Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Slankeugen

I denne uge har Morten skullet dræne kroppen for væske og tabe sig. Uh, han ser godt ud nu.

Vi andre er ekstra super sunde, for i denne familie følges vi ad. Også i denne uge.

Trænger I til at tabe et par kilo? Så følg med her.

Vi har startet dagene med friskpresset juice i vores juicer fra www.buyandbehappy.de

Så har vi fået vores tilskud af vitaminpiller, mineraler, fiskeolie og enten:

Spejlæg, kogte æg, økologisk bacon eller tun med ananas.

Eller shake med proteinpulver, bær, Livets olie, rismælk, citron og vanilje.

Eller: den superslankende version: Suppe på frostgrønt, vand, salt, krydderier, linser og evt. kylling.

Suppen har vi så spist til frokost. Eller også har vi lavet salat.

I dag har været en virkelig luksus-dag. Morten og jeg var inde og få vores ugentlige coaching, der holder os fast og motiverer os til at være stærke, sunde og kærlige hos vores fantastiske coach Rudi Narine fra www.mindjuice.dk

Jeg lærte, at min trang til at lave to-do-lister og virkelig føle mig svigtet og gal, når Morten ikke ordner de mande-agtige ting på listen handler om en gammel svigt-følelse. OG at jeg skal slappe af og affinde mig med, at der er en del praktiske ting, der bare må vente. Fordi mine værdier er at bruge tid på at træne med og uden børn, lave mad og forandre Danmark sundhedsmæssigt. Ahhh. dejlig erkendelse. 

Bagefter shoppede vi løs i Helsekosten i Vendersgade. Masser af guf til drengenes guf-kasser i børnehave og fritidshjem: Kugler, gluten-mælkefri og sukkerfri chokolade, riskiks, soyamælk, nøddesmør, juice fra Voelkel og æblechips.

Så stoppede vi hos Naturbageren (hvor er jeg taknemelig over, at jeg kan KØBE disse ting kun 1 times kørsel fra mit hjem) Her fik vi gode boller til drenge-madpakker i morgen. der skal æg, bønnepostej, makrel og pølse på. Og god mayonnaise, som jeg ikke selv gider at lave i denne uge.

For at redde drengenes blodsukker inden den daglige løbetur, købte jeg nødder og sukkerærter, som de gnuflede i bilen. Hjemme igen efter løbeturen (jeg løb med Melvin) fik drengene soyayoghurt med hørfrøolie og frugt, 1 bolle med bønnepostej og så spiste vi den labreste POMELO. Køb sådan en i Føtex, næste gang, du ser en. Den smager af en blanding af grape og appelsin. Og er sjov at pille.

Vi har  desuden i denne uge fået:

Fredag:

Orientalsk suppe af: 1 lille hvidkålshoved eller 1/2 stort, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1/2 ds kokosmel,  2 kopper røde linser. Vi stegte løg og hvidkål i kokosolie, spidskommen, cayennepeber, muskatnød, paprika og karry. derefter vand ved til kanten, linser og så koge, til grøntsagerne var møre.

Kokosmælk i. Smage til med salt og ekstra krydderier. Mums.

Vi havde ikke brug for ekstra protein. Men fik en aftenshake med proteinpulver i senere.

 

Lørdag:

Tog vi toget ind til København, fordi drengene ELSKER toget. Far ville hellere have taget bilen, men vi havde en super fed tur. Og spiste på Wagamama ved Tivoli, der har gluten-mælkefri mad. 

Risnudler med seafood og kyllingespyd til drengene. Salat  med kylling og Edamame bønner til mor. Kyllinge-karry til Morten (vist ikke helt glutenfri til os voksne)

Mor og Melvin fik grøntsagsjuice med æble. Morten og Bertram æble-ingefær. Friskpresset selvfølgelig.

 

Søndag:

Fuldkornsris, hummus, majs og laks på panden stegt i kokosolie og spidskommen, gurkemeje, kardemomme, muskat, Glutenfri Tamari og karry

 

Mandag:

Frikadeller af resterne fra risene, dåsetun, æg, salt og peber blandet til fars og stegt i kokosolie.

