Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

VLOG: Hvem skal undgå mælk og gluten?

Er det alle? Og hvor længe? Bliv klogere i denne VLOG.Drikker og spiser du mælk og gluten en gang imellem?Hvorfor eller hvorfor ikke?

 

Kommentarer (10)

  1. pauletta kähler på 08.09.2011
    Hvis det er kasein man ikke kan tåle, så kan man drikke fermenteret mælk "efir" som man selv kan lave ved brug af kefir "svampen". Kefir svampen fordøjer nemlig kasein. Mælke kefir optages nemt af vores krop og så får man nogle fantastiske probiotika (som kefiren danner) til hele tarmsystemet. Jeg køber selv mit kefir hos www.wellness-drinks.de i Tyskland.
  2. Sigrun Wardum på 02.09.2011
    Hej !
    Jeg er virkelig i tvivl ! Har leddegigt. Har hidtil fáet hjælp med kostråd. Denne gang synes kostråd uden virkning. OMG........... what to do ?
  3. Martin Lund på 20.03.2011
    Hvis man lige må indskyde lidt virkelighed her, når i køber "gluten fri" mærkede produkter eller laver mad hvor man umiddelbart ikke tror der ville være gluten i kan jeg garantere at man får masser af gluten! Hvis man rent faktisk har cøliaki (gluten intolerance) er den eneste måde at undgå symptomer på at købe præcis de produkter fra en bestemt producent som en hospital tilknyttet diætist har fået testet. Hvis man rent faktisk er laktose/gluten intolerant skal man også holde sig fra soya (i hvert fald skal børn) da man så også er i risikogruppen for soya allergi. Generelt skal man ikke give børn soya mælk som mælkeerstatning, 1. Phytoestrogener (østrogen lignende stoffer) 2. Calcium fra planter er enormt svært at optage (det er bundet, fx til oxalsyre), 3. allergi potentialet & 4. stort minus på vitamin kontoen.
  4. Lone Andersen på 16.03.2011
    Hej Mille

    Med hensyn til den der bog, så søgte jeg også efter den på nettet, og fandt ud af at den hedder: Kogekunst for følsomme maver, og den kan købes på saxo.

    Mvh. Lone
  5. Anemona Pedersen på 16.03.2011
    Hej Mille,

    Ih, æv, jeg har lige afleveret den tilbage på biblioteket idag! Jeg prøvede at søge på den i deres bib-base, den kom frem, men kan ikke se udgivelsen. Prøv om du kan skaffe den gennem dit bibliotek. Pøj pøj.
  6. Monica ******* på 15.03.2011
    Hei Ninka

    Viktig info, takk!!

    Er dette den beste metoden å finne ut av om man tåler melk og/eller gluten? Altså å være uten melk eller gluteni 2-3 mnd?
    Eller finnes det pålitelige blodprøver eller tester?

    Jeg sendte inn urinprøve til Neurozym (peptidtest), og fikk ikke utslag på noe. Da jeg derimot ble senere ble scannet (NES-scanner) fikk jeg beskjed om at jeg reagerte på korn og melk, men kunne spise fløte og ost, så jeg ble anbefalt et LFHC (low carb, high fat) kosthold, i tillegg til så ren mat som mulig og unngå sukker.

    Har du noen tanker rundt dette, altså 1) testing og 2) LCHF-kosthold.

    Og spørsmål 3) Et barn jeg kjenner (18 mnd) har fått påvist lett laktoseintoleranse, og skal kutte ut melkeprodukter i 2 uker for å se eventuelle endringer. Dette er da ikke nok, eller? Symptomene hans er grønt snørr, øyekatarr, magesmerter og afrika-mage. Far har kronisk tarmsykdom.
    Har du noen tanker rundt dette?
  7. Anna moeller holtsoe på 15.03.2011
    Jeg drikker aldrig mælk, og er også 100% uden gede og fåremælk/ost/yoghurt osv. Komælk får jeg herpes udbrud af, analkløe og virkelig dårlige prutter. ged og får giver ondt i maven og dårlig fordøjelse.

    Gluten får jeg ondt i maven af, samt sætter det en voldsom craving i gang i mig (= mer vil ha mer). En sjælden gang, når jeg ikke kan få glutenfri tamari, kan jeg bruge lidt alm soja. Men ellers ikke.

    Det er ikke de fysiske og mentale udsving værd for mig at, ind i mellem, spise lidt mælk og gluten. Og jeg savner det heller ikke.

    Alt det bedste

    Anna
  8. Anemona Pedersen på 15.03.2011
    Kære Ninka,

    Kender I til bogen "Kogekunst for sarte maver"?

    Det er en ordenlig mobbe-dreng af en kogebog udgivet i 2010, på 440 sider med opskrifter uden gluten og mælk. Nogle af opskrifterne kan indeholde sukker, men det synes jeg er det nemmeste at styre uden om og erstate.
    Den er skrevet af Sonja Margrethe Jensen.

    Jeg har kun brugt den lidt, men den indeholder mange erstatnings-ideer, bla. lagkagebunde (har dog ikke prøvet dem).

    Tak for evig dejlig, dejlig inspiration ;0)

    Smil Anemona.
  9. Birgitte Søndergaard på 15.03.2011
    Hej Ninka,
    Hvad mener du så om laktosefri mælk? Er det laktosen eller selv mælkeproduktet man skal undlade? (Min søn lider af "11-taller").
  10. Christina Hougaard på 15.03.2011
    Fantastisk blog! Hvor var det bare super relevant for mig at se denne video. Jeg har nemlig svært ved at leve 100% uden gluten og mælk, men med denne video i rygsækken kan jeg fornemme at det heller ikke behøver at være 100%
    Thank you - I love you

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.