Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Tårer, salami og måske endda sex

Jeg har været i Kolding og holde foredrag på Designskolen. Jeg ved ikke hvor mange hundrede, der var, men jeg kunne slet ikke se ned på bagerste række.

Ikke en eneste negativ eller kritisk kommentar. Ligesom her på bloggen. Kun støtte. Tak. Tak. Tak.

Jeg føler mig så heldig og så BÅRET igennem det her. Af alle jer fantastiske mødre og fædre.

Som sædvanlig var der fantastiske mødre, der genkendte sig selv i min historie. Og som havde mod nok til at komme op og dele det med mig og græde lidt over det. Det er utroligt, hvor meget det rykker, når vi mødre, fædre, børn, unge og gamle derude er ærlige og autentiske. Når jeg deler alle mine hundelorte, skeletter i skabet og fortidens klamme krops-hemmligheder med jer, så tør i lufte jeres. Og det er så befriende, at vi ikke skal spille skuespil. For så kan vi nemlig støtte hinanden og komme videre.

Til MADEN. På vej over havde jeg købt oksegryde i Meyers Deli i Magasin til togturen. Uden rodfrugtmos, for der var smør i. HOLD DA K...det var godt. Sådan en tyk, mormoragtig ret med stærk fond.

Når jeg kommer fra foredrag til mit hotel om aftenen er jeg altid SULTEN! Og har altid bestilt en salat med kød og en eller anden oliedressing, så jeg ikke går kold og bliver desperat af sult og surhed.

På hotellet i Kolding var den bestilling blevet til.... 5 stykker Gkutano brød, 3 Stjernet salami, kødpølse, smør og honning :-o Er du sindssyg, det var morsomt! Nå, hvad gør en kone i nød? Jeg åd kødpølsen med en skive brød til, spiste hørfrøolie og fiskeolie i kapsler til. Og så skulle jeg lige smage på den gode gamle salamidreng. Bare for old times sake. Det var fuldstændig lige så gudsjammerligt som sex med en ex. Men så var det prøvet.

Åhhhhh, at synke sammen i en dobbeltseng og stene Sex and the City. Det er det, jeg siger: Det er FANTASTISK at gøre en gang imellem, når man ikke selv har TV.

Her til morgen er jeg blevet interviewet til DGI-byens blad og Børsen om den hårde tone i debatten. Det gik fint. Jyllands Posten vil også gerne skrive noget om kost, tro, viden og religion. Jeg er så glad for, at jeg ikke er journalist mere.

Jeg havde glemt min deo, og lugtede lidt skummelt, men der er heldigvis Hauscka deo i Matas på Kolding gågade. Og jeg fik en fin salat med kylling med i tasken.

Sulten var alligevel enorm, da jeg nåede hovedbanegården, så jeg lokkede Morten og ungerne til at sætte sig på vores yndlingscafe Madam Sprunck og bestille bøf, lidt kartofler og salat til mig og sig selv. Og TÆNK, de kan lave den VILDESTE skysovs uden mælk og gluten. Lykke.

Hjem og løbe. Morten løb med Bertram, jeg løb først alene og bagefter med Melvin. Og tænk, vi fandt hans stjålne cykel på vejen. Jeg ELSKER at dyrke motion med de unger. Vi snakkede så fint sammen. Og hans fine hår stod op i luften på grund af den fine sommervind.

Morten har trænet på Strandvejen i dag.

Nu skal vi i infra-sauna.

Gad vide, om vi når sex i aften? Sundhedsstyrelsen har taget mit sexliv i denne uge. Sagde offeret.

Kys

Ninka

Kommentarer (31)

  1. Henriette christophersen på 24.05.2008
    Hej Pia

    Tak for dit svar.
    Jeg prøvede faktisk igen efter mit spørgsmål her på bloggen og det lykkedes!!!!!!!!!!!!
    Så nu jeg har fanget ideén med Youhurten. Er bare ikke så vild med den. Den skiller når jeg prøver at bruge den som jeg førhen brugte cremefraise ......... nå må nok bare finde mig i alternative dressinger osv.