Grøntsagsstave.

Jeg elsker min søster, Ursula. Knus Ninka

Kommentarer (17)

  1. Lotte Mikkelsen på 20.07.2008
    Hej.....nu har jeg gennem mange år gået op i min kost (mere eller mindre) og har trænet meget, og har også haft flotte resultater med min krop, meget trænet og trimmet. Sidste år fandt jeg så ud af, efter en sund "stenalderdiæt", at jeg ikke tåler mælk - surprice - og udover at jeg allerede vidste, at jeg ikke tåler mandler, valnødder og hasselnødder, tåler jeg heller ikke særlig godt de fleste former for nødder og kerner, som græskar, solsikke, sesam, pinjekerner, cashew etc. Tåler helleri kke så godt linser, kikærter og ris, på grund af stivlesen.

    så - jeg vil gerne have inspiration til:

    - proteinpulver, der smager godt (ikke risprotein eller soya) - sådan at jeg kan lave mine smoothies til efter træningen og til hygge....

    - lækkerier, hvor der ikke er nødder i - det er der faktisk i langt de fleste af jers opskriver jeg har set......

    håber du eller andre kan hjælpe mig.

    Hilsen Lotte
  2. monia svensson på 03.06.2008
    hej ninka og alle jer andre.
    er lidt ny i det her og har en masse spørgsmål jeg håber i vil prøve at svare på.

    - er aldrig kommet helt ind i det med vitaminerne.
    hvad skal man helst tage, og hvad må man tage det med. hva tar i?

    - nogle der ved hvor der ligger nogle gode helsekost butikker i nordsjælland?

    - og er der nogen der ved om man overhoved kan købe de "plastik bægre med låg" man får på cafeér til sin smoothie nogen steder? hvis i forstår hvad jeg mener? så man kan tage den med på farten ;)..

    mvh monia :)
  3. Carina Larsen på 09.04.2008
    Hej.
    Har lige læst bogen, den er virkelig god. Er nu helt tændt på at starte,men... har ikke den store luft i økonomien, hvor meget bruger i på mad og dagligvarer på månedsbasis?
  4. Heidi Vendelbo på 08.03.2008
    Hej Ninka. Har lige været oppe i vores lokale helsekost forretning. Jeg forklarede damen deroppe, at jeg selv bager vores brød af bla. majsmel, grahamsmel,boghvedemel m.m. Hun sagde at hvis bare jeg brugte Ølandshvedemel, kunne jeg godt tillade mig at bruge lidt af det hvide mel...Hvad siger du til det?Det skal siges, at vi ikke har nogen former for problemer i familien, men bare gerne vil leve sundt.. savner nogle gode opskrifter på brød som jeg med god samvittighed kan bage, og som samtidig smager godt.. Tak for en fantastisk inspirerende bog, som jeg læser i hver eneste dag...
  5. Linda Adamsen på 19.02.2008
    Kære alle Kernesunde.

