Ninka svarer på jeres mange skønne spørgsmål
Denne blog handler kun om nogle af de mange spørgsmål, jeg har fået i denne uge. Det er umuligt at svare alle, men jeg har udvalgt nogle, der går igen. I må ikke blive skuffede, hvis jeg ikke svarer jer herinde på bloggen. Jeg gør, hvad jeg kan. Nederst i dokumentet en rugbrødsopskrift.
Kager, der ikke smager og børn, der kun vil ha´ Macdonalds shakes, ak ja. Ganske kort: Jeg er glad for, at vi fik børneorm, dengang for lang tid siden, da vi skulle lægge kosten om. For de lever af alt sødt. Og derfor fik vi det råd at udelukke selv frugt i 14 dage. Og ALT sukker og sødt. Jeg lover dig for, at ungerne satte pris på frugt (og dermed også frugtshakes) derefter. Det er radikalt, men det kan give dem smagen for naturens sødme tilbage.
Billedet her er af kakao-peanuts-baren, som er i "Kernesund Mad". Den laver vi (efter inspiration fra vores bloggere Søren og Carina som tærte. Altså op i en form med massen, i køleskab et par timer. Server med soyaflødeskum og flødeskum til dine "almindelige" gæster. Den er et rigtigt hit hos næsten alle.Tak til Julie Nilsson for den skønne opskrift på chokolade. Den finder I i kommentarerne til min blog i går. Prøv den.
SPARETIPS
Når det kniber med pengene, så drop kornprodukterne. Tag kun en multivitamin og olierne (Livets, Udos eller hørfrøolie eller hampeolie OG fiskeolie.)
Skær ned på guf.
SULTEN EFTER SHAKE OG PROTEINPULVER
Prøv at spise et æg til eller lav flere portioner. Det kan være nødvendigt med to store spsk. proteinpulver til voksne. Prøv også med mere olie. Hvis det ikke hjælper, så spis et æg til eller et stykke fisk, kylling, pølse eller andet protein. Der kan være forskel på familiemedlemmer. Nogle har det meget bedre og er længere mætte, hvis de spiser rester af aftensmaden fra i går til morgen. Hav respekt for dem, der hellere vil have bøf, kylling, chili con carne eller andet til morgenmad.
Man kan få risproteinpulver på www.greathealth.eu eller i vores netshop, der ikke smager slemt. Jeg leder stadig videre efter flere alternativer.
"UMULIGE" UNGER
Kære mor til den vilde 6-årige. Nu ved jeg jo ikke, præcist hvad I spiser, men selv en smule sukker gør det samme ved Melvin. En anden mulighed er, at det er hendes 6-års krise. Du får så meget forståelse og kærlighed til din lille umulius, hvis du læser kapitlet om den alder i Anna Wahlgrens bog "De kære børn". Tro mig, jeg kender til lysten til at sætte Melvin ud i hundehuset. Har I sorteret alle E-numre fra i jeres liv? De kan give hyperaktive unger.
Vitamix som eneste maskine?
Kan man bruge den til at lave kugler med? Det bedste er at spørge og kontakte www.reifwolff.dk .
Og til sidst: Nu skriver computeren pludselig med grøn, men hvad fanden, det er jo det, vi er. Så pyt. Her er en rugbrødsopskrift fra Lars, som jeg talte meget med, da jeg var til bryllup for nylig. Han lever kernesundt og elsker det. Dette rugbrød er en succes hjemme i hans lile familie. Så prøv den, hvis andre opskrifter er mislykkedes for jer. Det er en revideret udegave af det brød, vi bagte på den kernesunde camp.
INGERS GLUTENFRI BRØD:
25 gram gær
6 dl vand
15 opblødte blendede svesker
1 spsk birkesød
1 spsk salt
1 tsk koriander
1 tsk stødt fennikel
1 tsk stødt anis
100 gram knuste hørfrø
50 gram knuste sesamfrø
100 quinoamel
100 gram hirsemel eller en rest hirsegrød
100 gram majsmel
100 gram rismel
25 gram kartoffelmel
50 gram Maizena uden gluten, mælk. Eller Arrowroot.
40 gram (½ dl) Husk (loppefrøskaller)
500 gram forkogte kerner (en blanding af græskar, solsikke, quinoa, hel hirse, hel boghvede eller hvad man har lyst til – man koger kernerne i ca 10-15 min i vand der lige dækker og lader derefter køle af inden de blandes i. Man kan koge en stor portion kerner og fryse dem i passende portioner så man ikke skal koge hver gang)
Alle ingredienser røres sammen og fyldes i en stor form med bagepapir. Hæver 1 time. Bager 60-70 minutter ved 180 grader (varmluft 160 grader). "
Knus
Ninka
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (65)