    Ha en god weekend alle sammen

    Hilsen
    henriette
  2. Heidi Sand på 19.05.2008
    Hej igen.
    Nu har jeg læst her i bloggen i 2 timer og hvor er der mange spørgsmål og svar der går igen. Men det tager jo 100 år, hvis man skal finde svarene, når det ikke er et bedre søgesystem!!!!
    hilsen heidi

  3. karen draslov på 19.05.2008
    Kære allesammen,

    Jeg har tidligere skrevet rettelsen - men her kommer den naturligvis igen - men måske er det en god ide at have den på forsiden Ninka?

    PS: Ristaffelrettelser: Der skal 400 ml kokosmælk i. Og det er kokosmælk og ikke mel, der skal simre videre. Desuden skal de glutenfri boller bages ved 160 grader. "Læggerier" er et ordspil på "æg og lækkerier". Og med vilje stavet sådan. Pebernødder bages ved 200 grader i 15-20 minutter efter at være trillet til nødder.
  4. Helle nielsen på 18.05.2008
    Hej Ninka
    Jeg kan læse at der er nogen, som er i tvivl om dosering af kosttilskud, jeg er også en af dem.
    Jeg vil gerne bestille gennem nordic clinic, da du skriver, at disse kosttilskud, har den højeste potens. Dog er jeg i tvivl om hvilke og hvor mange jeg/mine børn skal have, for at være dækket ind. Min ældste søn på 7 år er autist, den mindste er 5 år. Vi får i øjeblikket spektro multivitamin, zink, calcium/magnesium, c-vit, fiskeolie, hørfrøolie og livets olie.

    Ved samme lejlighed får jeg lyst til at spørge dig, om du kan fortælle noget om evt.vitamin/mineralmangel når min autistiske dreng putter alt i munden og bider det til atomer? Han har altid gjort det, men pt. er det værre end nogensinde.Vi har været kernesunde siden oktober. Håber inderligt på svar fra dig, knus Helle
  5. Heidi Sand på 18.05.2008
    Tak for det.
    Jeg har også læst et eller andet sted, at gradene på ovnen til bollerne er for høje, men kan ikke finde kommentaren. Hvis der er en derude, der har styr på, de rettelser der skulle være i opskriftsbogen, kan i så ikke skrive dem, så alle har dem. Det er lidt træls, at opskrifterne ikke blive gode, på grund af fejl i teksten.
    hilsen
    heidi
  6. Mille Kristensen på 18.05.2008
    Der har været forlydender om at der ikke skal andet end 1 dl mel i de bananbomber i steden for 3 dl. Eller også var det 100 g i steden for 300 g. Har desværre ikke bogen endnu, så jeg husker ikke lige hvilken mel det var.
  7. Pia Holm på 18.05.2008
    Og til Ninka

    Jeg synes også der er mange forskelligrettede anbefalinger i bøgerne - især hvad angår olie.

    Jeg tager 2 spsk. hørfrøolie i smoothie om morgenen, men så er det jeg bliver i tvivl.

    Nogle steder står der om olie-shots, andre steder 1/8 af tallerkenen skal være fedtstof/olie/nødder, igen olie i evt. shake/smoothie om aftenen, nødder/kerner som snack i løbet af dagen, avocado - er det også fedtstof der tæller? Skal jeg spise noget mayonnaise til min mad? Og samtidig have nødder og kerner ?

    Jeg synes jeg forstår princippet om, at der skal være repræsentant for både fedtstof, kulhydrat og protein ved måltiderne - vi er bare så mange, der har fået fedtforskrækkelsen ind fra barnsben, så jeg bliver i alle tilfælde helt forvirret over hvor meget eller hvor lidt ?

    Mange hilsener
    Pia
  8. Pia Holm på 18.05.2008
    Hej Malene

    Jeg kan forestille mig, at du ved opvarmning til lige under kogepunktet slår evt. bakterier ihjel - hvis du gør det på den måde, så må du ikke putte din youhurt i før det er kølet ned igen, for så slår du også mælkesyrebakterierne ihjel. Jeg synes at have læst, at 36 gr. er max.
    Mange hilsener
    Pia
  9. Mette Hansen på 18.05.2008
    Kære Ninka
    Jeg er meget inspireret at dine bøger, og også indehaver af Thorbjørgs bog.
    Jeg er ked af, at din nye bog er så fyldt med
    tryksværte. Jeg kan næsten ikke tåle hverken lugten eller at røre ved siderne. Er der andre der har oplevet det samme?
    Mette
  10. Malene M på 18.05.2008
    Soyayoghurt:

    Hvad sker der hvis man varmer den mere op?
    Jeg ha nemlig læst en anden opskrift, hvor man skulle varme soyamælken op til under kogepunktet. -Derpå skulle den stå og blive fingervarm og så skulle probiotic i..

