svits fintskåret oksesmåkød, skal ikke have for længe, tilsæt soyasauce, æblejuice, peber, sesamfrø og chili eller cayenne. Bland kålen med rundt, så er der serveret.
    Smager også godt med en rød peberfrugt i svitset med sammen med kålen og giver noget mere farvespil.
    Hilsen
    Jane
  9. Mette Frederiksen på 16.01.2012
    Piskefløde? Som i rigtig piskefløde fra en ko?

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.