Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Sommerfugle i maven

Min energimorgenmad var tiltrængt. Med smoothie af mango, banan og hindbær, hørfrøolie til min hjerne og mine hormoner og sesamfrø med calcium samt fiber husk til maven og protenpulver til mæthed og aminosyre-supply. Og så et drys antioxidanter i form af Goji bær.

Bertram bad om ekstra portion. At frugtyoughurt med sukker overhovedet får et ben til jorden på danske morgenborde er en gåde. Tænk hvis alle børn fik sådan en omgang morgenmad til koncentration, celler, vokseværk og blodsukker. Sikke ne gave, det ville være for en hel generation.

Jeg er træt. Og samtidig er jeg høj.

Jeg indtaler og indtaler meditationer og mentaløvelser til den pakke, der følger med workshoppen, som jeg holder i marts.

Jeg laver lækre danse-fitness videoer med sexy bootyshaking. Og i går fik jeg filmet mit personlige styrketræningsprogram. Bertram var fotograf.

Annika er ved at få styr på teleklassen og de gæster, der skal være med på linjen. Og det VÆLTER ind med spørgsmål, som jeg skal svare på...

Jeg har sommerfugle i maven. Det er næsten 7 måneder siden, jeg har haft en live-workshop. Og jeg glæder mig til spændingen, den høje energi og den forandrings-proces og magi, som opstår.

Og jeg ville helt ærligt ønske, at jeg selv havde haft den manual, de meditationer og mentaltræningsøvelser på CD og træningsprogrammet med dans på DVD, da jeg skulle lægge mit liv om.

Det er for vildt, det jeg har lavet.

I går huskede jeg at feste for mig selv. Husker du at gøre noget ud af dine sejre?

Jeg er en arbejds-hest. Jeg eeelsker det, jeg laver, og nogengang, kan der gå speed i den. Færdig med DET, videre til det næste. Wham, bam, thank you mam.

Det er noget, jeg skal huske mig selv på. At stoppe op og nyde processen og tage mig tid til at fejre, når jeg har skabt noget stort.

Det er jo ikke resultatet, men rejsen, der fylder mest i livet. Og derfor skal rejsen fandeme hyldes og nydes.

Da jeg var færdig med at optage videoer, tog jeg 55 minutter i snestormen. Mit pandehår blev til et hvidt tag af sne. Og den træthed, tilfredshed og mathed i kroppen, der følger efter. Den er der ikke ret meget andet end sex, der slår.

KRAM

Ninka

 

 

 

 

 

Kommentarer (15)

  1. Doreen Møller Holmquist på 09.03.2010
    Kære Betina
    Tak for din lækre kageopskrift, min datter vil elske at der endelig var en opskrift uden nødder.

    Kære Charlotte
    Sikken nogle lkækre opskrifter og dejlige indbydende fotos på din blok
  2. Betina Nielsen på 08.02.2010
    @Eva: tak for den. Den må prøves :)

    Min choko-kage er ganske enkel:

    200 g finthakkede søltørrede dadler
    3 æg
    6 spsk smeltet kokosolie m smag
    2 dl lun rismælk
    250 gr rismel
    1 tsk bagepulver
    3 spsk kakao
    1 tsk vanille
    --
    *Æg piskes i en skål.
    *Tilsæt hakkede dadler, kokosolie og evt ½ moset banan, hvis du er til let svampet kage (Det er jeg ;) )
    *I en anden skål blandes mel, bagepulver, kakao og vanille.
    *Den lune mælk piskes lidt efter lidt i skålen m æg.
    *Melblandningen hældes i.

    Bages i springform 30-35 min v 175 grader
    Eller: som ca 11 store muffins. Tilsæt yderligere 1 tsk bagepulver. Samme bagetid.

    Variation:
    *Erstat dadler med 7-8 spsk Birkesød
    *Erstat kokosolie m olivenolie
    *Udelad kakao
    *Tilsæt 2 tsk bagepulver i stedet for kun 1
    *Tilsæt 3 bananer eller 300 gr bær (evt optøet fra frost) Disse røres forsigtigt i til sidst.

    Bag som kage (springform) eller muffins som ovenfor.

