Sådan nyder vi julearrangementer
Æbleskiver i fritten eller fælles jule-klippedag med morgenmad, hvor der blev serveret franskbrød med syltetøj og ost (vor fortids favorit-morgenmad, som livet simpelthen er for kort til). Eller i dag: Hygge-juletur for bertrams klasse med boller og perbernødder som tema.
Jeg tænkte, at i måske ville høre, hvad vi gør, når december byder på udfordringer, som ellers er forbeholdt fødselsdage og højtider. HVER DAG.
På klippe-klistre-dagen lavede jeg pandekager af æg og banan banket sammen og stegt som pandekager med marmelade fra fiordifrutta (uden sukker) til. Og så lavede jeg ristede øko-wienerpølser deun gluten og mælk. Med lidt ketchup til. En pose med nødder og grønt. og så afsted. På billedet kan I se Bertram spise i begejstring. Protein-Melvin foretrak pølserne og grøntsagerne. Og han har ikke noget problem med, at der står poser med morgenbrød og juice med sukker hos kammeraterne.
I dag har Bertram hjemmebagte glutenfri boller med på hyggeturen og et stykke raw chokolade i stedet for pebernødder (vi bager først efter den kernesunde julekogebog i næste uge).
Så er den skid slået.
Det er ikke sådan, at ungerne slet ikke får noget af det, de andre spiser i julen. I weekenden var han besøg hos sin nye ven, Villads. Og hans mor og far kan noget med kvalitet, hygge og lækker mad. Så der fik han farmandens hjemmelavede pizza og is til dessert. Og vi fik at vide, at han inden han spiste isen lige sad lidt og forberedte sig på den kommende nydelse, imens han sagde: "Det her, det bliver godt."
Og sådan er jeg tilfreds med, at det er.
At de usunde ting er kvalitets-chokolade, kvalitets-is, hjemmelavet pizza EN GANG IMELLEM. Og når vi spiser det, skal jeg love for, at det bliver værdsat og nydt. Noget helt andet, end dengang, hvor vi kværnede det hver dag.
Der er surprise julegave i klubben i den anledning. Det er en video-opskrift på RAW chokolade fra Rå Reif, som er et super lækkert, sundt alternativ til Chokoladepålægschokoladekalenderen.
MMMMMMMM.
Ninka
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (5)