    Jeg er ny her på siden og er ked af, at mit første indput skal være af den mere negative slags, men jeg bliver simpelthen nødt til at dele min frustration med nogle medmennesker, som ved hvad jeg snakker om.
    Vi er en familie på 4, som faktisk altid har levet ret sundt og en smule økologisk. Vi var ikke i tvivl om at droppe sukker og mælk, da vi havde læst bogen Kernesund familie, så efter nytår fik alle gæsterne så al slikket med i en pose og derefter blev der ikke købt mere af den slags. Hele januar byggede vi så vores basiskøkkenlager op, med sunde, økologiske sukkerfri/mælkefri produkter. Det resulterede i et overtræk på 8000 kr. Vi trøstede os med, at det bare var indtil basiskøkkenet stod klar. Nu halvvejs inde i februar må jeg sande, at det desværre ikke er tilfældet. Vi har ligeså stort et overtræk allerede nu... Jeg er så glad ved vores nye livsstil og bruger/læser i bogen hver dag, så det er lidt hårdt at måtte indrømme at det nærmest ikke kan lade sig gøre at leve så sundt, samtidig med at man gerne vil have et liv ved siden af. Altså, at have tag over hovedet, tøj på kroppen osv. Jeg kan næsten se vores længe ventede ferie til Italien forsvinde til Helsebasen, Irma, Kvickly og alle de andre forhandlere. Jeg ved det, det er nærmest så violinerne spiller og jeg kan høre en lille stemme sige: Bu hu, hvor har i det hårdt og jeg får lyst til at slette det hele, men jeg må ud med min frustration.
    Mange hilsner Linda
  6. Amalie L på 18.02.2008
    Kære Ninka og alle andre...
    Jeg faldt over bloggen her da jeg søgte stille og roligt efter inspiration til sunde livsstile og jeres lyder virkelig dejlig... det eneste jeg undre mig over er indtagelsen af soya produkter... Jeg troede at soya produkter var totalt fup og faktisk meget mere skadelige end gode, både kræftfremkaldende og hormonforstyrrende bare for at nævne et par stykker.... www.alun.dk har et par tankeopvækkende artikler om soya.
    Håber det er ok at jeg fremhæver dette, da jeg syntes det er enormt vigtigt at det komme frem hvis det er sandt?!
    mvh.
    amalie
  7. Tine Sander Jensen på 12.02.2008
    Hej Ninka
    Der er en helt ny verden der netop er gået op for mig - det er vildt spændende alt det her og vi er så småt ved at "bygge lageret op" med alle de nye spændende ting:). Det jeg er lidt i tvivl om er mht min søn på 21 mdr. - jeg har læst at sundhedsstyrelsen ikke kan anbefale at børn op til 3 år ikke drikker komælk.. Soyamælk og rismælk indeholder ikke lige så meget protein og ikke lige så mange mineraler. Efter at have læst "Kernesund familie" følte jeg mig overbevist om at det er den vej der er den rette for os - men er det nu helt sikkert mht mælk??. Hvis vi heller ikke spiser ost, smør, yoghurt osv. Jeg har købt nogle Omni-mini vitaminpiller, så han får ekstra mange vitaminer og mineraler. Han spiser en masse frugt, men stort set ingen grøntsager. I det hele taget er han mest til havregryn og leverpostejsmad. Jeg vil ham jo det bedste, men det er svært, når han er så super kræsen...
    Mvh Tine
  8. Sara Christensen på 08.02.2008
    Hej
    Mht Livets Olie. Jeg tager det via kapsler, men ved I hvad en kapsel svarer til i spiseskefulde? Jeg kan ikke se det på varedeklerationen.
    Jeg håber I kan hjælpe mig.

    Hilsen Sara
  9. Maja Væggemose på 08.02.2008
    Hej Ninka,
    Lige en total mums suppe til den kerne sunde livsstil:

    Jordskokkesupper:

    4 pers.

    Ingredienser:
    1 l. hønsebouillon.
    Evt. hønsekød i tern. 300 g jordskokker.
    2 løg.
    2 gulerødder.
    Lidt olie.
    ¼ l soyamækl.
    2 æggeblommer (evt. pasteuriseret)
    Lidt citron saft/koncentrat

    Fremgangsmåde:

    Jordskokker skures eller skrælles alt efter hvilken måde man ønsker. Er de meget grove forslås det at de skrælles. Skær dem groft, hak løg og skrællede gulerødder groft og sauter alt i olie ved svag varme. Tilsæt hønsebouillon og lad det simre 20 min. Suppen blendes nu med soyamælk, æggeblommer, citronsaft/koncentrat og salt og peber. Når suppen er pureret fint skal den lunes op under konstant omrøring. Lad suppen boble 2 sekunder og server den derefter med frisk kværnet peber.

    De kærligste Hilsner
    //Maja ;-D





  10. Lis Wiberg på 07.02.2008
    Glutenfri bager i Odense

    Har i dag været rundt og lede efter glutenfri bagere i Odense og Svendborg.

    Kunne ikke finde information på Nettet, men kunne huske, at der i Odense for et par år siden, lå en lille bager i Nørregade.

