Mere stenaldermad: Broccoligratin
Jeg elsker simpelthen broccoligratin - eller gratin i det hele taget. Det er så nemt, lækkert og delikat, at alverdens frosne og færdiglavede gratiner i køleboksene i supermarkedet godt kan gå hjem og ligge sig. Sådan er det i øvrigt med meget færdigmad, synes jeg.
Til denne lækre gratin, spiste jeg rødspættefileter til, som jeg havde vendt i mandelmel og en masse krydderier og stegt på panden.
Broccoligratin:
Et tærtefad smørres med lidt olivenolie.
Frossen broccoli, frosne ærter og frosne blandede svampe hældes i fadet. Der skal være godt fyldt. (Det behøver slet ikke at være frosne grøntsager - denne er bare den hurtige og nemme variant. Hvis du bruger friske grøntsager, skal du huske at dampe broccolien lidt først).
12 æg piskes sammen med peber, salt, stødt chili, muskatnød, evt. lidt paprika. Der skal være mange krydderier i, især muskatnød, for at det ikke kommer til at smage af æggekage, men af gratin.
Hæld et ordentligt skvat olivenolie i - jeg vil skyde på, at jeg bruger 2-3 dl.
Æggemassen hældes ud over grøntsagerne og fadet sættes i ovnen på 200 grader varmluft. Skal have cirka en halv time.
Serveres med fiskefileterne (eller noget andet lækkert fisk eller kød).
Tåler du smør, smager en smørklat godt på gratinen.
Velbekommen :-)
Vil du have flere tips til stenalderkost, kan du købe den nye e-bog LIGE HER
Vil du have 3 gratis opskrifter på chokolade-is, kokostoppe og æbletærte i stenalder-variant, så hent dem HER
Knus
Ninka
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (9)