Nyt kernesundt superår (og Melvins kviksølvforgiftning)
2 ugers ferie er godt nok lykken. Her er jeg i fin stil på vej ned ad bjerget med mine unger efter mig.
2 uger inden var vi på skift syge. Så vi har haft vidunderligt meget tid sammen.
Der er så meget, jeg vil dele med jer. Hvor skal jeg begynde?
Jeg håber alle har haft en fantastisk jul.
Vi holdt den 100 % kernesund og endda uden stivelse. Vi fik mad med fra hotellet til turen, og havde booket et hotel i Tyskland, som vi kørt ind på på vejen hjem, som kunne lave mad til os.
Eller det vil sige: Søren og Carina fra bloggen havde fundet det til os. Søren har rejsebureau, og jeg er ved at prøve at overtale ham til at lave et kernesundt rejsebureau. TAk, dejlige Søren.
Og hvad gør jeg så? Jeg tænker: Nu har jeg levet uden sukker, stivelse og gluten i snart et år. Uden nogen test-dage. Jeg tror, jeg vil prøve (og nyde) en Rittersport med nødder og en pose chips.
Som sagt, så gjort. Chipsene var de der junkfood-nogen der er lavet af kartoffelpulver. De smagte godt med medbgraft guacemole fra hotellet. Rittersporten var ALT for sød.
Hvad skete der?
Fra det øjeblik, maden ramte min mave, kunne jeg mærke, hvordan det syrede dernede. Det var som om, min krop råbte "HVAD?" "Hvad laver du?". Og så blev jeg SYG. Jeg fik den vildeste kvalme og jeg var på toilettet hele natten. Min krop valgte den lange udskillelsesmetode. Så det blev til mange toiletbesøg. Og det, der kom ud, lignede ikke noget, jeg havde set før. Hvidt, underligt, klamt.
Bagefter var jeg SÅ taknemmelig over den lektie. Almindeligt slik har nu vær4et så længe ude af mit liv, at det ikke kan komme på besøg mere. Når jeg skal nyde sødt, skal det være 70 % sukkerfri Valrhona. Har I prøvet den? Mums. Jeg er så glad fordi det chokolade, der engng var min favorit, nu helt har mistet sin glans. Jeg synes, det er så vigtigt at prøve det af. I stedet for bare at fornægte for evigt og have chokoladen som et længelsfuldt minde, der SLET ikke har hold i virkeligheden.
Kviksølvforgiftet af dåsetun
Vi har talt lidt frem og tilbage på bloggen om to ting, som er meget vigtige for mig at dele med jer her og nu:
Tun
Hvorfor det er vigtigt, at hele familien lever sundt
Tun først. Vi får jævnligt lavet tests af Bertram, så vi kan se, hvordan det går med ham. For et par år siden havde han intolerancer (antistoffer mod) stort set alle fødevarer. I dag er det eneste, han har antistoffer imod tomat og græskar. Hans tarm og fedtforbrænding samt optagelse af vitaminer og mineraler, der før var helt ude af funktion, fungerer nu smukt. Alle tal er fine. Vi får lavet tests hos Nordic Clinic og på Laboratorie Phillipe Auguste via vores amerikanske læge, Jeff Bradstreet.
Men det sidste år, har jeg været bekymret for Melvin. Sorte rander under øjnene, træthed og udslæt rundt om Melvins mund, når han spiste brød eller frugt var bare nogle af tegnene.
Hvorfor var jeg bekymret? Fordi, jo mere, jeg kigger på litteratur og forskning indenfor område med autisme, ADHD og lignende, jo mere står en ting klart: De familier, der har et særligt barn, har ofte genetisk dårligt immunforsvar, afgiftning og mave-tarm-funktion. Ligesom deres forældre, mormødre og oldemødre ofte har døjet med allergier, gigtlidelser, mave-tarm-problemer.astma, gentagne infektioner osv. Hvad betyder det?
Det ebtyder, at Melvin er født med et svagt immunforsvar, tendens til mave-tarmproblemer, dårlig afgiftning og alle de ting, som Bertram også er født med. Hos Bertram udartede det sig til autistiske træk. Bertram har været i massiv behandling med næring og kosttilskud samt udrensning. Melvin har vi taget lidt lettere på. Han var jo ikke syg. Så han fik ofte lov til at spise det samme som alle andre, og altid, når han var ude. Det begyndte at vise sig at være en dårlig ide.
Og ja. PÅ både Mortens og min side, er de lidelser noget, der er arvet.
Vi fik lavet tests, der viste, at Melvin har en bakterie, der hedder Clostridia. Den er meget almindelig og svær at komme af med, ligesom gærsvamp. Og den suger næring, laver ro i fordøjelsen og giver dårligt helbred. Derudover har Melvin kviksølv og andre tungmetaller i kroppen i alt for høje mængder (det har ingen af os andre). Og hvad har Melvin spist i meget store mængder. hver uge? Dåsetun.
Ifølge min læge, Jeff Bradstreet i USA, er det derfor. Han siger også, at Melvin skal have renset det ud. Og jeg er ved at finde ud af, hvordan jeg får det offentlige system til at hjælpe mig. For her er tale om en kviksølv forgiftning.
Her er mit budskab til jer: Lad være med at spise tun. Jeg troede egentlig på det, når Sundhedsstrelsen sagde, at de mængder, der er i, er ufarlige. Det var selvfølgelig dumt af mig at give ham så meget tun, men jeg tænkte: For fanden, det er i det mindste sundere end aæt det andet crap, børn ellers beder om.
Det er det ikke. Som Jeff Bradstreet formulerer det:
"I Skandinavien tager I for let på det med at spise fisk. I mine øjne er det ok at spise fisk, hvis man sørger for at blive udrenset for tungmetaller jævnligt. "
Problemet er, at det kan man ikke blive i DK, sådan somm man kan på klinikker i USA. Og det er heller ikke ufarligt. Udrensningen hedder "kelering". Og det er en væske, der binder tungmetaller (men også andre mineraler) og trækker dem ud af kroppen.
For børn med underskud af mineraler, kan det være et stort problem, så de skal måles og testes og suppleres med mineraler af en erfaren behandler i processen. desuden er der en tendens til, at bakterier og gærsvampe blusser op, så derfor skal der HELT være kontrol på tarmsystemet, som skal fungere INDEN.
Jeg ved godt, at der er opskrifter på tun i de bøger, jeg allerede har skrevet. Også i den, der er på vej i handlen til foråret.
Jeg skal kontakte forlaget og snakke med dem om, hvad vi gør nu.
Kære venner. Der er meget mere at fortælle. Lige nu skal jeg sidde og forberede at jeg på lørdag får en flok fantastiske kernesunde kvinder herhjem til mig. de skal på 6 måneder igennem en forvandlingsproces, som blivr så spændende. Og jeg glæder mig til den rejse, vi skal på sammen.
Hav en vidunderlig dag.
Lad mig høre, hvordan I har haft det i julen.
Knu
Ninka
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (43)