Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Spiser du (også) alt det lort?

Kender du det, børnene er trætte, sultne, gnavne. Klokken er mange, du kom for sent ud af døren fra arbejdet og henne i institutionen, skulle pædagogerne lige fortælle en hel masse og spørge ind til, hvorfor Rasmus mon ikke gider at lege med nogle for tiden. "Argh, stress..."

Så står du der i Netto, eller hvor faen du nu handler ind, og kigger ind i køleboksene. Hvad skal du mon finde på? Inde i hovedet kredser tankerne om vasketøj, lektier og en mand, der kommer så sent hjem, at han kun når at kysse ungerne godnat.

Der er Knorrs lasagne ret fristende ikke? Eller den svenske pølseret. Eller pulverkartoffelmos med kødsauce. Du kan vel liige snyde med at putte et par gulerødder i mosen - så er den vel ikke helt usund, vel?

Mine unger er så store nu, at de selv kommer hjem fra SFO'en. Og så snart de kommer ind af døren, er de sultne. Nærmest på kommando. Så jeg har altid et par kogte æg klar, kylling fra dagen i forvejen eller et par frikadeller. Noget med substans i. Ellers bliver deres maver endnu mere ustyrlige. Så frugt alene her, går ikke.

Skal det gå rigtig stærkt med maden, bliver det forskellige snack grøntsager med hakkebøf, laks eller hvad Brugsen nu har, når jeg er ude og handle. Melvin og Bertram er også ret vilde med kødsauce. Uden noget til, ud over snack grønt. Keep it simple.

Jeg elsker at lave mad og give maden masser af kærlighed i timer, det er bare ikke til en hver tid, at hverdagens trummerum, lige er sådan.

Knus

Ninka

P.S. Hvad tænker og hvad gør du, i stressede situationer, hvor maden hurtigt skal købes og laves?

Kommentarer (3)

  1. Lise-lotte Elmkvi på 30.03.2012
    Jeg har altid fiske frikadeller og alm i fryseren som jeg ligger i køleskab så har vi altid til Nikon er hjem, ellers er øko slagter fra kultorvets pølser et stort hit. Irmas øko laksepålæg rullet rundt om grøntsags stave, det er min favorit ;-) og nødder selvfølgelig.
  2. jonatan mikkelsen på 28.03.2012
    frosne øko grønsager og kyllinge frekadelle endten nødder el, avocado til (;
  3. Reidun Granberg på 28.03.2012
    Supre og enkle tips, Ninka! Jeg ville også gjerne sende deg en av de lekre vakumpakkete laksefileter vi får her i Norge med sashimi-kvalitet (har aldri sett den i Danmark) - bare å skjære opp tynt og spise rått med masse wokete grønne grønnsaker og ris til dem som vil ha det. Og familien LIKER det. Knus og god påske fra Oslo (det er jeg som alltid skriver om fisk!)

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.