Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Se vores aftensmad

Jeg siger ikke, at det er let.

Men jeg synes det er sjov at eksperimentere med at få grøntsager i børnene.

Her er tilbehøret til aftensmaden herhjemme de sidste par dage.

Deller af søde kartofler, bune ris, æg, rødbede, løg.

Dertil skårede appelsiner, peberfrugt og agurker.

Og en anden dag:

Dip af bagte auberginer blendet med lime og oliveolie og ristede mandler til. Grønt fad med æble, agurk, peberfrugt, tomat, avocado.

 

Og sådan ser vores køleskab ud, når vi har handlet ind til weekenden :-)

 

 

 

Kommentarer (6)

  1. Marlene Pedersen på 09.11.2010
    Nu vi er ved lækker mad: Her en af mine bedste opskrifter.

    Glutenfrit grovbrød med gulerod

    Det skal du bruge:

    25 g. frisk gær
    3 dl. lunkent vand
    2,5 dl. æblejuice/most
    3 spsk. blendede solsikkekerner
    3 spsk. hele hørfrø
    100 g. fuldkornsrismel
    50 g. majsgryn
    50 g. maizena
    100 g. hirseflager eller quinoa-flager
    100 g. knækket boghvede
    1 lille fintrevet gulerod
    1½ tsk. groft salt
    1 toppet spsk. HUSK loppefrøskaller


    Sådan gør du:

    Blend solsikkekerner – det er lettest i en minihakker.
    Vej alle de tørre ingredienser af og bland dem med de blendede kerner i en stor skål.
    Riv guleroden og bland den i skålen med det andet.
    Tilsæt lunkent vand og æblejuice, tag ikke lunkent vand fra vandhanen – det skal have været kogt først.
    Bland det hele sammen i skålen, brug en røreske og rør i 3-4 min. Dejen er klistret og det skal den være.
    Lad dejen hæve overdækket med viskestykke i ca. 45 min.

    Rør i dejen og hæld den i en brødform beklædt med bagepapir. Brug lidt vand på skeen for at få gjort dejen flad og jævn i formen. Efterhæv i ca. 45 min. og bages på nederste rille ved 170 grader i 55 min. Tip brødet ud af formen og lad det afkøle helt på en rist. Vent med at skære i brødet til det er afkølet.
    Skal det fryses skæres det i skiver med mellemlægspapir mellem skiverne.

    Marlene Pedersen
    Ernærings- og husholdningsøkonom, praktiserende passionist af mad uden mælk, sukker og gluten 


  2. Marlene Pedersen på 09.11.2010
    Ser lækkert ud. Jeg kan især anbefale dippen af bagte auberginer. Den er en af topfavoritterne hjemme hos os. Bagte auberginer med et par fed bagte hvidløg blendes med lime/citron og olivenolie, (helst italiensk efter min smag). Smager også fanfastisk til laks :-) Mums.
  3. Ulla Mikkelsen på 08.11.2010
    Kan vi ikke få opskriften på de deller af søde kartofler, bune ris, æg, rødbede, løg? Det ser meget lækkert ud det hele :-)
  4. Birgit Melby på 06.11.2010
    Kære Ninka!
    Jeg spiser med øynene og blir kjempeinspirert av å se alle de fine fargene. Når en blir vandt med å ha farge på alle måltidene, klarer en ikke å spise et måltid uten :-).
    Her i Norge er det ikke lett å få alt økologisk, så jeg kjøper begge deler. Trøster meg med at jeg ihvertfall har et balansert kosthold, hvor ca. 80% er økologisk. Takk for inspirerende blogg.
    Klem Birgit
  5. Marisa Priess på 05.11.2010
    Hej Ninka,
    Det ser da vildt dejligt ud på billederne :) Lige efter min smag :) Synes det er fantastisk det I gør og jeg har lært helt vildt meget af jer! Selvom man er ung og ikke har børn, kan man sagents leve sundt, ville bare ønske der var flere som gjorde det!
    Mange hilsner herfra
  6. Anja Åkesson på 05.11.2010
    Hej Ninka! Det var fantastiskt att se er i svensk tv. Jag har haft era böcker sedan de kom ut i Danmark och försöker att följa dem så gott det går i vårt liv. Jag har en dotter som är 4 år och inga allergier men en son på 10 månader som har ägg och mjölk. Så tur att jag har era böcker till att lära hela familjen att äta som min son måste äta. Tack!!

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.