    Tip: Gang portionen med 3 og du har til en hel bradepandekage. Det gjorde jeg til min datters 2 års fødselsdag, hvor jeg skar den ud til kagekone ;)

    Go\' fornøjelse :)
  3. eva lund østergaard på 07.02.2010
    Har en opskrift på fastelavnsboller som jeg selv har lavet med inspiration fra Ninka´s venindes kanelsnegle - måske kan den bruges :O)
    2 1/4dl rismælk
    1 1/2spsk fiber husk
    225g grov rismel
    200g majsstivelse
    100g smeltet kokosolie
    25g gær
    2 æg
    1/2tsk stødt koriander
    1/2tsk stødt kardemomme
    1/2tsk salt
    1 revet æble
    Lun rismælk blandes/blendes i foodprocesser med husk og gær, tilsæt æg og kokosolie. Resten blandes og blendes i foodprocesser sammen med det våde.
    Laves til ca.20 boller (sættes på bagepladen med ske) Lav dybt hul til creme og lad dem hæve under fugtigt klæde i ca.1 time.
    Creme:
    2æg
    2spsk birkesød (evt mere hvis man synes)
    1spsk majsstivelse
    2dl rismælk
    1tsk vanillepulver (evt mere hvis man synes)
    Det hele balndes godt i en gryde og bringes langsomt i kog til cremen er tyk.
    Cremen fordeles på bollerne. De bages herefter ved 250grade i 15min.
    Go fornøjelse :O)
    Kh Eva
  4. Hanne-Saraasa Kjær Mortensen på 06.02.2010
    Hej Betina
    Kunne du ikke tænke dig at dele opskriften på den chokoladekage, som du selv har kreeret :-)
    Hanne
  5. sigrid bach sorensen på 06.02.2010
    Hej Betina,
    Hvor lyder det sejt! Godt gaaet!
    Maa vi hoere opskriften paa din laekre kage?

    Knus
  6. Betina Nielsen på 05.02.2010
    Kæreste Ninka (og alle jer andre :) )

    Som Tina --@ kunne jeg virkelig også godt tænke mig en opskrift på fastelavnsboller.

    Derudover vil jeg fortælle om en lille succes jeg havde forleden. Vi havde inviteret venner til spisen og den kvindelige halvdel har før ytret sin uforståelse overfor kernesund kost og er af den overbevisning, at mad uden sukker, hvede og mælk på ingen måde kan smage ...normalt.

    Altså var der lagt i ovnen for, at jeg virkelig skulle brillere mht maden. Samtidig skulle den være nem, da jeg også er mor til en opmærksomhedssøgende 2årig ;)

    Menuen blev:
    *Kalkun ristaffel (Kernesund Økomad)
    *Dessert: blåbær/jordbær/vindrue salat med mango-jordbærcreme (den fra Kernesund familie sådan!)
    *Kage til senere: en chokoladekage, som jeg selv har kreeret og som møder roser overalt jeg tager den hen : "Jamen den smager jo som rigtig kage". Øhh... ja ;)

    Alt i alt en bragende succes, som jeg bare havde sådan en lyst til at dele med jer.

    Tanker
    -Betina
  7. eva lund østergaard på 05.02.2010
    Hej Ninka,
    Tænkte ikke lige på at I måske ikke bruger de samme udtryk som hos os :O) Jeg tænker på Nutana plantemargarine som også sælges på shoppen - der skulle åbenbart være noget i den som ikke er helt ok..?
    Kærlig hilsen Eva
  8. Rikke Bang Brandslund på 05.02.2010
    Hej
    Jeg har et teknisk spørgsmål. Jeg sad klar med computeren i går for at være med til chatten, men jeg kunne ikke komme på? Den blev ved med at melde fejl på siden. (Jeg er medlem af kernesund klubben). Jeg er ret ærgelig over det da jeg er helt ny i dette fantastiske univers og har en del spørgsmål.
    Knus fra Rikke
  9. Ulla Nelholt på 05.02.2010
    "At frugtyoughurt med sukker overhovedet får et ben til jorden på danske morgenborde er en gåde"

    Det er vel også et økonomisk spørgsmå for mange, Ninka. En youghurt koster vel omkring 15 kroner og rækker til hele familien. Hvad koster din morgenmad?
  10. Cecilie Facius på 04.02.2010
    Ja en virkelig lækker morgenmad..glæder mig til jeg får råd til at købe en ordentlig blender.

