Ursulas tip til lethed i køkkenet - opskrift på vintersuppe
Vintersuppen bliver til aftensmad - morgenmad - madpakke
Jeg har modtaget mange dejlige opkald og mails fra skønne kvinder der som jeg er kernesunde nybegyndere. Det jeg høre tit er: ”jeg synes det er svært med sund nem mad til børn” "hvad med morgenmad, madpakke" osv.
Jeg vil derfor i dag poste en af mine drenges favoritter. Som er nem at lave og en slags tre i en.
Aftensmad, morgenmad og madpakke.
Først:
Det er et rigtig godt tip at ligge alle ”det er svært” ”jeg kan ikke nå” osv. på hylden. Det siger jeg med den største respekt og i stor kærlighed. Det eneste disse sætninger gør er at begrænse vores kreativitet. Fordi hvad vi tænker bliver virkelighed (tror jeg på) og derfor hvis det flyder med ”kan ikke” ”svært” ”hårdt” bliver det lige præcis det.
Hvorimod ”spændende” ”udfordrende” ”nemt” giver det hele et løft og gør det hele meget nemmere for alle.
Smid brokken ud:
Da jeg lagde vores liv om, hjemme hos mig. Smed jeg sammen med plast og alt det andet crap alle de negative og begrænsende følelser/tanker, i forhold til at leve sundt, UD. Det kan være en udfordring i sig selv, at bestemme sig for at gøre det. For hvis vi ikke kan brokke os hvad så?? Men du vil hurtigt opdage hviken gave det er
Timerne i køkkenet:
Jeg havde mange ”øv” dage i køkkenet før, hvor det nogle gange bare føltes som en sur pligt der skulle overstås. Nu bruger jeg mine timer i køkkenet som et frirum, mig tid. Hvor jeg skaber kærlighed til mine drenge og mig selv.
Jeg laver en kop te, tænder musikken, et stearinlys osv. Gør det hyggeligt og rart.
Ja faktisk er mine ”kogekone” timer blevet noget jeg ser frem til.
Et godt tip:
Når jeg laver aftensmad, laver jeg rigeligt så det også kan være vores morgenmad. Det giver mig ekstra tid til at hygge med drengene inden vi skal ud i verden hver morgen.
En af drengenes favoritter:
Efterårs suppe med bønnespire:
6 store gulerøder
2 rødbeder
2 store løg
2 porre
½ hvidkål
2 fed hvidløg
1 pose ærter
Frisk timian
1 stort glas tomat-sauce (urtekram på glas)
salt/peber/laurbærblade
600/700 gr. hakket oksekød/kylling (vi bruger min. 700 gr)
1 dl fløde
friske bønnespire
Suppen:
Rens grøntsager og hak fint
Svits det hele i en lille smule olie, sammen med krydderier du kan lide og lad det simre til løgene er gyldne
Tilsæt tomatsauce, laurbærblade og ca. 0,5 liter vand, lad det komme i kog og skru så helt ned så det kan stå og simre i ca 30 min
Kødboller:
Kød blandes med frisk timian, salt og peber
formes til kødboller (frikadelle størrelse) og koges (imens suppen alligevel simre)
Tilsæt nu kødboller og fløde. Lad det hele simre ca. 15 min.
Serveres med bønnespire (i stedet for ris/pasta)
Morgenmad:
Denne ret er en af drengenes vinter favoritter og den giver en dejlig mæt mave en kold vintermorgen.. (billede af william med sin morgenmad)
Madpakke 1:
gem 3 stk kødboller (per barn) De smager himmelsk efter en nat i suppen. Sammen med 2 tomater, hakket hvidkål og et kogt æg er de en vidunderlig madpakke
Madpakke 2:
del kødbollerne og lig dem i burgerbolle (opskrift findes i vores stenalder-brødbog der er lige på trapperne) pynt med hakket hvidkål, tomater og salat blade
I kærlighed
Ursula
ps. mangler du inspiration til madpakkerne? Læs mere om vores ebog "Kernesunde madpakker" her:
www.kernesundfamilie.dk/produkt/prod/kernesunde-madpakker/cat/nye-produkter/
Efterlad en ny kommentar
Var denne blog en øjenåbner?
Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.
Kommentarer (0)
Ingen kommentarer fundet.