Slankende og lækre hørfrø-knækbrød
I fredags skrev jeg, hvorfor hørfrø er super slankende og jeg lovede jer opskriften på hørfrø-knækbrød, som både er slankende og svimlende lækkert.
Det smager lidt hen af rugbrød.
Vil du læse fredagens blog, om hørfrø, kan du klikke ind HER
Opskrift på knækbrød:
200 gram hørfrø
200 gram sesamfrø
3-4 æg, alt efter størrelse
Lidt salt
Et skvat olie
Kværn hørfrø og sesamfrø i en kaffemølle, til det bliver HELT FINT mel. (En meget kraftig blender kan også gøre det)
Bland melet med de øvrige ingredienser. Massen skal have en marcipan-agtig konsistens.
Bland dejen ud på en bageplade, beklædt med bagepapir. Tag endnu et stykke bagepapir i samme størrelse og læg hen over dejen. Rul med en kagerulle, til dejen er ultra tynd. Så tynd som knækbrød skal være. Smid det øverste lag bagepapir ud.
Tag en kniv og skær igennem dejen, så du får den størrelse knækbrød, du ønsker.
Bages i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft), i cirka 15 minutter. Jeg glemmer altid at tage tid - de 15 minutter er et skud. Når knækbrøddene er hårde, er de færdige. Tages ud af ovnen og brækkes over. Køles af på en rist og opbevares i en lufttæt beholder. Kan bruges med en ordentlig omgang tandsmør, tunmousse eller andet lækkert pålæg.
Har du en lækker kernesund opskrift, som er uden korn? Del den gerne her på siden.
Knus
Ninka
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (11)