    Jeg har lige et par super gode opskrifter på hjemmebag jeg bliver nødt til at dele. Den første er til alle, der en gang imellem savner en hjemmebagt fødselsdagsbolle med tandsmør, den anden bliver til super lækre, saftige toppe, der har gjort alle mine venner glade:

    Quinoaboller:
    750 ml vand
    5 g gær
    1 tsk bagepulver
    4 skefulde HUSK
    1 tsk salt
    ca. 3/4 quinoamel og
    ca 1/4 fuldkornsrismel

    Det hele blandes og står natten over (ca. 8 timer - ikke længere). Konsistensen skal være som havregrød. Puttes med en ske i forme, uden at man først rører i dejen, og bages ved 200 grader i 20-30 minutter. Mums!


    Banan - dadel toppe:

    3 modne bananer
    175 g dadler (eller en blanding af dadler og rosiner eller anden tørret frugt)
    1 håndfuld hakkede mandler
    1 stor spiseske kokosolie
    ca. 4 dl havregryn eller andre gryn.

    Det hele blandes og lægges med en ske på en bageplade i små toppe, bages ved 200 grader til de er gyldne. DE er gode!

    Mange Hilsner Cecilie
  11. eva lund østergaard på 04.02.2010
    Kære Ninka,
    Har lige været nede ved min lokale øko-pusher :O) Jeg handler der ofte, hun er så sød at rar at bestille hjem hvis hun ikke har det og kender de fleste produkter, så der følger altid en grundig vejledning med når jeg køber ind hos hende. Men så i dag fortæller hun mig, da jeg vil købe en bøtte "Nutana smør" at hun har ladet den udgå af sortimentet, da hun har været på efteruddanelse og fået at vide at den faktisk ikke er helt ok.. Tænkte om det er noget I kender til?
    Glæder mig forøvrigt meget til workshoppen :O)
    Kærlig hilsen Eva
  12. Camilla Kærgård på 04.02.2010
    Hej Tina
    Jeg levede uden blender i et par måneder da den gamle gik kaput... der brugte jeg min foodprocessor til smoothie og is. Det kan sagtens lade sig gøre, men den´"blender" bare ikke lige så fint og kraftigt.... Min nye blendre er et hit og meget svær at leve uden...:o) Egentlig er det bare en kitchenaid, men den er super!
  13. Hanne-Saraasa Kjær Mortensen på 04.02.2010
    Hej Tina
    Du kan godt lave smoothies på de fleste foodprocessorerer, men mange har den skavank at det suser ud ved overgangen mellem læg og skål - så hold et viskestykke om samlingen - jeg taler af erfaring :-)
    En blender er nok bedre til at holde styr på væsken. Og ja vitamix er kongen og kan klare det almindelige dødelige blendere ikke kan. Men jeg klarer mig nu ok med alm. blender og foodprocessor.
    KH
    Hanne
  14. Tina - på 03.02.2010
    Ihh hvor ser den morgenmad lækker ud. Er det sådan at man kan lave smoothies på en foodprocessor?

    Er der nogen som har en god opskrift på fastalavnsboller? :)
  15. Margit Keinicke på 03.02.2010
    Hej Ninka

    Skønne blogs du skriver som altid :-)

    Jeg har modtaget alt materialet om hvad dit nye kursus indeholder - lyder bare lige som noget for mig, men kan desværre nok ikke deltage, da jeg har ammende dreng og indtil videre er han ikke lige til sutteflasken.....

    Men jeg ville høre om man får mulighed for at købe nogle af de de ting der indegår i kurset særskilt? Jeg er nemlig meget intereseret i dine lækre danse-fitness videoer med sexy bootyshaking og Mortens løbeprogram for 3 måneder?

    Jeg ville også lige høre hvilken en proteinpulver i bruger? Jeg bruger en risproteinpulver, som smager meget grynet og ikke så lækker den er fra naturdrogeriet.

    Derudover vil jeg lige høre hvad aminosyre-supply er?

    KH
    Margit

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.