Opskrift: Gammeldags grydestegt mormor-kylling
Jeg eeelsker kylling. Og noget af det bedste jeg ved, er denne her opskrift. Den er fra min bog "Kernesund Økomad."
Det gode ved opskriften er, at den er simpel. Den tager lang tid at lave, men passer helt sig selv. Så mormor-kyllingen er aktuel i en weekend, hvor I skal hygge lidt ekstra derhjemme.
Opskriften er til 4 personer.
- 1 økologisk kylling på 1½-2 kilo
- 1 bundt persille
- 1 dl rosiner
- Smør eller kokosolie til stegning
- ½-1 liter vand
- 2 spsk tamari (glutenfri soya)
- Evt. 3 spsk majsstivelse, kuzu eller lidt piskefløde til jævning
Gnid kyllingen med salt og peber, og prop den med meget hakket persille og så mange rosiner, du kan få plads til. Brun den i lidt olie eller smør på alle sider i en stor stegegryde. Hæld ½ liter vand ved og tamari.
Skru helt ned for temperaturen og lad den simre i cirka 2 timer, alt efter størrelse. Måske skal der lidt mere vand til undervejs - den må aldrig koge tør.
Tag kyllingen op. Tilsæt evt. lidt vand eller bouillon til skyen, så du har en passende mængde til sovs. Jævn sovsen med majsstivelse, kuzu eller fløde.
Server med hjemmelavet agurkesalat, broccolisalat eller hvad du synes godt om.
Knus
Ninka
P.S. Kyllingens tilberedningsmåde duer kun til en øko-kylling.
P.P.S. Hvilken gammeldavs favorit ret har du?
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (1)