    Mon der er en forskel i forhold til hvis man kun varmer soyamælken op til en fingervarm temperatur?
  11. Vibe Smilla Wested på 18.05.2008
    jeg opbevarer min youghurt i en tupperware boks, men jeg tænker at hvad som helst der virker for dig kan bruges- bare der er låg. Tætsluttende låg øger selvfølgelig holdbarheden.
    Og så vil jeg lige tilslutte mig, at det lukne probiotic er slet ikke slemt. Og jeg fylder kun vand i til mindre end en halvt glas, så det er hurtigt nede.
  12. Malene M på 18.05.2008
    Tak for svaret Pia,
    nej jeg har endnu ikke taget mig sammen til at prøve det med varmt vand. Men når nu du siger det ikke er slemt, så vil jeg da prøve :)

    Hvad opbevarer du yoghurten i i køleskabet..?
    Har du det blot i en skål eller skal det i en beholder?

    Mvh Malene
  13. Pia Holm på 18.05.2008
    Hej Henriette og Malene

    Henriette: Jeg bruger som sagt 2 gode spsk. soyayouhurt til en liter soya-drik/mælk - rører det sammen i en gryde og varmer det op under omrøring til lillefinger-varmt. Hvis I opbevarer soya-drikken ved køkkentemp. så tager det meget kort tid at varme det op, så pas på og mærk hele tiden efter, så det ikke bliver for varmt. Så sætter jeg gryden på bordet med låg på i et døgn og så er der dejlig ny yoghurt. - hvis det er svært at få den første portion klar, så køb 1 bøtte soya-yoghurt til at starte op på. Det er meget nemt.

    Og Malene - jeg opbevarer det i køleskab, når først det er blevet til god youhurt - altså efter det første døgn. Det med probiotic i vand er ikke slemt - det smager ikke grimt synes jeg. Jeg bruger en tsk. i ikke-koldt vand, det står 15 min og ned med det. Har du prøvet ? Jeg har ingen problemer med det - men du kan jo også røre det ud i lidt ris-mælk eller soya-youhurt/drik - det må bare heller ikke være for koldt, for så udvikler mælkesyrebakterierne sig ikke. Og hvis det er helt umuligt, så kan man få mælkesyre i kapsler - de er vist bare ikke helt så gode??

    Mange hilsener
    Pia
  14. henriette christophersen på 18.05.2008
    Hej.

    Jeg er nystartet Kernesund og det går rigtig godt. Har siden påske stille og rolligt fået skiftet madvaner.....Jeg har altid spist meget creme fraise eller tyrkisk youhurt til dressing osv. så min lykke var stor, da der var en opskrift i den nye bog på sojayoghurt.... men men men har nu prøvet 2 gange og det lykkes bare ikke. Soja mælken bliver ikke stiv som yoghurt. Jeg opvarmer den til lillefinger temp. putter indholdet fra multidophilus (kan ikke finde multidophulus kaplser, får af vide de hedder multidophilus) kapslerne i og lader det stå i et døgn ved stuetemp. Hva gør jeg forkert???
    Mange hilsner
    Henriette
  15. Malene M på 18.05.2008
    Nu skal jeg til det, jeg vil lave yoghurt selv.

    Men hvordan opbevarer i jeres hjemmelavede yoghurt?

    Og Pia Holm fra Brønshøj jeg vil helt sikkert prøve dit forslag med at bruge en rest, det lyder super smart.


    Ang. fordøjelse:
    Jeg er pt. på min 3. kernesunde uge sådam ca. For der har været et par gange hvor jeg desværre har fået lidt sukker eller ikke helt har vidst om der var lidt mælk i..

    -Er der gluten i majsstivelse?

    Nå men det jeg ville spørge om var, at jeg har en underlig mave..
    Nu er jeg på toilettet m. nr. 2, mindst én gang om dagen. (hvilket jeg ikke har før)
    Men det er ikke fast det der kommer ud.