    Og hurra, den ligger der endnu, og er et 100%økologisk og biodynamisk bageri.

    Forretningen hedder:

    "Det gode Brød"
    Nørregade 35
    5000 Odense C
    Tlf. 66 14 28 93

    Åbningstider:
    Tirsd. - fredag kl. 7.00 til 17.00
    Lørd. kl. 07.00 til 13.00

    Bageriet bager kun glutenfrit brød om mandagen, hvor forretningen er lukket for andre kunder end glutenfri.
    Der bages 3 forskellige glutenfri brød, et saftigt rugbrød og 2 lidt lettere og lysere brød.
    Brødene skal bestilles i forvejen til afhentening mandagen efter. Og kan KUN afhentes mandage fra kl. 10.00 - 16.00, hvor forretningen er lukket, lyset er slukket, men døren står åben for de glutenfrie!

    Hvis man synes godt om brødene, må man meget gerne få opskriften udleveret, så man kan bage brødene selv.

    Bagefter gik min tur hjem til Svendborg. For ikke længe siden er her åbnet et økologisk bageri. Men ikke med glutenfrit brød (men alt mulig andet lækkert (("forbudt"))brød!).
    Jeg fik en rigtig god snak med bagermesteren, han blev utroligt interesseret efter jeg havde fortalt om "Ninka Kernesund" og givet ham navnet på bogen og henvisning her til siden.
    Han ville helt sikkert begynde at omlægge sin produktion, så han en hel dag hver uge kunne hellige sig glutenfri bagning. Han vil fryse brødene ned, så man ikke skal være afhængig af at hente sit brød en bestemt dag eller tidspunkt. På den måde vil brødene heller ikke komme i forbindelse med mel med gluten.

    En rigtig god dag, - synes næsten, jeg har været repræsentant for alle kernesunde hele dagen.

    Mange hilsner fra

    Lis


  11. Berit Engell på 07.02.2008
    Kære fam. kernesund.

    Til jer med småbørn - tjek. www.okobarn.dk her findes kemi fri baby mad, mm.

    Blot et lille forslag til Ninka; jeg syntes det er så fantastisk og givende at følge med i alt , det der bliver skrevet herinde, der vælter ind med gode råd og erfaringer fra de mange mange kernesunde familier, måske det var muligt at lave en blog eller "nap" kun til dette formål - eller måske et debat forum, jeg syntes at skimte behovet her på disse sider, som en tidligere læser skriver; det er lidt synd for Ursula at hun skal følge med i babymos og tyndskid på hendes blog.

    Wau, tænker jeg hvergang jeg åbner siden her op, jeg bliver lige facineret hver gang, og stolt over at være en del af den danske familie. Hvilken styrke, overskud, MOD og næstekærlighed du og din familie udviser, Ninka. TAK fordi i deler!!!

    Til slut vil jeg blot kaste en bemærkning ud i luften; Har kendskab til en rigtig dygtig faglig, kostvejleder, hun gjorde mig opmærksom på en debat, der havde været omkring birkesød - det menes at birkesød i dag er kemisk fremstillet!! hmm, er det en debat du har fulgt med i Ninka eller evt. har en viden omkring?

