Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Mere stenaldermad: Broccoligratin

Jeg elsker simpelthen broccoligratin - eller gratin i det hele taget. Det er så nemt, lækkert og delikat, at alverdens frosne og færdiglavede gratiner i køleboksene i supermarkedet godt kan gå hjem og ligge sig. Sådan er det i øvrigt med meget færdigmad, synes jeg.

Til denne lækre gratin, spiste jeg rødspættefileter til, som jeg havde vendt i mandelmel og en masse krydderier og stegt på panden. 

Broccoligratin:

Et tærtefad smørres med lidt olivenolie.

Frossen broccoli, frosne ærter og frosne blandede svampe hældes i fadet. Der skal være godt fyldt. (Det behøver slet ikke at være frosne grøntsager - denne er bare den hurtige og nemme variant. Hvis du bruger friske grøntsager, skal du huske at dampe broccolien lidt først).

12 æg piskes sammen med peber, salt, stødt chili, muskatnød, evt. lidt paprika. Der skal være mange krydderier i, især muskatnød, for at det ikke kommer til at smage af æggekage, men af gratin.

Hæld et ordentligt skvat olivenolie i - jeg vil skyde på, at jeg bruger 2-3 dl.

Æggemassen hældes ud over grøntsagerne og fadet sættes i ovnen på 200 grader varmluft. Skal have cirka en halv time. 

Serveres med fiskefileterne (eller noget andet lækkert fisk eller kød). 

Tåler du smør, smager en smørklat godt på gratinen.

Velbekommen :-)

Vil du have flere tips til stenalderkost, kan du købe den nye e-bog LIGE HER

Vil du have 3 gratis opskrifter på chokolade-is, kokostoppe og æbletærte i stenalder-variant, så hent dem HER

Knus

Ninka

Kommentarer (9)

  1. Malin Wahlström på 14.03.2012
    Har du prövat att använda b jäst någon gång. Det är en jäst som är mättad och ej påverkar Candida(har jag läst, men vet inte om det stämmer?). Det är jättebra som ost-smak och innehåller b-vitaminer. jag använder det i gratänger och på popcorn. Jag bara älskar smaken. Jag brukar också göra en ost sås av det. då kokar man havregrädde(eller annan vegetabilisk grädde som man tål) tills hälften av innehållet i grytan är borta. Sedan låter man det svalna, sedan så rör man i ett ägg och kryddar mer b-jäst och mineralsalt. Sedan häller man det över gratäng eller liknande och gratinerar i ugn. blir jättegott.
  2. Cecilie Mandel på 20.02.2012
    Hej Ninka
    Lyder rigtig lækker.. Hvor finder du frosne blandede svampe?
    Kærlig hilsen Cecilie
  3. Heidi Elbrink på 20.02.2012
    Hvis man indstiller sin ovn på 200 grader, så går der lang tid inden maden der er i ovnen bliver 200 grader. For så vil jeg mene at maden er overtilberedt hvis den når den temperatur....
  4. lene warncke på 19.02.2012
    Hej Ninka, jeg har været lidt fraværende på kernesund det sidste år, men nu er jeg på igen;o)
    Har lige modtaget opskrifter på stanaldermad og i bruger honning? er honning ok, som i jeg også må tage lidt i min the, eller på mine glutenfrie boller?

    Knus Lene
  5. Ingerd Astrid Søndergaard på 19.02.2012
    Tusind tak for alle dine spændende og inspirerende opskrifter.
  6. Jane Høyer på 16.02.2012
    Hej Ninka
    Jeg synes, det er super, du kombinerer din kerndesunde livsstil med Paleo kost - dejligt. Jeg kan kun opfordre dig og skønne Maya Gry til at lave flere opskriftsbøger - også gerne madpakke og børnemad :-)
    Det er en super fed livsstil - på den absolut fede og nærende måde og jeg elsker det. Jeg er overbevist om, det er den rette næring for både sundhed, vægttab og velvære og det bliver kæmpestort - også i DK, når folk får øjnene op for det.
    Så kom frisk og vær først med de bedste og mest lækre opskriftsbøger :-)
    Knus, Jane
  7. Rikke Pia Hansen på 16.02.2012
    Hej Ninka.
    Produkterne cal-mag citrat med d-vitamin og urter fra Solay, zink fra Biosym og b-complex fra Biosym. Hvad siger du til dem, er de okay at ta? Jeg skal indenfor en rimelig periode skifte over til Charles Poliquin\'s produkter og ta dem.
    Knus Rikke..
  8. Marisa Priess på 16.02.2012
    Mmm, ser så lækkert ud :-)
  9. Rikke Pia Hansen på 16.02.2012
    Hej Ninka,

    Kan olivenolien godt tåle at komme i ovnen på 200 grader uden at ødelægge olien?

    Knus Rikke..

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.