    Men det kan vel hjælpe at tage probiotica ikke?

    Hvordan "overkommer"i at tage det? For det skal jo røres ud i varmt vand.... -ad ;O)


  16. Sarah g på 17.05.2008
    Hej Rikke,

    Ikke at det har været et problem, men da jeg mangler en del kilo endnu, så ville det måske være en god idé for mig med mandelolien. Det prøver jeg. Tak

    Sarah
  17. Rikke W på 17.05.2008
    hej Sarah.
    tillykke med det flotte vægttab, hvor er det bare sejt gået. føles det ikke bare helt vildt lækkert. Det var godt at høre, at du ikke var ved at opgive.
    Hvis du får problemer med at huden følger med ind, kan jeg varmt anbefale at smøre og masserer huden med mandelolie, det har gjort under for mig. Jeg har dog ikke tabt mine kg så hurtigt som dig. men min hud havde svært ved at følge med så følte jeg havde 10 kvardrameter hud for meget. men det har hjulpet en del med olien.
    Så tillykke med vægttabet.
    hilsen Rikke
  18. Lisa G på 17.05.2008
    Hej Marianne,

    Jeg ved ikke det med proteinpulver, jeg har prøvet at skrive til producenten (Naturdrogeriet), men har ikke fået noget svar. En god opskrift som min datter er helt vild med: 1 banan, 1 æg, 1 spsk boghvede eller rismel. Laves som små klatter og severes med kanel og vanilie. Tænker at æg kan erstatte proteinpulver.

    God dag
  19. Marianne Nielsen på 17.05.2008
    Hej alle kernesunde

    Mine unger er helt vilde med de pandekager jeg laver på boghvedemel - og hvor er det bare skønt. Jeg prøver ihærdigt at få dem til at indtage mere protein - derfor tænkte jeg, om jeg kan putte proteinpulver i pandekagerne?

    Jeg har læst mange debatter om det, men der er aldrig en konklusion. Folk er meget uenige i, om proteinet ødelægges ved opvarmning..

    ved i noget?
  20. Henriette bekker på 17.05.2008
    Vedr. havregryn,

    Så findes de uden gluten, de kan købes på allergikost

    http://www.allergikost.com/shop/default.asp

    Mvh


    Henriette
  21. Monica Johansen på 16.05.2008
    Anja.

    Du kan google ( eller skal jeg si "ta en Wiberg")på "havre + gluten", eller evt på avenin ( som er proteinet i havren), og se om du blir klogere:o)

    Har du forresten forsøkt havregrøden i "jøkkenrevolution på høye hæle"?? Eller havregrød med kokosolje, birkesød, kanel og iblødlagte mandler og rosiner..MUMS!!! Eller evt med lidt müsli ovenpå grøden ( for at få lidt "tyggemodstand"..

    Tillegsinfo til jer som døjer med maven.. En porsjon havregrød (og evt en kop kaffe) har iallefald hjulpet mig..og jeg døjet ENORMT med maven når jeg var gravid..

    God weekend!
  22. Tina Vang på 16.05.2008
    Hej igen !

    Til Anja og Ninka - tak for jeres svar vedr kartofler. Det vil jeg bestemt tage til efterretning. Og nu fandt jeg også lige en side, hvor kartoflens problematiske påvirkning af blodsukkeret forklares helt enkelt :
    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=3081/sprog=1/grp=8/menu=5/

    Så må vi nok hellere lave vores kartoffelbåde i ovnen af søde kartofler og andre grovere grøntsager.

    Til Anja - tak for dit svar vedr. økologi og økonomi. I det daglige er vi 5 i huset og hver anden weekend samt ferier er vi 7 - 2 voksne, 2 teenagere og 3 børn. Vi har altid haft et rimeligt stramt madbudget, men i det seneste år har vi købt størstedelen af grøntsager og frugt samt mange basisvarer økologisk.

    Men olier, tilskud, mandler, tørret frugt, forsk. glutenfri mel osv. har betydet, at vi indtil videre i denne måned har brugt ca. 4000 kr. mere, end vi plejer på kosten. DET har vi kun kunnet gøre, fordi der er kommet nogle uventede penge til huse.

    Samtidig tager det her utrolig meget tid for mig, som i forvejen har rigeligt at se til. Så derfor er jeg ind imellem på nippet til at smide håndklædet i ringen.