    Mange gode ønsker til alle kernesunde
    Berit


  12. Helle Nielsen på 06.02.2008
    Hej Ninka, jeg har nu siden oktober levet
    efter kostrådene fra din bog, ikke mindst fordi jeg har en søn, som er autist.Min anden søn og jeg selv har også stor glæde af at udelukke mælk, sukker og gluten og erstatte med langt mere nærende mad og det er så dejligt. Dagligt bliver jeg inspireret på ny både af dine og de andre bloggers gode råd og mange beretninger, tak for det. Jeg glæder mig vildt til dit foredrag i Horsens så jeg kan opleve dig live.
    Idag er jeg med min autistiske søn begyndt i et forløb hos en kostvejleder, fordi jeg har brug for endnu mere detaljeret at finde frem til hvad han mangler af vitaminer og mineraler og i hvilken dosis. Hun er tilmed zoneterapeut, akupunktør og massør,så jeg har en god fornemmelse med foretagendet. Alligevel blev jeg meget i tvivl om hvorvidt jeg skal have det med hendes produkter, som er fra Herbalife.Vitamin og mineraltilskud skulle han have som pulver i shakes. Herudover nævnte hun fiskeolie og gurana, for at balancere energien ligeligt i kroppen. Hun har haft praksis i mange år og hjulpet mange hyperaktive børn med disse produkter, men jeg bliver selv forvirret, nu hvor jeg har læst dine forslag til vitaminer og mineraler. Har du nogen kendskab til Herbalifeprodukterne og i så fald hvilke? Jeg vil være glad hvis du kunne give mig et svar inden på mandag, hvor jeg skal derned igen.
    kærligst Helle
  13. Camilla Knudsen på 06.02.2008
    Hej Liza

    Jeg gætter på at det bageri som Ninka snakker om er et af disse. De sælger alle sammen det samme glutenfri/mælkefrie brød. Her er adersserne:
    Frederiksborggade 29, 1360 Kbh K, tlf. 3314 6226
    Åbningstider: mandag - fredag kl. 6.30 - 18.00
    lørdag - søndag kl. 7.00 - 16.00

    Istedgade 98, 1650 Kbh V, tlf. 3324 6602
    Åbningstider: mandag-fredag kl. 7.30 - 17.30
    lørdag - søndag kl. 7.30 - 16.00

    Godhåbsvej 5, 2000 Frederiksberg, tlf. 3887 4010
    Åbningstider: mandag-fredag kl. 6.30 - 18.00
    lørdag - søndag kl. 7.00 - 17.00

    Toldbodvej 12, 4581 Rørvig, tlf. 5991 9815
    Kontakt Helle for oplysning om åbningstider

    Deres hjemmeside:
    www.naturbageriet.dk

    hilsen
    Camilla
  14. Lis Wiberg på 06.02.2008
    Hej Ninka!

    Har fundet en risproteindrik fra firmaet Just Nature (www.justnature.dk). Den hedder Living Protein.
    Er det en du kan anbefale?

    Er den lige så lødig som Vegan Vanilla Rice Protein fra Nutribiotics???

    Mange venlige hilsner fra

    Lis



  15. Liza Horsdal på 06.02.2008
    Hej Ninka

    Du skriver du køber boller til dine drenge, hos naturbageren. Hvor ligger naturbageren?
    Jeg syntes virkelig det er svært og finde noget brød uden hvedemel og som er sukkerfri, heller ikke i jeres bog er der mange forslag. Så hvis du kan hjælpe mig med, hvor jeg kan få fat i det vil det bare være super.
    Hvad gør i, når jeres drenge er hos nogle venner, tager i så selv mad med til dem?
    Hvornår kommer din nye bog på gaden?
    Tak for en super bog.
    Hilsen Liza :o)
  16. solvejg vassbø på 06.02.2008
    For noen spennende oppskrifter, det skal jamen prøves ut! Tror jeg snakker for ganske mangen, når jeg sier at det er til utrolig inspirasjon å lese om både "handlelister", spising ute og oppskrifter. Det gir oss ideer og holder modet oppe når vi innbilder oss at det å leve sundt bare handler om grønnsaker og vann, og forsakelse av alt det gode! Dette du skriver om er jo så absolut "alt det gode".
    Gleder meg helt utrolig til den nye boken din! Skal til Danmark om en uke og der ligger Oscar sin bok "Køkkenrevolution på høje hæle" og venter på meg. Da får jeg starte ut med den, og supplere mitt sunde bibliotek med din bok i april :-)
    Er der noen som har titler og ideer til andre bøker som kan være av interesse, innen feltet selvsagt?
  17. Maiken Lehrmann på 05.02.2008
    Hej Ninka.
    1000 tak for dine svar og dine evige inspiration her på siderne. Jeg kan næsten ikke vente til både din og Thorbjörgs bøger kommer i handlen.Mange hilsener Maiken

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.