Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Slankende og lækre hørfrø-knækbrød

I fredags skrev jeg, hvorfor hørfrø er super slankende og jeg lovede jer opskriften på hørfrø-knækbrød, som både er slankende og svimlende lækkert.

Det smager lidt hen af rugbrød.

Vil du læse fredagens blog, om hørfrø, kan du klikke ind HER

Opskrift på knækbrød:

200 gram hørfrø

200 gram sesamfrø

3-4 æg, alt efter størrelse

Lidt salt

Et skvat olie

Kværn hørfrø og sesamfrø i en kaffemølle, til det bliver HELT FINT mel. (En meget kraftig blender kan også gøre det)

Bland melet med de øvrige ingredienser. Massen skal have en marcipan-agtig konsistens.

Bland dejen ud på en bageplade, beklædt med bagepapir. Tag endnu et stykke bagepapir i samme størrelse og læg hen over dejen. Rul med en kagerulle, til dejen er ultra tynd. Så tynd som knækbrød skal være. Smid det øverste lag bagepapir ud.

Tag en kniv og skær igennem dejen, så du får den størrelse knækbrød, du ønsker.

Bages i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft), i cirka 15 minutter. Jeg glemmer altid at tage tid - de 15 minutter er et skud. Når knækbrøddene er hårde, er de færdige. Tages ud af ovnen og brækkes over. Køles af på en rist og opbevares i en lufttæt beholder. Kan bruges med en ordentlig omgang tandsmør, tunmousse eller andet lækkert pålæg.

Har du en lækker kernesund opskrift, som er uden korn? Del den gerne her på siden.

Knus

Ninka


Kommentarer (11)

  1. pia hansen på 29.04.2015
    Hvor er det nemt og lækkert. Tusind tak 😀
  2. Tula Berthelsen på 19.05.2012
    Hvad kan man bruge i stedet for sesam eller solsikkefrø? Har en datter der ikke tåler disse 2 slags frø.

    -Tula
  3. Vár Trygvadóttir på 03.05.2012
    Det er bedre at spise hørfrøene hele! Og temperaturen bliver nok højere inde i knækbrødet eftersom det er så tyndt i forhold til temperaturen i et almindeligt rugbrød inde i ovnen - ville jeg gætte på. Så alt med måde:-)

    Læs fødevarestyrelsens råd her:

    http://www.altomkost.dk/Services/Nyhedsrum/Nyheder/2008/Foedevarestyrelsen_frarader_+hoejt_indtag_af_solsikkekerner_og_horfro.htm
  4. Morten Birk på 07.03.2012
    Hei Ninka. Tusen tusen takk for en herlig oppskrift. Ungene elsker disse like mye som vi foreldre.
    Smaker fantastisk! Mer slike oppskirfter ;)
  5. Gitte Tidmand på 06.03.2012
    Jeg bagte knækbrødene og var virkelig glad for denne ide. Desværre tror jeg hørfrøene kommer højt op i temperatur for jeg lagde mærke til at det sydede og boblede. At bage hørfrø i knækbrød er ikke det samme som at bage dem ind i brød. Alt melet gør at temperaturen ikke kommer op i krummen i brødet, hvorimod knækbrødet ikke har noget at stå imod med.
  6. joan koch på 06.03.2012
    Hej Igen :)
    Det lykkes alligevel at få min blender til at male frøene, tog bare laaang tid :)
    Nu er dig og Heidi ikke enige ang hørfrøolien - det olie der ligesom ligger på knækbrødene når de kommer ud af ovnen, er det fra hørfrøene?? Så har det jo fået varme....så nu er jeg jo faktisk i tvivl hvem af jer der har ret??
  7. joan koch på 06.03.2012
    Hej Ninka..

    Kan frøene ikke bruges hele?? Da jeg ikke har en kaffekværn og min blender er åbenbart ikke god nok til at kværne dem...:/
  8. Mette Nyeman-Kofod på 05.03.2012
    Mmmm det lyder lækkert. Det må jeg straks prøve.

    Kan solsikkekerner også bruges?
    Som et hørfrø/sesamfrø/solsikkekerne knækbrød? Eller er det en skidt ide?

    Knus Mette
  9. Elizabeth Ogle på 05.03.2012
    Kære Ninka, Jeg har på et tidspunkt læst, at kværnede sesamfrø var skadelige? tror det var i forbindelse med udgivelsen af "10 år yngre på 10 uger"
  10. freja groth på 05.03.2012
    er det også ok at spise dette knækbrød, når man er proteintype?. Hørte på sidste webinar, at proteintyper skulle begrænse indtaget af nødder og frø/kerner. knus :)
  11. Line Ruhe på 05.03.2012
    De er nu bagt, og hold nu op de smager fantastisk.Tak for super go opskrift!

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.