    Men heldigvis er der temmelig mange omkring os, som stiller spørgsmålstegn ved fornuften i vores nye mad-projekt, eller som mener, at jeg har taget munden for fuld.
    DET virker lige modsat på mig - jeg får det sådan, at \'Jeg skal sgu vise dem !\', og det er godt for min motivation til at fortsætte.

    Desuden harr vi idag haft nogle oplevelser med børnene, der har vist, hvorfor det er så vigtigt, at vi bliver ved. Så det gør vi.

    Tak for responsen - det varmer også !
    Knus Tina
  23. Monica Johansen på 16.05.2008
    Hej Anja fra Aalborg.

    Gratulerer med seieren i går :o)

    Når det angår havre, så har jeg lest ( tror det var i Femina, av den der "omega-diet-legen-eller hvad han nu er"...at havre rigtignok ikke indeholder gluten, men har ett protein som ligner gluten..og dermed er det at nogen kan reagere på havre...

    Personlig kan jeg ikke undvære min daglige havregrød til morgenmad..så jeg har IKKE udelukket havren...

    Anyway...husk nu på at det med at utelukke gluten kun ( i første omgang) er i to mnd, for så at se om en reagerer på det når man tager det ind i kosten igen..

    (nu har jeg kigget på det jeg har skrevet og det er noget verre noe...men jeg er norsk (ikke ordblind ;o)..og FORSØGER at skrive dansk..så det må I tilgi...)

    Monica
  24. Maja A på 16.05.2008
    Tina Vang

    Du skal slet ikke opgive. Se positivt på det, at det er bedre du gør lidt end intet! Og bare fordi din aftensmad måske lige bliver et smut forbi pizzariet er resten af dit liv ikke ødelagt! Så gør så meget, som du overkommer. Resten kan du jo altid flyde på senere, når du får mere overskud og bedre styr på det første. Held og lykke.
  25. Louise A. på 16.05.2008
    BAGEMASKINE???
    Er der nogen, der har gode erfaringer med bagemaskiner (til glutenfri bagning)? Når jeg nu ikke længere kan smutte ned til bageren, er det fristende at kunne smide noget ned i en maskine og så stå op til nybagt brød næste morgen. Jeg vil blive rigtig glad, hvis I vil angive mærke og ca. pris.
    På forhånd tak!
    Kh. Louise
  26. Tina Vang på 16.05.2008
    Hej Ninka !

    Man fristes jo helt til at spørge, om sexlivet kom tilbage på skinnerne igår ? Jeg ved i hvert fald, at hvis min mand og jeg havde sådan en sauna - og fik den brugt sammen... - så ville det ikke kunne undgåes, at der kom lidt mere gang i den side af vores samliv.

    Som Heidi i den forrige blog har jeg også en hel masse spørgsmål. Jeg vil dog forsøge at begrænse mig til et par stykker her (svært for en perfektionist).

    Har lige fundet søde kartofler i en helsekostbutik, men de er godt nok dyre. Er det et problem at bruge alm. kartofler i de fleste af de retter, hvor I ellers bruger de andre ? Ved godt, at sød kartoffel slet ikke er en kartoffel, men den behandles jo ligesådan. Skal man begrænse sit forbrug af de alm. kartofler ?

    Når man ikke har råd til at købe ret meget øko-kød/-kylling, er det så bedre helt at undvære og i stedet spise fx. laks, tun o.lign. Vi køber Hanegal allergivenlig leverpostej samt af og til øko spegepølser, men kylling osv. er der altså ikke råd til økologisk ret tit.

    Skåner dig lige nu for alle mine mange tanker og spørgsmål - men er i disse dage ved at opgive det hele pgra. økonomi og tidsforbrug.

