Tudetur og nye, kernesunde venner
Hej igen!
Uh, jeg har savnet jer.
Pyh, det har været nogle emotionelle dage. Til jer, der bare vil lave lækker moussaka og ikke høre mere, er det bare med at scrolle ned. Opskrift til sidst.
Jeg har mødt de første 70 fantastiske mennesker i den nye, danske forældreforening, vor vej i DK.
Jeg har også haft besøg af norske katrine rør, der er mor til 3, hvoraf den ene har autisme. Som hun behandler med kostomlægning og biomedicin.
Hun er den smukkeste, varmeste, blideste rednings-engel. Og hendes høje, flotte mand er det samme. Tjek lige vores (helt tilfældigt) matchende nisse-agtige tøj.
Katrine havde en video med billeder af hendes søn og familie på den rejse, de har foretaget, siden han var så syg, at han ikke kunne tale eller sove og til nu. Underlægningsmusikken var Coldplays "fix you". Hør den her, imens du læser. Her er teksten, som enhver, der har forsøgt at ændre vaner og ændre livet og redde sin famile eller sig selv kan forholde sig til (sluk for det andet link, imens du hører og læser denne tekst. Jeg græd, da hun viste mig den på hotellet. Og de fleste forældre på mødet gjorde det samme, da de så den. Jeg vil bede om lov til at vise den her. For alle os, der kæmper, har kæmpet meget alene, grædt, set vores familie smuldre, kroppen forfalde, vores børn forsvinde for øjnene af os, er det utroligt emotionelt at dele håbet og visheden om, at vi ammen og med kosten, træning og kosttilskud kan ændre livet for vores børn og os selv.
Der var behandlere, læger og ernæringsterapeuter, der havde mødre med, der virkelig kæmper en kamp for deres børn. Og for dem var det forløsende. Og også hårdt at være med.
Der var flere fra bloggen med. Og som jer kan jeg bare sige: "Det er det her, jeg SKAL." Jeg skal hjælpe disse familier.
Gluten-mælkefri restauranter i DK
Det næsten mest rørende var, at det var så mange forældre og fagfolk, der meldte sig som kommende hjælpere. Vi skal nu ud og tilbyde restauranter i DK vores hjælp til at tilberede gluten/mælkefri mad til alle de dejlige mennesker i DK, der ikke kan spise det, men gerne vil ud og spise.Ved i hvad? Jeg var på Roberts Cofee i KBH med de norske superhelte, og der kom en sød kvinde fra cafeen hen og spurgte mig, om jeg ville hjælpe dem med at tage hensyn til sundheden, gluten-mælkefri kost på deres menukort. FANTASTISK. Et af de få steder, man kan få en soyalatte, der er baseeret på sukkerfri soyamælk. Se her
Frivillig-gruppen af mennesker, der bare gerne vil hjælpe jer derude er den største i foreningen.
Vi har også en meget stærk forskergruppe nu med super kompetente Phd´er, lægestuderende og uddannede fra Institut for Folkesundhed.
OG en politisk gruppe, der arbejder med kontakt og dialog til folk med indflydelse.
Allerede den 20 januar skal vi mødes igen. De skønne Diana fra Naturesource har tilbudt os at låne en yogasal at være i, som de har. Det er super, for så skal vi ikke klemme os sammen hjemme hos mig i Hornbæk. Husk at alle, der gerne vil være med i foreningen bare skal maile mig på ninka@kernesundfamilie.dk
Amalgam
På Mortens blog er der endnu en skræmmehistorie om en tandlæge, der har fjernet plomber på en patient uden at beskytte med gummi (kofferdam), aktivt kul og antioxidanter. Jeg kan KUN anbefale de tandlæger, der står under "links". Er skaden sket er der kviksølv (ethylmercury) i kroppen. Og man kan tage aktivt kul samt masser af antioxidanter og håbe på det bedste. Men det sølvplomber er noget skidt. Se mere her
Moussaka
Her er en opskrift på en stivelsesfri moussaka, som vi nyder herhjemme:
1 kg hakket oksekød
Hvidløgsolie (et par dl olivenolie med et fed presset hvidløg i.
2 stegte auberginer (i skiver på panden)
to store krus malede cashewnødder (brug kaffemølle eller Vitamix eller foodprocessor)
3 store rødbeder, revet groft på rivejern.
salt, peber, timian, oregano
2 løg i tern.
3 stilke bladselleri i tern.
1 glas sorte og et glas grønne oliven uden sten.
Steg auberginerne i kokosolie med salt på og oregano samt timian.
Læg dem til side.
Steg oksekødet (eller lammekød) i olivenolie ved svag varme i hvidløgsolie. Tilsæt ekstra hvidløg og krydderier. Tilsæt oliven.
Sæt til side.
Steg løg, selleri og rødbederne på panden i hvidløgsolien. Krydr med salt, peber og hvidløgsolie.
Bland grøntsagsblandingen med kødet i en skål og smag til.
Læg i et ildfast et lag af aubergine, et lag rødbede-kødblanding og dryd med cashew-melet. Ekstra oregano på og så et nyt lag. der kan være to lag. Slut af med auberginer og cashewmel.
Bag ved 200 grader i 20 - 30 minutter.
Smager forrygende - også koldt i madpakken dagen efter.
Genialt til stivelses-forskrækkede, mennesker på lav-kulhydratkost og protein-typer. Både morgen, midddag og aften. Lav den om aftenen, spis den om morgenen og til frokost.
BON APPETIT.
Jeg elsker mit liv.
Ninka
PS: I får mere at vide om kogebogen snart.
Knus
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (21)