    Knus Tina
  27. Dorte Kjær på 16.05.2008
    Hej Ninka.
    Jeg var til dit foredrag i Kolding sammen med min datter og hendes veninde. Og hvor var det godt, de kunne ikke helt forstå at det skulle tage 3 timer og min datter mente hun godt kunne komme til at tage en lur efter en lang arbejdsdag (de er 23 år).
    Men de blev noget overrasket da folk begyndte at strømme ind (vi var der tidligt da jeg ville ha en god plads) og de opdagede hvor mange unge seje piger der dukkede op, også mange de kendte, de troede kun det var sådan nogen "gamle" hippier som mig der var interesseret i sund levestil.
    Jeg kikkede på dem undervejs og ingen af dem så meget som missede med øjnene, så nu er min største opgave at lade foredraget bundfælde sig og ikke komme med alle mine gode råd, men lade dem selv tage de ting de kan bruge og forhåbentlig lige så stille ændre deres livsstil. Men hvor er det svært ikke at give hende en opskrift på hvordan hun skal leve sit liv.
    Jeg ved jo godt at jeg skal passe min egen have og tro mig der er nok at passe, så det vil jeg så gøre, så må vi se om hun kommer med spørgsmål.
    Kh. Dorte
  28. Lis W. på 16.05.2008
    Her er lidt mere:

    Alle TV-udsendelser med læge Knut Flytlie, Vejle kan ses her (gratis):

    TVmidtvest
    Skriv Flytlie i søgefeltet og så kommer alle hans tidligere udsendelser.

    Han siger nøjagtigt det samme som Ninka. Ud med mælk, sukker og gluten!

    Det er rigtigt gode udsendelser at få viden fra.

    Der er også meget om babyer, kost, eksemer og kolik.

    Knut Flytlie er orthomolekylær læge, og kan ses hver måned, - den sidste fredag, på TV Midtvest i et direkte telefon-spørge-program.

    Mange hilsner fra
    Lis
  29. Lis W. på 16.05.2008

    Hej med jer!!

    Hvis I ikke har smidt TV\'et helt ud, så find det frem igen på onsdag og se Praxis på TV2 kl. 21.25.

    Udsendelsen handler om fødemiddelallergi og test for samme.


    Påmindelse (TV2\'s manchet på udsendelsen):

    Allergitest eller fup?
    Masser af danskere bliver sendt til dyr speciallæge i håb om at blive testet og helbredt for deres allergier. Men testen dur ikke - siger myndighederne i Danmark. Sundhedsstyrelsen vil have lægen stoppet, og en række patienter føler sig bondefanget.

    Mange hilsner fra

    Lis


  30. sanne redlef på 16.05.2008
    Hej Ninka
    Jeg fik desværre ikke billet til dit foredrag i Kolding, min mand og jeg havde ellers glædet os rigtig meget, men inden vi fik set os om var der udsolgt. øv øv
    Jeg har fulgt jer alle herinde siden januar og vi er en familie på 5 som har lagt vores kost om vi har fjernet mælk, sukker og så mange E-numre som muligt. Gluten arbejder vi stille og roligt på at komme af med.
    Vi havde 2 astma børn indtil vi tog mælken og tilsætningsstoffer ud af deres kost og NU ingen astmamedicin i 2½ måned. HURRA for dine fantastiske bøger og kamp for den danske sundhed.
    Men hold da op hvor man render panden mod en mur ofte og hvor har jeg måtte tage mange diskutioner efter "usundhedsstyrelsens" udtalelser, men jeg ved det virker også må alle andre mene hvad de vil, bare de accepterer at vi lever anderledes.
    Jeg vil sige det er en kæmpe kamp hver eneste dag med tvillinger på 5 og en dreng på næsten 11, de har da selvfølgelig ikke altid lige let ved at forstå hvorfor de ikke kan få det samme som andre. En gang i mellem får de lov at slå sig løs, som regel til fest eller lign. og dagen efter er man slet ikke i tvivl om at de har fået sukker, de vrøvler og opfører sig som de har tømmermænd (det har de egentlig også)

    Men en kæmpe tak til dig og din familie, og kommer du til Kolding igen hvilket vi håber, skal jeg nok lave et kernesundt måltid mad til dig.

    Mange knus fra
    Sanne
  31. Luise Dines Petersen på 15.05.2008
    Kære Ninka.
    Du var som forestillede mig...Fantastisk ærlig,-lige til.-humoristisk,-afslappet, skøn udstråling, og meget mere. Overvejede at gå op og gi\' dig et stort kys på kinden, hvilket jeg egentlig ikke kan lade være med, når mennesker gør så dybt og positiv indtryk og som du gjorde på mig....
    Tak for en dejlig aften i Kolding,-hvor gør du det godt !
    Stort knus til dig...
    Kim og Luise.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.